Kald af function fra tabelcelle!!

Her kan du få hjælp og stille spørgsmål til PHP!
Besvar
tvilling53
Begynder
Indlæg: 2
Tilmeldt: 4. nov 2013, 17:46

Kald af function fra tabelcelle!!

Indlæg af tvilling53 » 4. nov 2013, 17:55

I en datatabel kan man kalde en side ved hjælp af a href="side.php".
Hvordan kan man på samme måde kalde en function??? :?:

tvilling53

cristian
Moderator
Moderator
Indlæg: 882
Tilmeldt: 26. sep 2011, 21:31
Kontakt:

Re: Kald af function fra tabelcelle!!

Indlæg af cristian » 4. nov 2013, 18:06

tvilling53 skrev:I en datatabel kan man kalde en side ved hjælp af a href="side.php".
Hvordan kan man på samme måde kalde en function??? :?:

tvilling53
Hej Tvilling53 og velkommen til siden.

Jeg må nok indrømme at jeg ikke helt forstår dit problem.
Er det en tabel i en database hvorfra du ville hente informationer? Da det er hvad man normalt kalder en data-tabel.

Samtidig hvis det er en database hvilken type data er det?

Kan du muligvis præciserer dit spørgsmål? :)

Brugeravatar
ThomasI
Grundlægger
Grundlægger
Indlæg: 1528
Tilmeldt: 28. dec 2010, 10:49

Re: Kald af function fra tabelcelle!!

Indlæg af ThomasI » 4. nov 2013, 18:58

Du kan have en funktion i side.php som bliver kørt når man trykker på linket. Så bliver funktionen bare ikke kørt på din side med linket, men på den side der linkes til.

Hvis du vil køre en funktion på samme side ville man for det meste kalde client-side funktion via Javascript eller jQuery via et link. F.eks:

<a href="#" onclick="funktion()">Start jQuery eller JavaScript funktion</a>

cristian
Moderator
Moderator
Indlæg: 882
Tilmeldt: 26. sep 2011, 21:31
Kontakt:

Re: Kald af function fra tabelcelle!!

Indlæg af cristian » 4. nov 2013, 19:07

ThomasI skrev:Du kan have en funktion i side.php som bliver kørt når man trykker på linket. Så bliver funktionen bare ikke kørt på din side med linket, men på den side der linkes til.

Hvis du vil køre en funktion på samme side ville man for det meste kalde client-side funktion via Javascript eller jQuery via et link. F.eks:

<a href="#" onclick="funktion()">Start jQuery eller JavaScript funktion</a>
I bow to the master.

Brugeravatar
scootergrisen
Moderator
Moderator
Indlæg: 709
Tilmeldt: 21. jun 2012, 23:40
Kontakt:

Re: Kald af function fra tabelcelle!!

Indlæg af scootergrisen » 4. nov 2013, 20:18

Kode: Vælg alt

<table>
   <tr>
    <td>
     <a href="kode.php">start</a>
Også i kode.php kan du skrive...

Kode: Vælg alt

<?php

function noget(){
   return "noget";
}

echo noget();

?>
Du kunne også gøre sådan her.

Kode: Vælg alt

<table>
   <tr>
    <td>
     <a href="kode.php?funktion=1">start 1</a>
   </td>
    <td>
     <a href="kode.php?funktion=2">start 2</a>
   </td>
    <td>
     <a href="kode.php?funktion=3">start 3</a>
   </td>
Også i PHP koden kan du læse værdien af $_GET["funktion"] og udføre forskellige funktioner.

Du kunne også lave en <form> også alt efter hvad du skriver eller vælge kan du få udføret forskellige funktioner.

Du skal så bare lave det sådan at det kræver en eller anden form for login eller ligende hvis det er noget kode som ikke alle må udføre.

tvilling53
Begynder
Indlæg: 2
Tilmeldt: 4. nov 2013, 17:46

Re: Kald af function fra tabelcelle!!

Indlæg af tvilling53 » 10. nov 2013, 12:16

hej
Tak for jeres forslag, men der er ikke noget der umiddelbart kan bruges.
Denne linie kalder en anden side-
<td><a href='anden.php'><?= $data[$i][1]?></td>

<td><'HvadSkalStåHer'><?= $data[$i][1]?></td>
for at kalde en function der skal indsætte data et sted i $data??

Sorry at det tog lidt tid at svare, men har kun til comp'en om søndagen!!!

Brugeravatar
scootergrisen
Moderator
Moderator
Indlæg: 709
Tilmeldt: 21. jun 2012, 23:40
Kontakt:

Re: Kald af function fra tabelcelle!!

Indlæg af scootergrisen » 10. nov 2013, 16:21

tvilling53 skrev:hej
Denne linie kalder en anden side-
<td><a href='anden.php'><?= $data[$i][1]?></td>
Den kalder ikke en anden side. Den laver et link.
Men du mangler </a>.

Besvar