NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

GET metoden i PHP

PHP kursus | Lær PHP for begyndere
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Underviser: Jeppe Borggaard Jørgensen

Vi vil i denne video vise dig, hvordan du med GET metoden i PHP kan sende data til andre PHP sider via en URL. Vi vil også vise, hvordan du kan sende flere stykker data via GET metoden til andre PHP sider. Vi anbefaler som altid, at du laver nedenstående øvelser, så du herved får styrket din indlæring.

Øvelser:
1 - Lav en html side med et link. Dette link skal linke til en PHP side kaldet visGET.php. Lav linket således at det sættes en GET variabel med en værdi. Sæt eventuelt ankerteksten på dit link til værdien på den variabel du sætter. På din visGET.php side laver du et script som fanger denne GET variabel, og viser værdien på siden. Test hele dit setup ved at trykke på linket, og få derefter vist GET variabel værdien på den side du bliver ført til (visGET.php).
2 - Lav flere links som gør det samme, men med andre ankertekster og andre GET variabel værdier. Lav gerne ankerteksterne således at når du trykker på et link der hedder "LINK2", så er det også LINK2 som er værdien af din GET variabel.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: php koder , php kursus, PHP video tutorial, PHP vejledning, dansk video tutorial, lær PHP, PHP for begyndere, GET metoden, GET variabler

Her har du kildekoden

<?php
  if ( isset($_GET['name']) )
    echo $_GET['name'];
  else
    echo "No name set";
  
  echo "<br>";
  
  if ( isset($_GET['lastname']) )
    echo $_GET['lastname'];
  else
    echo "No lastname set";
?>

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).