NemProgrammering.dk logo

Premiere Pro kursus

599 DKK
[4]
På dette Adobe Premiere Pro kursus vil du lære, hvordan du som en professionel kan redigere og producere dine helt egne videoer i Premiere Pro. Kurset er for begyndere, så alle kan være med!
Ubegrænset adgang Info
29 danske videolektioner
5 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Din underviser Henrik Maegaard
Henrik Maegaard
Grafisk designer og underviser fra Hojer College og ViaUC
Skolet i filmteori og med mange års erfaring i videoproduktion
Freelance grafiker og storyteller

Velkommen til vores Premiere Pro kursus for begyndere og let øvede.

Premiere Pro er et kraftigt videoredigeringsprogram i Adobe-pakken, som grundet dens avancerede funktioner, også kan bruges af professionelle til tv-udsendelser, reklamer eller tilmed biograf-film.

Hvis du gerne vil lære at klippe en film sammen til enten private eller mere forretningsmæssige projekter, så vil vi i dette kursus gennemgå programmets brugerflade, så du kan få et bedre workflow, lære flere og mere avancerede teknikker samt også se på hvilke fil-typer, vi kan arbejde med, og hvordan vi får mere ud af et videokamera.

Vi skal også se på, hvordan vi planlægger en produktion af en video eller en film, lidt om termer og arbejdsudtryk i branchen, hvordan vi opsætter eller opbygger spændende visuelle effekter samt forebygger og undgår eventuelle problemer i forløbet.

Vi skal også se på lidt teori omkring, hvordan filmmediet fungerer visuelt og hvordan du formidler et budskab mest effektivt. Dette inkluderer både sjove filmtricks samt helt basale historiefortællingsteknikker.

Kurset er sat op på den måde, at vi starter med at fortælle om programmets brugerflade, samt de filer, du skal arbejde med, så du hurtigere kan komme i gang. Dernæst vil vi kigge på teknikker og effekter, samt hvordan de vil påvirke dit budskab. Til slut vil vi se lidt på at udkøre filer samt hvordan de forskellige filmkvaliteter påvirker størrelsen af dine filer.

Du vil lære at:

  • Planlægge og gennemføre en videoproduktion
  • Sammensætte forskellige videoklip for på bedst måde at fortælle et sammenhængende budskab
  • Lære om klippeteknikker, effekter og indsættelse af grafik
  • Se på filmmediets teoretiske virkemidler for fortællevirksomhed
  • Køre filmproduktioner i forskellige kvaliteter til brug til tv, web eller fremvisning.
Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

Introduktion og brugerflade

1 Overblik over Premiere Pro 10:18 Gratis video

I denne video skal vi starte med at komme ind i programmet og lære at finde vej. Her skal se på brugerfladen for at få et overblik over vores værktøj og redskaber.

2 Brugerfladen i Premiere Pro 09:08

I denne video kigger vi på vores arbejdsrum og de paneler, som varetager forskellige funktioner for vores redigeringsmuligheder i Premiere Pro

3 Projekt-panelet 11:19

Projektpanelet er der, hvor vi finder og henter filer og elementer ind i programmet til vores sammensætning af filmen.

4 Afspilningspanelet 08:14

Afspilningspanelet eller vores source monitor er det panel, hvor vi kan afspille og bedømme evt. Videofiler, som vi skal bruge eller klippe til i vores film.

5 Tidslinjen 10:42

Tidslinjen er her, vi placerer videobidderne i den rækkefølge, de skal ses i. Det er her vi foretager det meste af vores redigering og bruger de fleste værktøjer.

Organisering af filer

6 Filer og formater 07:46

Premiere kan håndtere mange forskellige fil-typer, men du skal vide noget om størrelser og formater for at håndtere dem bedst.

7 Transkodning 12:13

Transkodning og proxyfiler er en metode til at arbejde i redigeringen med nogle omkodede video-filer, der ikke er så krævende for computerens hardware.

8 Organisering af medier 10:50

I dit projektpanel kan du ikke bare hive filer ind til at redigere din film, du kan også kode dem, organisere og omdøbe dem, samt lave dine egne mappe- og sti-systemer.

9 Smartsøgning 05:42

Smartsøgning er teknisk set en særlig mappe, der selv kan finde og opsamle sit indhold af filer ud fra deres metadata.

Editering

10 Start på editering i Premiere Pro 08:17

Vi skal lave en lille øvelse, hvor du samler klip med de teknikker, du har lært. Du skal samle en lille film på et minut.

11 Klipningens historie 09:01

I dette afsnit skal vi lige snakke lidt om, hvad der adskiller film-mediet fra andre medier, og hvorfor filmmediets strukturer er opbygget på den måde.

12 Primær editering 08:59

I denne video skal videre med primær editering, og her skal vi lige se på nogle ekstra funktioner omkring at lave sub-klip, så du kan præcisere og organisere længere klip.

13 Sekvenser 09:35

I dette afsnit skal vi indstille vores sekvensfiler til at køre det ønskede videoformat fra starten af projektet I stedet for at kopiere indstillingerne fra din video-fil.

14 Flytte og slette klip 11:08

I denne video gennemgår vi det vigtigste I klipning og editering. Der er flere værktøjer samt teknikker til at lette dit workflow og give dig en mere produktiv arbejdsgang.

15 Finredigering 10:44

Vi skal I dette afsnit se på nogle værktøjer, der kan finredigere i filmklippene inden i deres repræsentative, farvede legoblokke.

16 Filmproduktion 10:07

For at få et bedre overblik, hvor redskaber eller funktioner i Premiere har fået deres navne fra, så skal vi lige se på terminologien og fagudtrykkene i filmproduktion,

Lydarbejde

17 Lydspor og synk 10:24

I denne video skal du lære at synkronisere eller reparere vores synkronisitet mellem billede og lyd eller bare synk, som vi kalder det.

18 Justering af lydstyrke 10:26

Det er nyttigt og nødvendigt at kunne ændre lydstyrken på dine klip eller lydfiler, for at vi kan være sikre på, at de primære objekter får mest opmærksomhed.

19 Finjustering af lyd 10:53

I denne video skal vi gå videre med justeringen af volumen, og vi skal her se på dynamisk lydstyring med nogle kraftige redskaber til bl.a. animation, som kaldes keyframes.

20 Øvelse II 13:05

I denne video skal vi lige repetere et par ting og arbejde lidt mere med lyden, så den bliver mere hørevenlig. Vi skal også kigge på pacing.

Effekter

21 Stills og grafik 11:13

Der er forskellige grunde til at bruge fotografier, dvs. et enkelt still eller frame i forb. med instruktion eller undervisning, eller hvis man mangler materiale til at illustrere noget.

22 Tekst og titler 13:57

I denne video skal vi kigge lidt på at indsætte tekst, og hvilke funktioner tekst har. Vi skal også se på grafisk design og gemme vores indstillinger.

23 Teksteffekter 09:51

I denne video skal vi lige kigge lidt på effekter til vores tekst, og vi skal også se på Premieres færdiglavede grafik, som kan indsættes og modificeres til egne behov.

24 Overgange og effekter i Premiere Pro 10:24

Vi skal I denne video arbejde med overgange mellem klip, og hvordan disse effekter kan udnyttes til at markere scene- eller akt-skift.

25 Effektkontrol 13:06

I denne video skal vi se på andre grafiske effekter og hvordan, man håndterer og samler dem I forskellige håndterbare sekvenser.

26 En krølle I tiden 10:02

Her skal vi se på, hvordan man styrer tidsfornemmelsen i en afspilning, så man enten speeder hastigheden op, laver slowmotion eller simpelt hen stopper tiden fuldstændigt.

27 Farvestyring i Premiere Pro 10:55

Vi arbejder her med basal farvekorrektion for at sikre tydelighed, og at de tonemæssige overgange skaber et følelsesmæssigt flow igennem videoen.

Afslutning, præproduktion og udkørsel

28 Manuskript og storyboard 04:48

I denne video skal vi kigge lidt på den tekstmæssige indledning til videoprojektet I form af et manuskript eller et storyboard. Vi skal også snakke lidt om nonfiktion samt fiktion.

29 Udkørsel af video 14:14

Nu er vi kommet til det tidspunkt, hvor filmen skal køres ud, og så skal vi kigge på filtype, kvalitet, aspekt-ratio, bithastighed, etc.

Vores kurser bruges blandt andet af medarbejdere hos
Medarbejdere hos shell bruger vores Premiere Pro kursus Medarbejdere hos danfoss bruger vores Premiere Pro kursus Medarbejdere hos tv2 bruger vores Premiere Pro kursus Medarbejdere hos novonordisk bruger vores Premiere Pro kursus Medarbejdere hos nordea bruger vores Premiere Pro kursus Medarbejdere hos tdc bruger vores Premiere Pro kursus

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, vil du kunne logge ind her, og efterfølgende se alle videoerne i kurset samt hente evt. medfølgende materialer. Du bestemmer selv din adgangskode, når du køber adgang. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder “ubegrænset adgang”?

“Ubegrænset adgang” betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidpunkt, hvis du har brug for det.

Får jeg et kursusbevis efter endt kursus?

Ja, det gør du. I den sidste lektion har du mulighed for at danne og printe dit eget personlige kursusbevis.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurser på NemProgrammering.dk er onlinekursuser, hvilket betyder, at du kan se og gennemføre kurserne, hvor og hvornår du vil. På kurserne følger du en række videolektioner, hvor underviseren optager sin skærm, mens han eller hun underviser. Videoerne er lavet i et tempo, hvor de fleste kan følge med, men hvis du ikke lige får det hele med første gang, kan du altid nemt spole tilbage og se det igen - det er det smukke ved videoundervisning.

Lang de fleste videolektioner har en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil således typisk få vist konkrete eksempler, som du selv kan bruge på dit arbejde eller i din hverdag.

Når du har været igennem samtlige videolektioner, har du gennemført kurset.

Med et onlinekursus fra NemProgrammering.dk vil du typisk lære lige så meget om kursets emne, som du ville på et traditionelt kursus med fremmøde over 2-3 dage.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. På de fleste kurser (på enkelte er det ikke muligt) kan du under hver videolektion stille spørgsmål. Vi svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vi som virksomhed købe adgang til flere personer?

Vi tilbyder multilicenser til skoler, institutioner og virksomheder, som ønsker en adgang, der kan bruges af mere end én person. Du kan få et uforpligtende tilbud på et multilicens her. Køber du vores kursus via et standard licens er dette begrænset til kun at måtte bruges af en person jf. vores handelsbetingelser.
Ved betaling med fatura / EAN-fatura pålægges et fakturatillæg på 100 kr. ekskl. moms.

Jeg er ledig – kan jeg få mit kursus betalt?

Ja, hvis du er ledig, har du mulighed for at få dit kursus betalt af dit jobcenter. Det kan enten gøres via en jobplan eller som 6 ugers jobrettet uddannelse. Alt hvad du skal gøre er at lave en aftale med din jobkonsulent.

Når du kontakter din jobkonsulent, så husk at oplyse vores P-Nr.: 1019645610 og cvr: 36072970 (WebHub ApS), og at vi kan kontaktes på kontakt@nemprogrammering.dk.
Hvis dit jobcenter betaler kurset for dig, og du ikke selv skal lægge ud, så har vi mulighed for at sende en faktura til dem via EAN. Giv evt. denne info videre til dit jobcenter.

Da der typisk er en del manuelt arbejde forbundet med bevillingen af vores kurser til ledige, tilægges der 200 kr. ekskl. moms til kursets oprindelige pris, som dækning for den tid vi bruger på sagsbehandlingen.

Opdatering af kurset

Vi holder løbende øje med, at vores premimum kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.

Yderligere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål til kurset, betaling eller noget helt tredje? Skriv blot til vores kundeservice, og få svar indenfor få timer.

Lidt mere om Premiere Pro

Premiere Pro blev oprindeligt udviklet til Macintosh’en i 1991 og hed i starten blot Premiere. Det var et af de første non-lineære redigerings-programmer til kommerciel brug. Så sent som i 1996 var det stadig almindeligt at redigere video med analoge midler selv på DR og Den Danske Filmskole. De første redigeringsprogrammer havde derudover ikke data-kraft til at håndtere selve mediet – men blev nødt til at redigere en proxy-version af filmen, mens det egentlige medie stadig skulle opbevares som råfilm.

Non-lineær editering er i modsætning til at analog editering en måde, hvorpå det er muligt at klippe filmbidder ind i både start og slutning efter lyst og behov i stedet for at være afhængig af at skulle lægge de enkelte klip ind i en procesmæssig rækkefølge.

Premiere Pro som video-redigerings-program er et af de mere avancerede med et helt bibliotek af grafiske effekter. Det bliver faktisk i dag brugt til at redigere større Hollywood-produktioner, som f.x. Deadpool og det kan håndtere både mange filmspor (lag) med hver deres effekter men også mange lydspor, hvilket et program som Windows Movie Maker fjernede og derved gjorde dette videoredigeringsprogram ubrugeligt, hvis man ønskede at høre menneskelig tale og baggrundsmusik på samme tid.

Premiere Pro er i Adobe-pakken, og har derfor et layout, der minder lidt om de andre grafiske programmer – såsom Photoshop og Illustrator. Derudover kan disse programmer også samarbejde, og filer kan udkøres og swappes imellem dem. Et program som After Effects – som også behandler video men har mange flere effekter – kan ikke klare så lange videoklip, hvorfor et samarbejde her er nødvendigt. Derudover er brugerfladen også bygget efter den analoge redigerings-model, så folk med den erfaring vil blive glade for denne feature.

Teknisk set kan man sagtens redigere videoer lineært og uden lyd- og andre effekter, men med en smule kendskab fortællemæssige virkemidler er det her muligt at skabe meget kraftige budskaber selv i simple produktioner. Med Premieres værktøjer er det også muligt at blødgøre lyd- og lysmæssige gener og ”hak” i filmen, så det hele kan køres ud til en langt mere behagelig oplevelse.

Som sagt er Premiere en del af Adobe-pakken, så udover at kunne trække grafik ind fra de andre programmer, findes der også et stærkt tekst- og grafik-værktøj i Premiere, så det er muligt at sammenkøre sine video-klip med designlinjen i andet grafisk output for sit brand.

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Godt kursus for begyndere

Godt kursus for begyndere
Sille Johansen
08-07-2024

Kurset er nærmest en film i sig selv

Virkelig godt kursus, der nærmest virker som en film i sig selv. Godt struktureret, lydklip, videoklip osv - virkelig godt
Susanne Majdal
01-05-2023

Underholdende kursus

Dejligt underholdende kursus, som både er spændende at se og som samtidig lærer en en hel masse.
Michelle S
17-02-2023

5 af 5 stjerner

Jeg giver dette kursus 5 af 5 stjerner, da jeg synes det har været virkelig lærerigt. Det har fungeret rigtig godt med video-undervisning, hvor jeg har kunne se videoerne flere gange og stoppe, når jeg havde brug for at samle tankerne og prøve tingene af i praksis.
Jeppe Hansen
18-01-2022

Denne side blev sidst opdateret: