NemProgrammering.dk logo
NemProgrammering.dk Trustpilot

Installation af XAMPP og Netbeans på Mac OS X

Lad NemProgrammering.dk´s eksperter lave din hjemmeside for dig
Vi tilbyder professionel hjælp til udvikling af hjemmesider og webshops . Læs mere om vores ydelser her!

Information om denne video

Underviser: Jeppe Borggaard Jørgensen

Vi vil i denne video vise dig, hvordan du insstallerer XAMPP og Netbeans på Mac OS X. XAMPP og Netbeans er to 100% gratis programmer som gør det muligt at opsætte et fuld funktionsdygtigt PHP og MySQLi udviklingsmiljø på din egen computer.

Da PHP er en serverside programmerings sprog har du brug for en server for at køre det. XAMPP er en virtuel server som gør det muligt at køre disse filer lokalt på din computer. Netbeans er den editor vi lave vore PHP filer i. Netbeans er en godt og driftssikker IDE ( Integrated Development Environment ), som gør det nemt og bekvemmeligt for dig at udvikle hjemmesider som både anvender, PHP, MySQLi, HTML og CSS.

Arbejder du på en Windows PC? Så se vores video #3,2 om Installation af XAMPP og Netbeans på Windows PC.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: php koder , php kursus, PHP video tutorial, PHP vejledning, dansk video tutorial, lær PHP, PHP for begyndere, Installation af XAMPP og Netbeans på Mac OS X

Spørgsmål og kommentarer

Har du et spørgsmål eller en kommentar til denne video/artikel? Så skriv herunder! Alternativt kan du kontakte os på vores forum, hvor en masse hjælpsomme personer sidder klar til at hjælpe.

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    2016-08-04

Hej Louise, Serien er bygget op omkring at du udvikler PHP lokalt via xampp og det er også det denne video handler om. Derfor går vi ikke i dybden med FTP. Jeg mener således ikke at man kan kalde videoen misvisende. Som FTP anbefaler vi at du bruger filezilla, hvilket der også findes massere af videoer om her på siden :-)


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Louise     2016-08-04

Syntes det er misvisende at i introducere jeres brugere for netbeans, men i oplyser ikke hvordan FTP kan opsættes. Men derimod siger i bare at hvis man har webhotel så kan man opsætte det.. Hmm Ja men hvordan


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    2016-04-18

Hej Casper, Nej det burde ikke have noget betydning, da det vi underviser i i videorne er det helt grundlæggende som sandsynligvis ikke har ændret sig i nyere versioner. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Casper    2016-04-17

Hej Nemprogrammering Blot et hurtigt spørgsmål angående installation af Xampp (Mac) Der er kommet en nyere version end den der vises, jeg fortrækker altid den nyeste. Men kan se den kører PHP 7. Vil det have noget betydning i forhold at afvikle koden hvis i skriver i php 5, og jeg kører det i Xampp der kører PHP 7, og vil det have nogen betydning når jeg smider det op på serveren? Indtil videre har jeg bare hentet PHP 5.6.19. På forhånd tak Mvh Casper


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Bitchnigga    2016-02-29

Hej amigos, jeg kan ikke finde ud af hvordan man skal lave PHP pjat. kan nogen hjælpe mig med, at lave sådan noget. Jeg er 13 år og kunne godt tænke mig, at lave et spil (VORLD OF VARCRAFT). Har ændret W til V så de ikke kan copyright så "dont worry" ;-)))


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    2015-10-15

Hej Martin, Hvilken editor bruger du? Netbeans? Husker du at starte et PHP projekt? Måske sidder du på en PC, og så kan det være at denne video er nemmere at følge: http://www.nemprogrammering.dk/Tutorials/PHP/PHP/3-2-XAMPP-Netbeans-Windows-pc.php Ellers skal du være velkommen til at kontakte os på forum for yderligere spørgsmål. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Martin    2015-10-14

Jeg har forsøgt på et par forskellige måder, men kan simpelthen ikke komme til at oprette php-filer eller skrive php nogle steder. Jeg har set alle HTML og CSS videoer og har faktisk også lavet en komplet hjemmeside på den måde. Så nu vil jeg gerne lære PHP. Men når jeg gør som i videoerne, får jeg fejlmeddelelser og kan ikke komme videre. Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive mere for at få hjælp, for jeg er ærligt talt ikke særlig skarp på dette område. Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig ved at spørge om det jeg mangler at skrive og forhåbenligt hjælpe mig til at komme i gang med PHP. Tak Martin


Forum stats

  • 1146 Antal brugere
  • 1611 Antal emner
  • 8069 Antal indlæg

Deltag selv!

Nyt fra vores bloggere

Besøg vores webbureau

WordPress Hjemmeside

Nyheder

  • Lær, hvordan du kommer til tops i Google og får flere kunder med vores nye SEO kursus for begyndere. Læs mere her!
  • Du kan nu lære avanceret WordPress her på siden. Lær at tilpasse dit tema samt udvikle dit eget plugin! Lœs mere...
  • Nu kan du også lære at bruge Photoshop fra bunden! Se med her: Photoshop kursus
  • Du kan ikke drive et velfungerende udviklingsmiljø uden hurtigt bredbånd. Se vores artikel om Billig Bredbånd
  • Vil du blive bedre til Google Sheets? Så kan du med fordel se vores nye Google Sheets kursus!