NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Introduktion til PHP for begyndere

PHP kursus | Lær PHP for begyndere
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Underviser: Jeppe Borggaard Jørgensen

Dette er den første video i vores serie om PHP for begyndere. Videoen vil give din en generel introduktion til PHP, og hvordan det bruges i forhold til webudvikling.

Denne serie er udarbejdet af Jeppe Borggaard Jørgensen, som også står bag vores Java og Objective-C programmerings kurser.

Målet med denne serie er, at lære dig PHP fra bunden. Kurset forudsætter derfor ikke, at du har tidligere erfaring med programmering, men blot at du har viljen og lysten til at lære. Det skal dog nævnes at et basalt kendskab til HTML og CSS vil være en fordel. Hvis du ikke kender til HTML eller CSS, kan du se vores kurser for begyndere her: HTML kursus for begyndere, CSS kursus for begyndere.

Alle videoer i denne serie vil være opbygget således:

- Introduktion til videoens emne via PowerPoint.
- Gennemgang af det givne emne direkte i vores PHP editor (teori, eksempler og "code-along")
- Afsluttende kommentarer og opsummering samt henvisning til øvelser.

Med denne opbygning sikrer vi, at vi kommer hele vejen rundt om det givne emne. Du bestemmer selv, om du vil lave øvelserne, men vi anbefaler at du gør, da det vil forbedre din indlæring signifikant.

Vi ønsker dig held og lykke med dette PHP kursus for begyndere!

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: php koder , php kursus, PHP video tutorial, PHP vejledning, dansk video tutorial, lær PHP, PHP for begyndere, intro til php, introduktion

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Sofie    17-04-2020

Hej, Jeg skal lave en skolerelateret opgave, og i den forbindelse kunne jeg godt bruge hjælp til et spørgsmål om php. Jeg skal lave en hjemmeside, hvor brugere kan logge ind eller signe up (sign up-programmet er færdigt). Når brugeren trykker på en knap 'Log in' (efter at have indtastet deres brugernavn og password) skal de sendes til en anden side. Dog skal brugernavn og password eksistere i en user.txt-fil (fordi det kun er oprettede brugere, som kan logge ind). Jeg har fået at vide, at jeg skal bruge en foreach og if...else sætning til det, men det fungerer ikke for mig. Jeg håber virkelig, at det giver mening, og at det er noget I kan hjælpe med :-) På forhånd tak!


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    22-02-2019

Hej Marianne, Du behøver faktisk ikke skifte til Netbeans for at skrive php, det kan du også gøre i Atom. Faktisk vil jeg anbefale at bruge Atom, da det er lidt mere simpelt. Så istedet for at flytte filer frem og tilbage, så opretter du blot din .php fil i atom også, og arbejdere på den derfra. Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Marianne    19-02-2019

Hej, Først tak for jeres gode webkurser. Jeg har nu gennemgået HTML, CSS, Java Script og senest PHP. Jeg vil gerne lave en hjemmeside, hvorfra brugeren i en fler-sidet formular kan indtaste en masse oplysninger, som bliver indtastet i en skabelon, og sendes til mig. Jeg har lavet formularen i Atom med link til css og js. Så langt så godt. Så skal jeg have brugerens oplysninger ind i min skabelon. Til dette formål kan jeg forstå at jeg skal benytte POST metoden i php. Jeg har downloaded W´XAMPP og netbeans 8.2 til formålet, og også fundet ud af, hvordan POST metoden virker. Her kommer så mit spørgsmål: De filer, jeg har lavet i Atom, skal jeg (vel?) så have kopieret over i netbeans. Indholdet af mit html i Atom, har jeg kopieret over i en ny fil .php. i netbeans Hvordan linker jeg til mit css i hvilket format, skal det gemmes i netbeans, og hvordan skriver jeg indholdet i min css (eller kan jeg bare kopiere indholdet fra Atom ind den ny oprettede fil i netbeans)? Håber ikke det var helt sort snak.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    31-01-2017

Hej Oliver, Videoerne er de samme, de downloads du finder er udelukkende til folk, som gerne vil have videoerne hentet ned på deres egen computer. Vi er dog ved at afskaffe denne mulighed, da der giver mere forvirring end glæde.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Oliver    31-01-2017

Hej Nemprogrammering. Jeg har et spørgelsmål omkring jeres produkter som man kan købe her på jeres hjemmeside. Mit spørgelsmål er om disse produkter er dansktalende ?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    17-05-2015

Hej Gitte, Jeg er ikke helt sikker på, hvor det er du sidder fast. Men når du har hentet phomyadmin, så vil det typisk lægge sig under "overførsler" hvis du bruger windows. Her skal du så trykke på programmet og så installere det sig automatisk. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Gitte Lettee Göller    17-05-2015

Hej. Jeg har forsøgt at dowmloade phpadmin, men ved ikk ehvordan man åbner sådanne filer og ved ikke hvad jeg skal kigge efter. Med Lettee Göller