NemProgrammering.dk logo

Find det rigtige webhotel til dine behov | En begynder-guide

webhotel behov

  Skrevet af: Ekstern Blogger     30-11-2016     Skrevet i: Hosting + Server, Off topic

Når du skal have en hjemmeside, kommer du ikke udenom et såkaldt “webhotel”. Navnet er ganske sigende for, hvad det er. Et sted, hvor din hjemmeside ligger, således at du kan have dine tekster og billeder et sted. Det er nemlig ikke nok at købe et domæne. Det er ikke en hjemmeside i sig selv. Men sammen med et webhotelfår du en funktionsdygtig side, hvor du kan begynde at skabe din egen visuelle identitet eller lægge din allerede eksisterende side op på et andet webhotel. Men hvilket webhotel skal du vælge og hvorfor?

Hvad er formålet?

Før du vælger webhotel, skal du gøre op med dig selv, hvad formålet med det er. Skal det være til en blog, hvor du kan skrive lidt om dit liv? Er det til en side med potentielt mange besøgende, hvor du tilbyder nogle ydelser? Er det til en eksisterende hjemmeside, der skal flyttes, fordi du vil have en ny og mere stabil udbyder? Eller er det måske til en webshop?

Der findes mange forskellige udbydere, som hver især slår på priser, dataplads, oppetid og mange andre parametre, som folk med en ikke-teknisk baggrund har svært ved at gennemskue. Vælger du webhotel et sted, hvor det bare ikke fungerer, kan det blive en dyr fornøjelse. Skal det flyttes, koster det typisk penge – for slet ikke at tale om alle de tidsmæssige ressourcer, der lægges i det.

Der skal være masser af plads

Når du har besluttet for, hvad formålet er med dit webhotel, ved du også mere om, hvor meget plads, der skal være på webhotellet. Er det en webshop, hvor der kommer mange kunder, skal der være rigeligt med plads, og webhotellet skal være gearet til at håndtere en e-commerce løsning. De fleste webhoteller slår på, hvor meget plads der er, hvor der som minimum udbydes 1 GB.

Det er i og for sig rigeligt med plads på dit webhotel, hvis du bare skal have en ganske almindelig hjemmeside, hvor du tilbyder nogle ydelser. Har du derimod tænkt dig at implementere videoer på siden og rigtig mange billeder, skal du bruge mere plads. Særligt hvis du har en webshop, hvor du har mange produkter og lige mange produktbilleder.

Stabilitet, høj oppetid og pålidelig hosting

De fleste sider når aldrig at anvende den fulde mængde data, der hver måned er til rådighed på den server, hvor man har hosting af et webhotel. Webhosting er en vigtig del af dit webhotel, fordi det ganske enkelt er den bagvedliggende teknologi, som sørger for, at din side kører upåklageligt. Derfor skal du se efter webhoteller, der tilbyder høj oppetid på omkring de 100%. Det er aldrig muligt at opnå 100%, da et enkelt nedbrud eller fejl på en server i et nanosekund, er uundgåeligt. Derfor skal du se efter et webhotel, der tilbyder oppetid på 99,99%.

Når du ser efter en mulig udbyder, skal du sikre dig, at de tillader netop din hjemmeside/CMS samt at der er rigeligt med trafikdata til rådighed. Der er nemlig væsentlig forskel på den plads, der udbydes til de ting, du har liggende på din side som fx billeder og tekst – i forhold til den mængde data, du skal bruge til at håndtere trafikken på din side, som forårsages af dine besøgende. Mange udbydere tilbyder ubegrænset datatrafik.

Vælg en velrenommeret udbyder – prisen er ikke alt

Når du sonderer terrænet for webhoteller og hosting af webhoteller, kan du med stor fordel se efter nogle rutinerede virksomheder, som har mange år i branchen. Det er typisk retvisende for, at de har været igennem de største børnesygdomme og har lært gennem flere års praksis, hvordan man kapaciterer på fx Black Friday og op til helligdagene, hvor der kan være ekstra pres på servere, hvor du har lejet webhosting til dit webhotel.

Hvad angår prisen på webhoteller, svinger det meget, da det kommer an på, hvor meget plads du vil have. Nogle udbydere kører med en lav månedlig ydelse det første år, hvorefter det bliver dobbelt så dyrt i år to. Prisen er ikke alt, da stabilitet og pålidelig hosting er klart det vigtigste. Oplever dine besøgende, at du har en ustabil side, er de mere tilbøjelige til smutte igen. Sørg derfor for at vælge kvalitet i stedet for det første og billigste.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.