NemProgrammering.dk logo

Rens og transformer data med Power Query i Power BI

Power BI kursus » Rens og transformer data med Power Query i Power BI # 8
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Rens og transformer data med Power Query i Power BI
Inkluderet:
Livstidsadgang
44 videolektioner
4 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Christian Bernt Laursen   Video: 11:08   Lektion nr. 8 af 44

Denne video viser dig hvordan du kan rense og strukturer data på en hensigtsmæssige måde via Power Query. Du lærer at opdele kolonner vha af afgrænsere fjerne pivotering på kolonner m.m.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Helle S. siger:

  Jeg har et spørgsmål til datarens og bearbejdning. Jeg har forskellige datakilder, i det set up jeg prøver på at lave. Jeg har opdaget at datoen bliver indlæst i forskellige format for forskellige kilder. Jeg vil gerne kunne søge og forbinde data på baggrund af år og måned i min model. Derfor tænker jeg at dato formatet skal være ens for at kunne arbejde sammen, er det rigtigt forstået? og dernæst kan jeg bare selv frit sætte datoformatet så det bliver ens fra alle mine kilder i datarens processen?

  Mvh. Helle

  1. Christian Bernt L. siger:

   Hej Helle

   Tak for din besked.
   Ja det er korrekt – og ja jeg ville gøre præcist det du nævner der. Når du gerne vil bruge data fra forskellige tabeller skal man forbinde tabellerne. For at gøre det handler det om at ramme samme granualitet i tabellerne og samme værdier. Jeg går i detaljer omkring dette emne i modulet data modelling.

   Hvis du i dine tabeller kan lave en kolonne, som hedder “År/Måned”, som fx har værdierne 202201, 202202, 202203 osv. så vil du kunne kombinere tabellerne via disse kolonner.
   Hvis der problemer med at lave datarens og transformationer, så du lander på “år/måned” kan det være at video video 37-42 kan hjælpe dig. Der laver jeg en masse datarens og transformationer for at lave dato kolonner om.

   Mvh.
   Christian