NemProgrammering.dk logo

Lær Python programmering

399 DKK
[11]
Lær at kode i et af verdens mest anvendte og alsidige programmeringssprog Python. Lær, hvordan du kan bruge Python på jobbet, i skolen og i din hverdag. Vi starter helt fra bunden, så alle kan være med!
Ubegrænset adgang Info
27 danske videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Din underviser Simon Rotendahl
Simon Rotendahl
Frivillig underviser hos Coding Pirates
Underviser hos Københavns kommunes Ungdomsskole
Datalogi uddannet fra Københavns Universitet

Du skal til at lære Python!

Verdenen bliver mere højteknologisk, og at kunne noget programmering er efterhånden en forudsætning i hverdagen og på jobbet! Python er et af de mest brugte programmeringssprog i verdenen, og det er der flere grunde til. Den primære grund er klart, at Python er relativt nemt at lære, og så er det fleksibelt (det kan bruges til nærmest alt!). Om du er webudvikler, naturvidenskabelig studerende, receptionist med store excel ark,  så vil du kunne få noget værdi ud af Python.

Er du helt ny til programmering, så kan du fint være med, vi antager at du intet ved! Har du programmeret i forvejen, så vil der stadig være masser af læring.

Kurset starter ud med basal Python programmering, hvorefter vi kigger på en række praktisk ting, som at lave grafer, hente ting fra nettet og redigere excel ark, alt sammen igennem Python! Du vil opleve, hvordan det at finde information i en tekstfil, er stort set det samme som at finde information på en hjemmeside. Du vil se en gennemgående logisk tankegang, der til tider vil frustrerer, og til tider vil give de fedeste ‘aha!’ oplevelser.

Selve kurset er meget tæt pakket og du vil helt sikkert komme til at se hver video flere gange, før du helt forstår det. Fordelen er så, at du på X antal videoer, vil du lære mere end du troede du kunne, så frygt ikke og kast dig ud i det! Du kan altid stille spørgsmål, hvis det stadig er svært efter fjerde gang. Programmering er et værktøj, og det kræver erfaring at bruge, samt vedligeholdelse, for ikke at blive sløv, så vær indstillet på at øve dig mellem videoerne!

Python er alt for stort til at et kursus kan dække det hele, så igennem kurset giver vi værktøjer til, hvordan du kan lære mere på egen hånd.

Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

Kom i gang med Python

1 Installation af Python og tilhørende programmer 07:55 Gratis video

I videoen her viser jeg hvordan du installere Python og Atom, samt forklare lidt om Python versioner. Proceduren er praktisk talt ens på Mac og Linux. Der er dog små forskelle, som jeg nævner i videoen.

2 Dit første Python projekt 14:20

I videoen her kommer du til at lave dit første Python program, eller script som det også kaldes. Det er et simpelt program, som ‘printer’ til terminalen, altså den skriver en sætning, tilbage til brugeren.

3 Hvordan forstår computeren mig? 17:37

I denne videolektion vil du lære, hvordan programmering fungrer og hvordan du kan skrive noget som computeren forstår. Du får desuden en intro til computerens terminal.

Grundlæggende programmering i Python

4 Variabler i Python 18:44

Når du skriver et program eller script, så vil du tit gerne gemme noget data, det kan være antallet af noget, det kan være svaret af et regnestykke eller så meget andet. Det er her variabler kommer til sin ret, og dem vil du lære at lave i denne video.

5 Betinget udtryk i Python 20:40

I videoen her skal vi lære om betinget udtryk, et emne som for nogen er super nemt, men for de fleste kan det blive fustrende logisk.

6 Opsamling | Vi laver et spil! 17:24

I videoen her, kigger vi lidt på hvad vi har lært. Vi skal lave et program, som vi kan spille Sten, Saks, Papir mod. Vi få her trænet betinget udtryk, variabler og tankegangen vi bruger når vi programmere.

7 Funktioner i Python 17:37

Vi skal lære om funktioner, så vi kan anvende andres funktioner, og så vi kan gøre vores egen kode, både nemmere at læse, og hurtigere at skrive, så vi ikke skal skrive samme kode flere gange.

8 Lister i Python 18:48

Ofte i programmering, vil du have data, som høre sammen, derfor kan det være smart at gemme det sammen. Det er her lister kommer ind. En liste er en datatype, der kan holder elementer af andre datatyper. Du kan både have en liste af tal, af strenge, ja selv lister, altså en liste af lister.

9 Løkker i Python 18:48

I videoen her skal vi kigge på løkker, endnu en fundamental del af programmering. Løkker bruger vi når vi vil gøre en ting flere gange, når vi vil søge efter noget i en samling, og meget mere.

10 Dictionaries i Python 17:01

Vi har kigget på lister, og fantastiske som de er, så er der situationer, hvor en anden løsning er bedre, nemlig dictionaries. Dictionaries og lister er dog faktisk det samme.

OOP programmering i Python

11 OOP klasser 19:29

Vi har snakket om typer, og nu skal vi til klasser. Det kan blive forvirrende, da klasser faktisk er typer, og typer er klasser, det er en længere og unødvendig forklaring, så tænk på klasser og typer som det samme.

12 OOP Variabler 14:35

I denne video skal vi give vores klasse noget information, så vi kan hive det ud og bruge det andre steder i vores kode. Informationen kalder vi en OOP variable og vi skal se, hvordan man laver sådan en i denne lektion.

13 OOP Metoder 18:11

En anden smart ting ved klasser, ud over variabler, er metoder. En metode er en funktion der hører til en klasse. Det vil sige at funktionen kun virker, når bliver kørt/kaldt på et objekt.

14 OOP Nedarvning 18:05

I denne videolektion skal vi arbejde med nedarvning i Python og lære, hvordan vi kan lave underklasser til en klasse for på den måde at dele den mere op.

Filer i Python

15 File | Strømme (streams af tekstfiler) 21:25

I videoen her kigger vi på strømme i form af tekst filer, da det er, efter erfaring, det mest forståelige eksempel, dermed ikke sagt at det er nemt. Strømme er, som i nok kan forestille jer, meget brugte, og det er derfor godt at kunne.

Grafer og diagrammer med Python

16 Sådan arbejder vi med pakker i Pyhton 16:03

Det er rigtige mange pakker til Python, og det er dem der gør Python så udbredt, og fleksibel.

17 Sådan laver du grafer i Python med matplotlib pakken 14:44

I den her, og næste video, skal vi kigge på hvordan man laver grafer/plots i Python. Det er selvfølgelig ikke alle der har brug for at laver grafer, men i videoen her vil du også få træning i hvordan du skal bruger pakker.

18 Cirkeldiagrammer, søjlediagrammer og vektordiagrammer 21:44

I videoen her fortsætter vi på grafer. Vi skal have lavet et cirkeldiagram, søjlediagram og et vektordiagram/strømdiagram. Vi skal også kigge på hvordan vi samler diagrammer i en figur, så vi kan sammenligne, og gøre det pænt.

Webscraping med Python

19 Webscraping med Python 18:15

Vi skal se hvordan, du med Python, kan hente en hjemmeside ned, og gå igennem dens indhold. Man kalder det webscraping, og det vil du lære i denne video.

20 Webscraping med Python del 2 14:34

I videoen her, så fortsætter vi med web scraping. Som eksempel vil vi tage fat i DMI, og trække et billed ud fra deres hjemmeside, som vi så vil gemme på vores computer

Python og Excel

21 Sådan arbejder du med Excel regneark i Python 14:35

Ja du læste rigtig, du kan arbejde med regneark (specifikt Microsoft Excel), i Python. Python og Excel arbejder nemlig rigtig godt sammen, gennem pakken openpyxl.

22 Sådan arbejder du med Excel regneark i Python del 2 10:05

Vi arbejder videre med Excel regneark i Python og skal blandt andet prøve at lave et nyt ark via en simpel linje Python kode.

23 Indsæt og opdater data i Excel-ark med Python 10:21

Vi vil her i videoen bruger Python til at opdatere en timeseddel, ved at lægge alle timer, fra dags dato til sidste opdatering, sammen, og skrive det ind i excel arket.

24 Indsæt og opdater data i Excel-ark med Python del 2 12:34

Dette er en fortsættelse på video 23.

25 Formatering af celler i Excel med Python 11:08

I den sidste Excel video her, skal vi snakke om hvordan vi formatere vores excel celler. Vi skal have lavet en kant til cellen, givet den farve osv.

26 Formatering af celler i Excel med Python del 2 11:16

Dette er en fortsættelse på den forrige video.

Fejlhåndtering i Python

27 Fejlhåndtering i Python 19:52

I denne sidste video, skal vi se på, hvordan du håndterer fejl i din Python kode på en elegant og effektiv måde.

Vores kurser bruges blandt andet af medarbejdere hos
Medarbejdere hos shell bruger vores Python kursus Medarbejdere hos danfoss bruger vores Python kursus Medarbejdere hos tv2 bruger vores Python kursus Medarbejdere hos novonordisk bruger vores Python kursus Medarbejdere hos nordea bruger vores Python kursus Medarbejdere hos tdc bruger vores Python kursus

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, vil du kunne logge ind her, og efterfølgende se alle videoerne i kurset samt hente evt. medfølgende materialer. Du bestemmer selv din adgangskode, når du køber adgang. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder “ubegrænset adgang”?

“Ubegrænset adgang” betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidpunkt, hvis du har brug for det.

Får jeg et kursusbevis efter endt kursus?

Ja, det gør du. I den sidste lektion har du mulighed for at danne og printe dit eget personlige kursusbevis.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurser på NemProgrammering.dk er onlinekursuser, hvilket betyder, at du kan se og gennemføre kurserne, hvor og hvornår du vil. På kurserne følger du en række videolektioner, hvor underviseren optager sin skærm, mens han eller hun underviser. Videoerne er lavet i et tempo, hvor de fleste kan følge med, men hvis du ikke lige får det hele med første gang, kan du altid nemt spole tilbage og se det igen - det er det smukke ved videoundervisning.

Lang de fleste videolektioner har en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil således typisk få vist konkrete eksempler, som du selv kan bruge på dit arbejde eller i din hverdag.

Når du har været igennem samtlige videolektioner, har du gennemført kurset.

Med et onlinekursus fra NemProgrammering.dk vil du typisk lære lige så meget om kursets emne, som du ville på et traditionelt kursus med fremmøde over 2-3 dage.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. På de fleste kurser (på enkelte er det ikke muligt) kan du under hver videolektion stille spørgsmål. Vi svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vi som virksomhed købe adgang til flere personer?

Vi tilbyder multilicenser til skoler, institutioner og virksomheder, som ønsker en adgang, der kan bruges af mere end én person. Du kan få et uforpligtende tilbud på et multilicens her. Køber du vores kursus via et standard licens er dette begrænset til kun at måtte bruges af en person jf. vores handelsbetingelser.
Ved betaling med fatura / EAN-fatura pålægges et fakturatillæg på 100 kr. ekskl. moms.

Jeg er ledig – kan jeg få mit kursus betalt?

Ja, hvis du er ledig, har du mulighed for at få dit kursus betalt af dit jobcenter. Det kan enten gøres via en jobplan eller som 6 ugers jobrettet uddannelse. Alt hvad du skal gøre er at lave en aftale med din jobkonsulent.

Når du kontakter din jobkonsulent, så husk at oplyse vores P-Nr.: 1019645610 og cvr: 36072970 (WebHub ApS), og at vi kan kontaktes på kontakt@nemprogrammering.dk.
Hvis dit jobcenter betaler kurset for dig, og du ikke selv skal lægge ud, så har vi mulighed for at sende en faktura til dem via EAN. Giv evt. denne info videre til dit jobcenter.

Da der typisk er en del manuelt arbejde forbundet med bevillingen af vores kurser til ledige, tilægges der 200 kr. ekskl. moms til kursets oprindelige pris, som dækning for den tid vi bruger på sagsbehandlingen.

Opdatering af kurset

Vi holder løbende øje med, at vores premimum kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.

Yderligere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål til kurset, betaling eller noget helt tredje? Skriv blot til vores kundeservice, og få svar indenfor få timer.

Python er et af de mest velkendte programmering sprog i verdenen, det er det at mange grunde.

  • En almen misforståelse er at et software projekt er skrevet i et, og kun et, sprog. Software projekter er sat sammen af flere sprog, og her er Python super godt, det kan nemlig integrere ind i projekter på mange måder, og har derfor en plads i de fleste projekter.
  • Det er (relativt) let at lære. Det kan selvfølgelig lyde lidt bedrøvende at høre, hvis man er i gang med at lære Python og syntes det er svært, at det faktisk er det lette, men det er fordi at det altid vil være svært at lære ens første sprog, når man først kan et sprog, så er det næste meget lettere. Derfor er det godt at starte med et sprog der er ligetil, hvilket er det Python er.
  • Python bruges i nærmest alt. Det gør det da Python har en masse understøttelse i form at forskellige pakker, som øger den funktionalitet man får, dette kan være pakker til machine learning, dankort transaktioner, Excel manipulation osv. tænk på det som Google Chrome, man kan få en masse udvidelser der gør livet nemmere, men de er der først når du selv henter dem, og distrahere derved ikke, hvis du nu ikke vil/har noget at bruge dem til.

I kurset her har vi fokus på det basale, så du kan være med selvom du aldrig har kodet før. Vi kommer omkring de fundamentale ting, men også udvidelser, sådan at du forhåbentligt slutter kurset med blod på tanden, til at løse de problemer du konkret sidder med, og hvordan du selv kan komme videre i din programmeringsrejse.

Deltag i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller et andet sted i Danmark

Alle kan deltage på dette kursus, uanset om du bor i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller et andet sted i Danmark. Det er nemlig det smukke ved online kurser, at de kan tages hvor og hvornår du vil, så længe du har adgang til internet. På vores kurser har du desuden livstidsadgang, så du kan se dit kursus, så længe vores side eksisterer.

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Mega nice kursus

Mega nice kursus, som har hjulpet mig i gang med en masse fede Python applikationer. Glæder mig til at lære mere på egen hånd
Mille
14-05-2024

Tak for et godt kursus i Python

Virkelig godt kursus Simon - tak for denne gang!
Janni
25-09-2023

Godt kursus

Jeg har været meget glad for dette kursus, som virkelig giver en god introduktion og indblik i en verden af Python.
Simon Mikkelsen
22-03-2023

Fuldt tilfreds!

Rigtig fint og lærerigt kursus! Man kan mærke at der er tænkt over opbygningen, og indholdet af kurset. Simon er god som underviser og det er rart at man har mulighed for at stille spørgsmål til hver video! Det er ikke sidste gang jeg har benyttet mig af et af nemprogrammerings kurser, og jeg kan varmt anbefale det!
Emil Jensen
04-10-2022

virkelig godt kursus!

Jeg lærer virkelig meget i python og jeg er kun nybegynder i python en stor anbefaling herfra
Angela Nielsen
28-06-2022

Anbefaling

Stor anbefaling af dette kursus - Simon gør det sku godt!
Simon Mathisen
01-02-2022

Mange mange tak

Mange gange tak for et helt igennem genialt kursus
Pelle Sinus
19-06-2021

Mega godt

Virkelig godt kursus, hvis man f.eks. skal bruge Python i forbindelse med sit studie.
Mathias Vinbjerg
09-02-2021

Genialt!

Genialt kursus - intet mindre. Det reddede min eksemen med fokus på Python! Tak :D
Søren Henriksen
03-09-2020

Sindsygt godt kursus!

Jeg har virkelig haft glæde af dette kursus, som har fået mig rigtig godt i gang med Python. Kurset spænder bredt, og man kommer omkring rigtig mange ting, så man virkelig får en ide om, hvad Python egentlig kan bruges til! 5 stjerner herfra!
Magnus Madsen
12-05-2020

Tak for god undervisning

Jeg har været meget glad for dette kursus - tak!
Sune Lauersen
09-03-2020
Se alle anmeldelser

Denne side blev sidst opdateret: