NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Datatyper i PHP

PHP kursus | Lær PHP for begyndere
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Underviser: Jeppe Borggaard Jørgensen

I denne video kigger vi på datatyper i PHP. Vi vil stifte bekendskab med datatyperne int, float, boolean og string. Disse datatyper kan indeholde forskelige typer data, og det vil du både se og høre mere om i videoen ovenfor. For din egen skyld så anbefaler vi at du laver øvelserne nedenfor, da du herved vil opnå en bedre indlæring.

Øvelser:
1 - lav 3 forskellige variabler, og giv dem henholdsvist en int, float og String værdi.
2 - Udprint (på hver deres linie) de 3 variabler.
3 - Udprint en af variablerne, sammen med en tilhørende tekst. For eksempel "Varen koster 3 kr.". Skal du bruge double "" eller single '' quotation marks? Hvorfor?

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: php koder , php kursus, PHP video tutorial, PHP vejledning, dansk video tutorial, lær PHP, PHP for begyndere, datatyper

Her har du kildekoden

<?php
//$data = "10.75 koster varen";
      
//echo $data;
    
//$planet = "Venus";
      
//echo 'Hej $planet';
//echo " og hej $planet";        
?>

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    27-02-2017

Hej Mette, Løsningerne som du beskriver i dit link er for så vidt fine nok, hvis de fungerer for dig. Vi har selv tidligere svaret på lignende spørgsmål på vores forum: https://www.nemprogrammering.dk/forum/viewtopic.php?f=3&t=1011 mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Mette Petersen    18-02-2017

Udskrivning af æ, ø og å i php: Jeg undrer mig bare over at der ikke er oprettet en funktion i php hvor man kan udskrive æ, ø og å. Det ser da underligt ud hvis man laver en hjemmeside på dansk, hvor man er nødsaget til at bruge ae, oe og aa. Andre sprog med specielle tegn må have lignende problemer. Jeg har googlet problemet og fundet denne hjemmeside, som måske? løser problemet: https://www.computerworld.dk/eksperten/spm/929405 Hvad siger Nemprogrammerings eksperter til dette? MVH Mette


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Steffen    17-02-2015

True Jan det må være en fejl men tror de fleste intuitivt siger sig selv at vi ikke har hørt det før og det derfor ikke har været nævnt før introen i denne video :). Så en fejl der kan ses mellem fingre med :). Good work til alle jer der har været med til at danne NemProgrammering.dk. Etn god website til alle der kunne tænke sig at lære at programmere, med en dansk formidling, i stedet for det hav af engelske formidlinger der er mest af på nettet :).


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    11-01-2015

Hej Jan, Det er ikke en fejl. I forrige video kiggede vi på variabler, som var heltal. Variabler som er heltal klades INT variabler. Denne video sætter blot et navn på den datatype vi arbejdede med i sidste video, altså en INT. Vi brugte ikke udtrykket INT i forrige video, for at undgår forvirring og unødigt brug af nye begreber (som alligevel kommer i næste video) Håber det giver mening. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Jan    10-01-2015

FEJL Efter præsentationen, får vi at vide: "I sidste video, der snakkede vi om denne her INT". Men INT har ikke tidligere været nævnt i de 5 foregående videoer.