NemProgrammering.dk logo

Introduktion til templates | Sådan laver du struktur og layout ændringer i dit tema

Avanceret WordPress » Introduktion til templates | Sådan laver du struktur og layout ændringer i dit tema # 7
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Introduktion til templates | Sådan laver du struktur og layout ændringer i dit tema
Inkluderet:
Livstidsadgang
39 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas M. Iversen   Video: 15:21   Lektion nr. 7 af 39

I sidste video lærte du, hvordan du via CSS og dit child tema kan lave alle de designændringer du ønsker på din side. Med CSS kan du dog ikke ændre på strukturen på din side, og derfor viser jeg i denne video, hvordan man via de mange templates der findes i dit tema, kan lave alle de struktur og layout ændringer man vil.

F.eks. vi du se, hvordan du nemt kan fjerne hele sidebaren på alle dine indlæg. Det er måske ikke noget, som der er ret mange der ønsker, men det er et godt eksempel på de muligheder du har for at tilføje og rette hvad som helst på dine sider.

I et andet eksempel i denne video viser jeg, hvordan jeg uden problemer kan indsætte html i min footer, og derved udvide min footer med blandt andet information om mig selv som forfatter. I en senere video, vil vi lave det vi indsætter i footeren om til et widgetområde, så vi ikke behøver at skulle ind og rette i templates, hver gang vi skal opdatere forfatterinformationerne.

I næste video skal vi se på en meget central funktion i WordPress, nemlig “the loop”. The loop er vigtig at forstå, da det er denne funktion der hovedsageligt står for at hente indhold ud på dine sider.

 

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Johnny S. siger:

  Lige en ting til denne video ved (4:30) hvor du nævner at “get_sidebar();” skal slettes fra single.php i vores ChildTheme.
  Har du tjekket Consollen for fejl efter dette tiltag?
  Her får jeg nemlig “cannot read propety top” of undefined.
  Her må der vel være en variabel “top” uden nogen værdi??

  1. Johnny S. siger:

   Det er en property Top i filen golobal.js der giver problemer når man er på en indlægs-side.
   på linje:
   124 “sidebarPosBottom = sidebarPos.top + ( $sidebar.height() + 28 );”

   1. Thomas I. siger:

    Hej Johnny,

    Undskyld det sene svar – der var gået sommerferie i den her hos mig.

    Men nej, jeg har faktisk ikke tjekket consollen, men det er meget muligt, at der måske er noget js i get_sidebar() som mangler og så får øvrige js funktioner til at fejle – jeg synes dog dette lyder underligt, da det vil være en dum måde at kode et tema på, hvis man ikke kan deaktivere eller fjerne et sidebarområde uden det påvirker andet js på siden. Det er sandsyndligvis fordi at der er noget Javascript der tilpasser sidebaren, og hvis den ikke er der, så vil det scriptet ikke kunne læse højden på det, og så fejler det. I js-scriptet burde det være et tjek på om sidebaren er der, inden der måles en højde, men det er nok ikke tilfældet.

    Bruger du det samme tema som mig? Dette er nemlig tema-specifikt og bør ikke sker på alle temaer.

    Mvh.
    Thomas

 • Carsten Lund M. siger:

  Hej Thomas, hvordan forholder det sig med kopiering af andre php filer, der ikke vedrører selve temaet, men eksempelvis ændringer i BuddyPress filer, som man ikke ønsker overskrevet ved opdateringer.

  Kan man ligeledes kopiere disse eksterne filer som bp-custom.php, til et child theme, eller hvor gemmes disse ændringer?

  Jeg kan se beskrevet, at kodeændringer, der også vedrører BuddyPress, ud over bp-custom.php, alternativt kan gemmes i temaets functions.php filen, men hvad er den korrekte måde?

  Vh/ Carsten

  1. Carsten Lund M. siger:

   Der findes også en dedikeret buddypress-functions.php, men som beskrevet, kan ændringer altså tilføjes i temaets functions.php fil.

   Betyder dette, at alle ændringer, man generelt ønsker at lave i plugins php filer, kan tilføjes og læses, ved at kopiere disse til temaets child theme?

   1. Thomas I. siger:

    Hej Carsten,

    Der findes desværre ikke en nem måde at lave “child-plugins”. Den eneste måde du kan tilgå et plugin og ændre i det er ved at gøre det via din functions.php fil i temaet. Her skal du ind og arbejde med pluginnets actions og hooks, for at lave ændringer (hvis temaet stiller sådanne til rådighed)

    Du kan ikke direkte kopiere funktioner fra dine plugins over i functions.php og på den måde overskrive funktioner i pluginnet desværre.

    Mvh.

 • Carsten Lund M. siger:

  Hej Thomas, jeg synes du springer det vigtigste over, på 6:30, nemlig oprettelsen af klassen, hvor du springer direkte til stylingen af klassen.

  1. Thomas I. siger:

   Hej Carsten,

   Der er faktisk ikke ret meget i at oprette en klasse, du skal blot skrive den ind i class attributten i din HTML, som jeg har gjort det i videoen, og så er den oprette og er klar til at få tilføjet en række deklarationer i CSS´en.

   Mvh.
   Thomas