NemProgrammering.dk logo

InDesign kursus

599 DKK
[4]
På dette danske InDesign kursus vil du lære alle vigtigste funktioner og værktøjer i InDesign, så du selv kan designe dine egne bannere, flyers, visitkort og meget mere. Kurset er for begyndere, så alle kan være med!
Ubegrænset adgang Info
51 danske videolektioner
10 timers undervisning
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Din underviser Sune Tarp
Sune Tarp
20 års erfaring med InDesign og grafisk design
3D grafiker
Selvstændig med Shaped.dk siden 2008

Til kurset kan følgende InDesign versioner bruges: CC (2014 og frem), CS6 og CS5

Du skal selv sørge for at have InDesign installeret på din computer for at kunne deltage i kurset.

Med dette Indesign kursus for begyndere, vil du blive fortrolig med InDesign og programmets mange funktioner og muligheder. Vi starter helt fra bunden, så alle kan være med! Lektionerne forudsætter således ikke forudgående kendskabt til InDesign.

Som du måske allerede har regnet ud, så er dette et online kursus, hvor du via video-lektioner kommer hele vejen rundt om InDesign. Undervisningen er på dansk, og du kan se videoerne hvor, hvornår og lige så mange gange du vil – du har med andre ord ubegrænset “livstidsadgang”. Ligegyldigt om du bor i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller et andet sted i Danmark, kan du altså være med på dette kursus.

Kurset består af 25 lektioner fordelt på 51 videoer med over 10 timers undervisning.

Videokurset er for dig, der arbejder med grafisk produktion i en virksomhed eller på hobbyplan. Når du har set alle videoerne i kurset, vil du kunne udarbejde konkrete produkter klar til tryk eller publicering på nettet. Du vil desuden have lært, hvordan du udformer en sammenhængende visuel identitet.

Alle videolektionerne tager en meget praktisk tilgang til undervisningen. Det betyder, at du til hver video vil få vist en række konkrete eksempler, som du selv kan prøve at efterligne mens du ser videoen. I de sidste videoer vil du helt konkret lære at lave en række typiske projekter i InDesign. Du vil  lære at lave

  • Et visitkort
  • En brochure
  • En flyer
  • Et website-banner
  • Et produktlabel
  • En interaktiv PDF
Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

1 Introduktion til Indesign og dette kursus 3:09 Gratis video

I denne video giver vi dig et introduktion til dette InDesign kursus. Du vil blandt andet møde din underviser Sune, som fortæller lidt om sig selv samt hvad du vil komme til at lære på dette kursus.

Dokumenter i InDesign

2 Brugerfladen i InDesign | Et overblik 17:05 Gratis video

Vi starter dette kursus med at tage et kig på brugerfladen i InDesign. Du vil blandt andet lære, hvordan du tilpasser farven på InDesign, så dit arbejdsområde ikke er for hårdt for øjnene at se på. Du vil også se, hvilke muligheder du har for at zoome, navigere mellem sider i dit dokument, markere objekter mm.

3.1 Dokumenter | Opret nyt default dokument i InDesign 4:48

Man kommer ikke langt i InDesign uden et dokument. Derfor vil du som noget af det første i denne video lære, hvordan du opretter et ny dokument. Du vil f.eks. se, hvordan du kan oprette en dokument preset, så du hurtigt kan oprette nye dokumenter med samme opsætning som dit preset.

3.2 Dokumenter | Hjælpelinjer i Indesign 5:37

Når du arbejder i InDesign ,,er det ofte vigtigt, at der er symmetri og lige linjer i dokumentet. Det kan dog være svært at placere sine objekter efter øjemål, og derfor viser vi i denne videolektion, hvordan du med hjælpelinjer nemt kan holde styr på placeringen af din tekst og billeder i InDesign.

3.3 Dokumenter | Tekstfelter og formatering af tekstfelter i InDesign 6:56

De fleste vil på et eller andet tidspunkt komme til at arbejde med tekst i InDesign. Derfor vil du i denne video lære, hvordan du opretter tekstfelter og efterfølgende formatere teksten heri. Du vil også se, hvordan du kan importerer tekst direkte til et tekstfelt.

3.4 Dokumenter | Import af grafik (f.eks. billeder ) i InDesign 2:43

I denne videolektion viser vi, hvordan du importere grafik og billeder i InDesign. Vi prøver at bruge det såkaldte 'Place tool' til at placere billeder de rigtige steder i vores dokument.

Nem vedligeholdelse af sider

4.1 Vedligeholdelse af sider | Indsæt, slet og flyt sider i InDesign 5:58

I denne video viser vi dig, hvordan du på en nem og hurtig måde kan slette, indsætte og ikke mindst oprette nye sider i dit InDesign dokument.

4.2 Vedligeholdelse af sider | Opret og tilføj mastersider i InDesign 7:25

I denne videolektion skal vi se på en vigtig funktion i InDesign, nemlig master pages. Master pages gør det muligt for dig at lave ændringer på alle dine sider ved blot at lave en ændring i din master page - se hvordan du gør dette i denne video.

4.3 Vedligeholdelse af sider | Maginer, kolonner, gutters og sidetal i Indesign 5:14

I denne video vil du se, hvordan man opsætter marginer, kolonner og gutters i sine dokumenter. Du vil også lære, hvordan du via din master page kan lave sidenumre på dine sider.

Grafik og tekst

5 Sådan arbejder du med tekst i InDesign 25:50

I denne video vil du lære en hel masse om, hvordan man arbejder med tekst i InDesign. Du vil bland andet se, hvordan du laver tekst på en kurve, hvordan du laver kolonner i en tekstramme, hvordan du laver special-karakterer og meget mere!

6.1 Grafik | Visningkvalitet, grafiklinks og redigering af grafik i InDesign 15:57

I denne video viser vi, hvordan du kan ændre på visningkvaliteten på dine billeder i InDesign. Du vil også se, hvordan grafiklinks gør det muligt at ændre et billede i f.eks. Photoshop og efterfølgende se, at ændringen også er slået igennem i InDesign.

6.2 Grafik | QR koder i inDesign 1:56

QA er koder kan være rigtig smarte på f.eks. flyers og visitkort. Derfor vil du i denne video lære, hvordan du indsætter QA koder i InDesign.

Formatering af elementer og farver

7.1 Formatering af elementer | Rammetykkelse og fyld på objekter (stroke og fill) i InDesign 5:47

I denne video vil du se, hvordan man arbejder med rammer og fyld på objekter. Du vil blandt andet lære, hvordan du med pipetteværktøjet kan påføre ramme og fyld fra et objekt til et andet.

7.2 Formatering af elementer | Find og skift objektformatering i InDesign 5:02

I denne video giver vi dig et rigtig godt værktøj til nemt og hurtigt at finde og skifte formatering på flere objekter i dit dokument. Værktøjet vi skal bruge minder lidt om søg og erstat i Word, blot med mange flere indstillingsmuligheder.

7.3 Formatering af elementer | Gennemsigtighed og tekstskygge i InDesign 7:43

I denne video vil du lære, hvordan du arbejder med gennemsigtighed og tekstskygger i InDesign.

7.4 Formatering af elementer | Farvelægning af billeder i InDesign 2:03

I denne videolektion ser vi kort på, hvordan farvelægning af billeder er muligt i InDesign, hvis billede er i det rette format og i sort-hvid.

8.1 Farver | Grundlæggende om farver i Indesign 5:49

I denne videolektion skal vi arbejde med farver i InDesign. Du vil lære, hvordan du opretter farveprøver (swatches), som efterfølgende kan anvendes i dokumentet. Du vil desuden se, hvordan du kan ændre mætheden på dine farver.

8.2 Farver | Graduering af farver på figurer og tekst i InDesign 10:26

I denne video lærer vi dig, hvordan du kan lave graduerede farver og påføre dem til både tekst og figurer i InDesign. Graduerede farver kan give en rigtig flot effekt på dine objekter, og i denne video vi viser dig derfor de mange muligheder du har indenfor graduering af farver.

Ramme- og stiværktøj samt lag og gruppering af objekter

9.1 Ramme- og stiværktøj | Indsæt / tegn rammer og sti figurer 4:47

I denne videolektion vil du blive introduceret til de mange muligheder du har for at lave forskellige rammer og stier til din tekst og billeder. Du vil se, hvordan du kan forme din tekst som en stjerne eller lave et rundt billede.

9.2 Ramme- og stiværktøj | Tilføj afrundede hjørner til rammer i InDesign 6:36

I denne lektion skal vi kigge på flere rammer til billeder. Du vil eksempelvis lære. hvordan du kan tilføje forskellige typer hjørner til dine billeder, så de ikke nødvendigvis behøver at være spidse, men også kan være afrundede på forskellige måder.

9.3 Ramme- og stiværktøj | Polygoner og starbursts i InDesign 6:01

Denne video skal handle udelukkende om polygonværktøjet, og vi skal se, hvilke avancerede muligheder du har for at oprette polygoner i InDesign.

9.2 Ramme- og stiværktøj | Tekst til grafik i Indesign – lav et tekst-logo med outline 2:17

I denne lektion skal vi prøve at lave tekst til grafik, således at du kan tage en et vilkårligt stykke tekst og lave det til f.eks. et unikt tekst-logo.

10 Sådan arbejder du med lag og gruppering af objekter i InDesign 16:48

Et vigtigt koncept i InDesign, og for så vidt også Photoshop, er lag. I denne video giver vi dig en grundlæggende forklaring på hvad lag er, og hvordan du arbejder med dem i InDesign.

Transform tools

11.1 Transform tools | Kopiering og duplikering i InDesign 06:00

I denne video vil du se de forskellige muligheder du har for at kopiere og duplikere objekter i InDesign. Forskellen på at kopiere og duplikere vil du selvfølgelig også få forklaret i denne lektion.

11.2 Transform tools | Rotering af objekter i InDesign 5:25

Det er sjældent at ens billeder eller figurer vender præcist som man vil have dem. Derfor viser vi i denne videolektion, hvordan du har et hav af muligheder for at rotere dine objekter i InDesign.

11.3 Transform tools | Skalering af objekter, f.eks. billeder, i InDesign 3:23

Du vil ofte komme ud for, at dine billeder ikke er i den rigtige størrelse, og derfor er det vigtigt at lære, hvordan du på forskellig vis kan skallere objekter. I denne video gennemgår vi alle de gængse muligheder for skalering i InDesign.

11.4 Transform tools | Spejling og skævvridning i InDesign 4:48

Man kan ofte komme ud for at et billede faktisk ser bedre ud, hvis man spejlvender det. I denne lektion vil du derfor lære, hvordan du nemt kan spejlvende både billeder og figurer i InDesign.

Tekst- og afsnitsformatering

12 Avanceret karakter- og tekstformatering i InDesign 18:46

I denne video skal vi igen se på tekst formatering. Denne gang skal vi blot se på de lidt mere avancererede muligheder du har, når du arbejder med tekst i InDesign.

13.1 Afsnitsformatering | Drop caps og forskel på karakterformatering og afsnitsformatering 5:13

I denne videolektion vil blandt andet lære, hvordan du tilføjer dropcaps på bogstaver og tekst i dine dokumenter. Dropcaps kan give en flot effekt til din tekst, og derfor er det en rigtig god funktion at kende.

13.2 Afsnitsformatering | Afsnitsregler og fordeling af afsnit over flere kolonner 4:36

I denne video skal vi se på afsnitsregler, også kaldet paragraph rules. Med afsnitsregler kan du designe dine afsnit, så de fremhæves enten med farver eller skygger. Det smarte ved afsnitsregler er, at de følger med din tekst ligegyldigt hvor du flytter den hen i dit dokument, så hvis du har lavet f.eks. en faktaboks, […]

13.3 Afsnitsformatering | Baggrundsfarve på afsnit, tabulering og indholdsfortegnelse i InDesign 9:50

I denne vil du lære at arbejde med tabulering i InDesign. Du vil f.eks. se, hvordan du kan lave en flot indholdsfortegnelse ved hjælp af tabulering. I denne video, vil du desuden se, hvordan man laver punktopstillinger i InDesign.

Pathfinder tool og tabeller

14 Pathfinder tool og convert shapes i InDesign 11:50

I denne videolektion vil du se, hvordan du med pathfinder tool og convert shapes kan lave nogle unikke forme og figurer i InDesign.

15 Sådan arbejder du med tabeller i InDesign 19:42

I denne lektion vil du lære, hvordan du arbejder med tabeller i InDesign. Du vil lære alle de små tricks og generelle funktioner der findes, når man arbejder med tabeller i InDesign

Interaktive PDF´er, print og eksport

16 Sådan laver du interaktive PDF´er i InDesign 20:07

I denne video viser vi dig, hvordan du laver en interaktiv PDF i InDesign. I videoen laver vi en bestillingsformular, som kunder kan udfylde + gemme, og efterfølgende sende tilbage til dig.

17.1 Print og eksport | Pakning af dokumenter i InDesign 5:39

I denne video ser du, hvordan man kan pakke et InDesign dokument, så f.eks. billederne forbliver i dokumentet, også selvom de bliver slettet på computeren.

17.2 Print og eksport | Udskrivning af dokumenter 4:10

I denne video ser vi på de muligheder du har for at printe og eksportere dokumenter i InDesign.

17.3 Print og eksport | Eksporter til PDF og ren tekst 10:15

I denne lektion skal vi arbejde med eksport af dokumenter i InDesign. Jeg viser blandt andet, hvordan du kan eksportere til PDF og ren tekst. I næste video skal vi igang med object tools. Der findes rigtig mange forskellige object tools, og i næste video ligger vi ud med at gennemgå gap tool.

Object tools

18.1 Object tools 1 | Gap tool 5:03

I denne video skal vi se på et interessant værktøj kaldet 'gab tool'. Med dette værktøj kan du styre mellemrum mellem billeder og samtidig beskære dem på samme måde.

18.2 Object tools 1 | Content collector og content placer tools 2:49

Du vil i denne video lære content collector og content placer værktøjerne er kende. Med disse værktøjer kan du hurtigt opsamle billeder og grafik i dit dokument og bruge dem andre steder i samme dokument.

18.3 Object tools 1 | Pencil tool, smooth tool og erase tool i InDesign 6:30

I denne video skal vi prøve at tegne i frihånd med pencil tool. Efterfølgende skal vi prøve at rette vores streger ud med smooth tool og til sidst slette dele af vores streger med erase tool.

19.1 Object tools 2 | Align tools i InDesign (Justering og distribuering objekter) 5:22

Vil du gerne have dine objekter til at ligge snor lige eller måske have det præcis samme mellemrum mellem dem? Så er det align tools du skal have fat på, og det kigger vi på, hvordan du gør i denne video.

19.2 Object tools 2 | Forankrede objekter i InDesign 4:58

I denne video vil du lære, hvordan du med forankrede objekter kan låse f.eks. tekst og billede fast, så de altid vil følge med hinanden, også selvom man rykker teksten længere ned på siden.

19.3 Object tools 2 | Tekst-wrap på billeder og objekter 6:49

I denne video vil du lære, hvordan du får tekst til at flyde udenom billeder og figurer. Dette er en rigtig god teknik at kende, da det kan gøre dine InDesign dokumenter langt mere interessant at se på.

Konkrete projekter

20 Sådan laver du et visitkort med InDesign 27:43

I denne video skal vi lave det første praktisk eksempel i kurset. Vi viser dig, hvordan du laver dit eget visitkort fra bunden med InDesign.

21 Lav en flyer med InDesign 59:55

I denne video vil vi bruge noget af alt det du har lært i de tidligere videoer til at lave en flyer. Du kan hente kildefilen til flyeren under videoen, så du evt. kan bruge den som skabelon til din egen flyer.

22.1 Sådan laver du en brochure i InDesign 13:44

I denne lektion vil du lære, hvordan du laver en brochure fra bunden. Vi sammensætter en flot brochure bestående af både billeder og tekst.

22.2 Design din egen brochure i InDesign del 2 16:13

I denne video skal vi færdigøre den brochure som vi startede på i sidste video.

23.1 Sådan laver du et produktlabel med InDesign 24:46

I denne video skal vi igen prøve at sammensætte noget af alt det du har lært i de tidligere videoer. Vi skal prøve at lave en label i InDesign, som f.eks. kan sætte udenpå et produkt, i vores tilfælde et rengøringsmiddel.

23.2 Fortsættelse på label | Logo og Tekst 24:16

I denne video færdigører vi vores label, som vi startede på i den forrige lektion. Vi skal blandt andet se, hvordan du lavet et logo, som du kan sætte på dit label.

24.1 Banner | Sådan laver du et banner til website eller nyhedsbrev med InDesign 33:03

I denne videolektion vil du lære, hvordan du et banner, som du f.eks. kan bruge på din hjemmeside eller i et nyhedsbrev.

24.2 Banner | Færdiggør dit InDesign banner 24:00

I denne videolektion skal vi færdigøre det banner vi startede på at designe i sidste video.

25 Kursusbevis InDesign 0:10

Du kan her hente et kursusbevis, som du f.eks. kan vedlægge dit CV.

Kurset kan med fordel tages i forlængelse af vores gratis Photoshop kursus for begyndere. Kombinerer du de to, får du et komplet grafisk kursus!

Vores InDesign kursus bliver blandt andet brugt af medarbejdere hos
Medarbejdere hos ramboel bruger vores InDesign kursus Medarbejdere hos nets bruger vores InDesign kursus Medarbejdere hos dst bruger vores InDesign kursus Medarbejdere hos aau bruger vores InDesign kursus

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, vil du kunne logge ind her, og efterfølgende se alle videoerne i kurset samt hente evt. medfølgende materialer. Du bestemmer selv din adgangskode, når du køber adgang. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder “ubegrænset adgang”?

“Ubegrænset adgang” betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidpunkt, hvis du har brug for det.

Får jeg et kursusbevis efter endt kursus?

Ja, det gør du. I den sidste lektion har du mulighed for at danne og printe dit eget personlige kursusbevis.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurser på NemProgrammering.dk er onlinekursuser, hvilket betyder, at du kan se og gennemføre kurserne, hvor og hvornår du vil. På kurserne følger du en række videolektioner, hvor underviseren optager sin skærm, mens han eller hun underviser. Videoerne er lavet i et tempo, hvor de fleste kan følge med, men hvis du ikke lige får det hele med første gang, kan du altid nemt spole tilbage og se det igen - det er det smukke ved videoundervisning.

Lang de fleste videolektioner har en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil således typisk få vist konkrete eksempler, som du selv kan bruge på dit arbejde eller i din hverdag.

Når du har været igennem samtlige videolektioner, har du gennemført kurset.

Med et onlinekursus fra NemProgrammering.dk vil du typisk lære lige så meget om kursets emne, som du ville på et traditionelt kursus med fremmøde over 2-3 dage.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. På de fleste kurser (på enkelte er det ikke muligt) kan du under hver videolektion stille spørgsmål. Vi svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vi som virksomhed købe adgang til flere personer?

Vi tilbyder multilicenser til skoler, institutioner og virksomheder, som ønsker en adgang, der kan bruges af mere end én person. Du kan få et uforpligtende tilbud på et multilicens her. Køber du vores kursus via et standard licens er dette begrænset til kun at måtte bruges af en person jf. vores handelsbetingelser.
Ved betaling med fatura / EAN-fatura pålægges et fakturatillæg på 100 kr. ekskl. moms.

Jeg er ledig – kan jeg få mit kursus betalt?

Ja, hvis du er ledig, har du mulighed for at få dit kursus betalt af dit jobcenter. Det kan enten gøres via en jobplan eller som 6 ugers jobrettet uddannelse. Alt hvad du skal gøre er at lave en aftale med din jobkonsulent.

Når du kontakter din jobkonsulent, så husk at oplyse vores P-Nr.: 1019645610 og cvr: 36072970 (WebHub ApS), og at vi kan kontaktes på kontakt@nemprogrammering.dk.
Hvis dit jobcenter betaler kurset for dig, og du ikke selv skal lægge ud, så har vi mulighed for at sende en faktura til dem via EAN. Giv evt. denne info videre til dit jobcenter.

Da der typisk er en del manuelt arbejde forbundet med bevillingen af vores kurser til ledige, tilægges der 200 kr. ekskl. moms til kursets oprindelige pris, som dækning for den tid vi bruger på sagsbehandlingen.

Opdatering af kurset

Vi holder løbende øje med, at vores premimum kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.

Yderligere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål til kurset, betaling eller noget helt tredje? Skriv blot til vores kundeservice, og få svar indenfor få timer.

Hvad er InDesign?

Adobe InDesign er det mest udbredte program til samling af tekster, illustrationer, billeder og andre grafiske elementer. Programmet anvendes i hele verden til fremstilling af tryksager og publikationer på nettet. Det kunne eksempelvis være annoncer, foldere, brochure, magasiner, aviser, bøger, kataloger og postkort.

Du vil med dette InDesign kursus lære at bruge InDesign fra bunden. Vi vil komme omkring hele brugerfladen i InDesign, så du bliver helt fortrolig med alle funktioner og værktøjer der findes.

I kurset vil vi desuden lave en række konkrete projekter, så du kan se, hvordan du eksempelvis laver bannerannoncer, flyers, visitkort, brochure og produktlabels i InDesign. Du vil altså med andre ord blive klædt rigtig godt på til at kunne anvende InDesign både privat og i erhvervslivet.

Vil du deltage på et fysisk kursus?

Ønsker du at deltage på et fysisk InDesign kursus, kan vi anbefale Kursusfabrikken. Læs mere om InDesign kursus hos Kursusfabrikken

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

 

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Langt, men godt

Lidt langt, men godt kursus, som jeg stadig synes er meget brugbart selv i lidt nyere versioner af InDesign
Mathilde Kristoffersen
01-09-2023

Stort kursus

Stort og omfattende kursus - Underviseren tempo kan godt blive liiidt langsomt og ufokuseret til tider, men det kunne jeg godt leve med.
Mille
22-05-2021

Dejlig roligt tempo

Rigtig fint kursus til prisen! Tempoet er helt stille og roligt, måske lidt for roligt for nogle, men jeg synes det var dejligt og jeg kunne lære det i et tempo, der passede mig!
Lasse Stær
15-12-2020

Meget omfattende

Meget omfattende kursus - man får rigtig meget materiale og læring til prisen!
Mette Stærk
23-09-2020

Denne side blev sidst opdateret: