billede i en div? :)

Her kan du stille og svare på spørgsmål omkring CSS
Besvar
skills jokes
Nørd
Nørd
Indlæg: 125
Tilmeldt: 12. sep 2013, 17:03

billede i en div? :)

Indlæg af skills jokes » 28. sep 2013, 19:27

hej,
er det nogle som kan fortælle mig hvordan jeg får mit billede i en div? :) + hvordan får jeg min div til at strække sig så hvis nu brugeren laver sit vindue mindre vil mit billede/div tilpasse sig brugerens vindue? :)

tak :D

Brugeravatar
Daniel
Admin
Admin
Indlæg: 625
Tilmeldt: 14. jun 2011, 09:27
Geografisk sted: Danmark, Fyn, Nørre Aaby
Kontakt:

Re: billede i en div? :)

Indlæg af Daniel » 28. sep 2013, 21:54

Starter lige ud med HTML delen, og går videre til CSS bagefter. :)

HTML

Kode: Vælg alt

<div id="boks">
   <img src="billede.png" id="billede" />
</div>
CSS

Kode: Vælg alt

#boks {
   width: 60%;
   height: 20px;
}
#billede {
   width: 100%;
   height: 100%;
}
Så hvad jeg gør i CSS delen er at angive mine mål i procent i stedet for i en enhed som pixels.
Så laver jeg billedet til at fylde 100%, hvilket vil sige det hele af den div den er inden i. :)

Hvis du har problemer med ting som HTML delen, så er NemProgrammerings video kursus i HTML rigtig godt til at komme i gang med. :)
http://www.nemprogrammering.dk/Tutorial ... t_html.php

skills jokes
Nørd
Nørd
Indlæg: 125
Tilmeldt: 12. sep 2013, 17:03

Re: billede i en div? :)

Indlæg af skills jokes » 28. sep 2013, 22:35

tusinde tak skal du have det hjælper mig meget :D

men nu hvor jeg har set det syntes jeg ikke det er helt det jeg forestillede mig, jeg havde forestillet mig lidt ligesom den der blå linje øverst på facebook.
Jeg tror de har lavet et eller andet som fks. en div som er blå og så et billede hvor der står facebook og så har de sat billedet ind i diven eller et eller andet. Ligesom her på nemprogrammering.dk hvor det er hvidt/gråt øverst og så er der et billede som siger nemprogrammering.dk ovs.

hvordan laver jeg det? :)
(ved godt det er lidt indviklet xD men jeg har prøvet mit bedste for at forklare det:))

tak.

Besvar