NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

PDO kursus
Danske PDO video-tutorials for begyndere

gratis!
Gratis!
På dette onlinekursus vil du lære Pat arbejde med databaser via PDO fra bunden. Kurset er gratis, så det er bare at gå i gang!
Inkluderet:
Ubegrænset adgang Info
6 danske videolektioner
1 times undervisning
Din underviser Jeppe B. Jørgensen
Jeppe B. Jørgensen

PDO står for "PHP Data Object".

PDO er ligesom MySQLi en API i PHP, som gør det muligt for dig, at arbejde og kommunikere med databaser. Det smarte ved PDO fremfor MySQLi er, at det tilbyder dig som udvikler, det man kalder et "abstraction layer". Et "abstraction layer" giver dig mulighed for med én syntax, at arbejde med flere forskellige databaser, som f.eks. MySQL, MSSQL, Sqlite, Postgres osv. Til sammenligning tillader MySQLi dig kun at arbejde med MySQL databaser.

PDO er altså en mere bredt anvendelig API, som ikke sætter begrænsninger i forhold til hvilken database du skal bruge. Derudover er PDO objektorienteret, hvilket beskytter dig og din hjemmeside langt bedre mod f.eks. SQL-injections. Alt dette og meget mere vil du se og høre mere om i dette kursus om PDO.

Netop fordi at PDO er objektorienteret, forudsætter dette kursus, at du allerede kender lidt til objektorienteret programmering, ideelt set objektorienteret PHP programmering. Hvis du ikke har arbejdet med dette før, anbefaler vi, at du først ser følgende serie fra NemProgrammering.dk:

PHP kursus for begyndere

Derudover vil det bestemt også være en fordel, hvis du også har set:

MySQLi kursus for begyndere
Objektorienteret MySQLi kursus for begyndere

Dette PDO kursus vil blandt andet undervise dig i følgende emner:

Under alle videoer finder du en "Quick Menu". Med denne kan du hurtigt og nemt navigere til netop den video du gerne vil se. Derudover finder du også under hver video en beskrivelse af videoen samt en række øvelser. Vi anbefaler, at du laver disse øvelser, da det vil forbedre din indlæring signifikant.

Kom i gang med at lære PDO her: Introduktion til PDO

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

Denne side blev sidst opdateret: