NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Affiliate netværk og partner-programmer

Skrevet/opdateret af Thomas Skov Iversen

Affiliate netværk og partner-programmer

Herunder har vi lavet en liste med beskrivelser af de mest udbredte affiliate netværker i Danmark. Hvis du gerne vil tage din affiliate forretning til det næste niveau eller blot lære, hvordan du kommer i gang på den rigtige måde, kan jeg anbefale mit store onlinekursus i at tjene penge online med affiliate marketing.

Husk, at det altid er en god idé at skrive sig op hos flere netværk, da det vil give dig et større udvalg kampagner at reklamere for!

Alle netværk er gratis for dig som advertiser, og det koster derfor ikke noget at skrive sig op og begynde at reklamere.

Partner-Ads

Partner-Ads er et dansk affiliate netværk med base i Sønderborg. Hos Partner-ads kan du reklamere og køre kampanger for en lang række store virksomheder fra både ind- og udland. Udadtil ser Partner-ads måske ikke specielt professionelt ud, men det virker 100%, hvilket jo er det vigtigst! Du skal have tjent minimum 150 kr., før du kan få din indtjening udbetalt. Dette er faktisk meget lavt i forhold til andre affiliate netværk i Danmark.

Netop den lave udbetalingsgrænse og lette tilgængelighed gør Partner-Ads velegnet for mindre hjemmesider, som måske ikke kan drive den store reklameomsætning lige med det samme. At få dine penge udbetalt er nemt; du skal blot angive dine kontooplysninger, og du vil automatisk få en overførsel når du nået de 150 kr. Har du en mindre eller mellemstor hjemmeside, og ønsker at benytte et godt, stabilt og ikke mindst dansk netværk, så er Partner-Ads det rette valg for dig!

Kom i gang på 5 minutter via signup-siden hos Partner-Ads her!

Adservice

Adservice er et dansk affiliate netværk, som dækker det meste af norden. AdService har base i Aarhus, og har annoncører som Viasat og Telia i deres netværk. Adservice er et kampagnebaseret affiliate netværk, og der kommer hele tiden nye og spændende kampagner til. Til tider tilbyder de også unikke kampagner, men oftest findes deres kampagner også i andre netværk.

Hos Adservice skal du have tjent min. 1000 kr. på reklamer, før de udbetaler, hvilket måske er ret højt sat, hvis du eksempelvis har en mindre hjemmeside med få besøgende. Adservice tilbyder også PPA, som betyder at du får en procentdel af salget, hvis en besøgende hos dig ledes til et salg eller anden form for binding hos annoncøren.

Det tager kun ganske få minutter at komme igang hos Adservice

Update 2024: Adservice er netop blevet købt af AdTraction, og alle kampagner hos Adservice flyttes nu til dem.

TradeTracker

Hos TradeTracker kan du promovere for internationale brands såvel som lokale brands. De er et hollandsk firma, der har den største geografiske dækning i Europa. TradeTracker Danmark blev sat op i 2011 og har nu knap 200 kampagner. Specielt inden for mode har de rigtig mange brands, så hvis du er fashion-affiliate er dette netværk et oplagt valg.

TradeTracker har en flot og brugervenlig platform med et real-time dashboard, adgang til detaljeret data og API services. Når annoncøren har godkendt dig som affiliate, får du automatisk adgang til bannere og tekstlinks samt indsætte deeplinks. De fleste kampagner kører efter kommission-per-salg-modellen. Der bliver udbetalt to gange om måneden så længe det optjente beløb er på min. 500 kr.

Digital Advisor

Digital Advisor er et affiliate netværk der lige som Adservice har base i Aarhus. Digital Advisor ligner utrolig meget Adservice og det er også meget de samme kampanger for de samme virksomheder de kører. Der er dog kampagne som Adservice ikke har som Digital Advisor har og omvendt, og derfor kan det sagtens give mening at have en konto hos begge, således at du rammer alle kampanger indenfor dit fokusområde.

Hos Digital Advisor skal du godkendes som Publisher og nogle af deres kampanger kræver også individuel godkendelse per site.

Update 2022: Digital Adviser er netop blevet købt af AdTraction, og alle kampagner hos Digital Advisor flyttes nu til dem.

Tradedoubler

Tradedoubler er et svensk ejet affiliate netværk, dog med god dansk support. Tradedoubler har mange store danske virksomheder i deres netværk, hvilket gør dem til et attraktivt valg. Hos Tradedubler skal du anmode om at annoncere for virksomhederne, inden du kan placere deres links og bannere på din hjemmeside. Derfor er det også meget seriøse og målrettede annoncer du får på din side.

Tradedoubler giver dig også mulighed for at "deeplinke", hvilket betyder, at du kan linke i en tekst på din side til et specifikt sted på annoncørens hjemmeside. Dette er super smart, og giver dig helt nye og målrettede muligheder. Tradedoubler tilbyder også masser af forskellige størrelser og typer af annoncer, så der skal nok være noget der passer til dig. Du skal minimum have optjent 400 kr. før Tradedoubler udbetaler.

Inden man vælger Tradedoubler, bør man notere sig, at de i 2014 fysisk lukkede deres danske afdeling, og at de har som følge heraf har droslet meget ned på aktiviteterne i netop Danmark. Dette giver en indikation om, at fokus ikke er på danske affiliates, og derfor kan det være en god idé ikke at vælge Tradedoubler, hvis din hjemmeside udelukkende henvender sig til et dansk publikum.

Google Adsense

Det nok mest udbredte netværk i verden hedder Google Adsense. Google's annoncer er hovedsageligt tekst annoncer, hvor annoncøren bestemmer hvad der skal stå i dem. Google Adsense vil også vise billede- eller video-annoncer alt efter hvad de finder bedst for din hjemmeside og de typer besøgende du har.

Evnen til kun at vise annoncer der er relevante for din hjemmeside og dine besøgende, er hvad der gør Google Adsense så smart. Hvis en person f.eks. lige har søgt på "mobiltelefoner" på Google, så ville denne person med stor sandsynlighed få vist annoncer for mobiletelefoner, hvis han/hun besøgte din hjemmeside.

Alternativt kunne indholdet på din hjemmeside indikere overfor Google, at du hovedsageligt har fokus på tablets på din hjemmeside, og så kunne Google finde på at vise annoncer for tablets, da det passer godt til dit indhold. Med Google Adsense kan du også selv bestemme, hvordan dine tekst annoncer skal se ud, således at de passer bedre ind med indholdet på din hjemmeside.

Det kan diskuteres om Adsense betaler godt i forhold til andre affiliate netværk, men eftersom der er så mange der bruger det, må der jo være noget om snakken. Du skal have tjent minimum 600 DKK på annoncer, før du får udbetaling hos Google Adsense.

Med Google Adsense får du også en masse statistik på dine annoncer, hvilket kan hjælpe dig med at styre og optimere din annoncering. Du kan f.eks. holde øje med, hvilke typer annoncer du tjener bedst på.

Adsense er et godt sted at starte, hvis du er begynder, da det er let tilgængeligt og ikke kræver viden om koder og programmering.

Du kan se Google´s reklametyper og størrelser her.

Buzzanova

Buzzanova er en affiliate netværk fra København med fokus på reklamefilm. Har du derfor en side, hvor en stor del af dit indhold findes på video, så kan buzzanova være et oplagt valg, idet du f.eks. kan indsætte reklame-videoer sammen med dine egne videoer. Ved at vise deres reklamevideoer på dine sider, kan du opnå indtjening på baggrund af antal visninger samt kliks.

Buzzanova måler på visninger efter at brugeren er påbegyndt visningen og 7 sekunder herefter. Brugeren behøver ikke nødvendigvis at se hele videoen færdig før det udløser en betaling, men brugeren skal minimum se 7 sekunder af filmen. På klik-kampagner giver hvert unikt klik på reklamen i videoen en udbetaling.

På hver kampagne er der det buzzanova kalder en "funding bar". Denne bar indikerer, hvor mange reklame-penge der stadig er tilbage på kampagnen. Når funding baren er tom, så slutter kampagnen.

Euroads

Euroads er et rigtig godt netværk for begyndere. Det er nemt at tilmelde sig, og du får udbetaling lige meget hvor meget du har tjent.

Euroads tilbyder annoncer om alt lige fra undertøj til IT-udstyr, så der er masser at vælge imellem. Mange af deres kampagner er såkaldte "surveys", hvor annoncerne er bygget op som afstemninger eller konkurrencer.

Kampagnerne på Euroads er overvejende lead kampagner, hvor du kun får betaling, hvis en besøgende fra din hjemmeside køber noget hos annoncøren. Kontrolpanelet hos Euroads er meget brugervenligt, og det er lige til at gå til. Alt i alt er Euroads utrolig nemt at bruge, så det er et rigtig godt sted at starte for begyndere.

Få et samlet overblik

Ofte køres den samme kampagne hos flere forskellige netværk og til forskellige priser. Det betyder, at du hos et netværk måske får 200 per lead, mens du hos et andet får 210 for det samme lead.

Når du vælger netværk, skal du derfor altid sikre dig, at du kører kampagnen hos det netværk, der giver dig den bedste pris. På Adfinder.dk kan du slå en kampagne op og se hvor den findes og til hvilke priser. Det er et rigtig godt værktøj, som hurtigt giver dig et overblik over, hvor dine kampagner køres.

Flere netværker

Vi har desværre ikke prøvet alle netværker i Danmark, og herunder finder du derfor et par stykker, som du selv kan udforske:

  • Webgains.dk
  • adtraction.com/da

Når du har fundet dit foretrukne affiliate netværk og tilhørende partner-programmer, så skal du bestemme dig for, hvilke betalingsmodeller der passer bedst til din side. Vores næste artikel handler derfor om betalingsmodeller på nettet.

Kilder: buzzanova.com, google.com/adsense, tradedoubler.com , adservicemedia.dk, amino.dk, euroads.dk, partner-ads.com/dk/, digitaladvisor.dk

Lær mere om at tjene penge online med affiliate marketing


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Frederik    17-02-2023

Hej. Hvad med Filify, som fokuserer på influencers? Ingen fees eller minimums beløb for at få sin udbetaling.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    25-07-2019

Hej Tania, Du kan gøre begge dele, altså både reklamere via links, men også via bannere. Det afhænger af din side og dine besøgende, hvad der virker bedst :-) Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Tania    15-07-2019

Lige et spørgsmål med hvordan det helt præcist fungerer (super god artikel btw). Ift. affiliate marketing, SKAL man så nævne ens partner(e) i et blogindlæg og linke til produktet/hjemmesiden, eller bruges det som "bannere" på hjemmesiden, som folk kan klikke på og købe noget igennem der?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    16-10-2017

Hej Hans, Vi har efter din kommentar opdateret artiklen :-) Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Hans Petersen    15-10-2017

Hej, Det virker til denne liste ikke er opdateret for nyligt. Der mangler i hvertfald nogle i forhold til listen her: affiliateguru.dk. Jeg tror også at TDC er stoppet med direkte affiliate aftaler - eller er jeg forkert på den? I hvert fald går ovenstående link til Yousee.dk. I Danmark er mine farvorit netværk: Adtraction fordi de har et super fedt system, Adservice fordi de har mange kampagner. DigitalAdvisor er også rigtig godt med, men deres system er ikke super synes jeg. God Dag.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Maria    11-10-2016

Hej. Hvad med TradeTracker?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Titties.dk    08-04-2016

Hejsa, God artikel. Webgains.dk er også en god affiliate netværk. Partner-Ads og Adsercie er Top. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Anders    12-07-2015

Hejsa. Utrolig god artikel. Indtil videre anvender jeg kun PartnerAds på min side: www.haandvaegten.dk Til gengæld kom det bag på mig at affiliate-netværket "Buzzanova" og "Adservice" eksisterede. Disse affiliate-netværker anvender jeg ofte idag på mine andre affiliate-sider. Tusind tak for denne artikel :)


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    24-11-2014

Hej Allan, Ja du har desværre i høj grad ret. Survey´s er bestemt ikke en god oplevelse for forbrugeren, og man skal gøre sig nogle kraftige overvejelser om det virkelig er noget man vil udsætte sine besøgende for. Jeg har prøve alle de ovenstående programmer, og vil klart anbefale Partner-Ads, AdService eller Adsense! Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Allan    23-11-2014

Euroads surveys er ikke andet end et cover for at fiske oplysninger ud af folk og sælge dem til alverdens firmer. Har du først 1 gang deltaget i en survey kan du godt forvente tonsvis af spam og opringninger fra diverse undersøger. Euroads burde stoppes.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    02-07-2014

Hej Jakob, Partner-ads er hermed tilføjet :-)


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Jakob kvorning    24-06-2014

I mangler da vist partnerads.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    23-06-2012

Hej Omar, Er ikke lige sikker på hvad du mener med likejacking? - og hvad har det med affiliates at gøre?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Omar    23-06-2012

Hvordan laver man en likejacking?? Jeg er begynder, så aner intet. Tak på forhånd :-).


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
NemProgrammering.dk    26-02-2012

Hej Magnus, Se her: http://tdc.dk/affiliate/


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Magnus Emil    26-02-2012

Hvordan får man TDC til at give fx. mig deres banner koder, så jeg kan få sat dem ind på min side? så jeg kan tjene nogle penge?