NemProgrammering.dk logo

Avanceret WordPress

299 DKK
[5]
På dette kursus i avanceret WordPress lærer du at lave præcis de tilpasninger i dit WordPress tema du ønsker. Bliv klog på koden bag WordPress, og lær at lave dine helt egne temaer og plugins fra bunden!
Ubegrænset adgang Info
39 danske videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Din underviser Thomas Iversen
Thomas Iversen
Arbejdet med WordPress siden 2011
Grundlægger af NemProgrammering.dk
Udvikler og underviser

Dette kursus er for dig, som måske allerede har set vores gratis WordPress kursus for begyndere eller læst vores WordPress bog, men som gerne vil udvide dine muligheder for at lave tilpasninger i WordPress – ja faktisk tage fuld kontrol over alt på din WordPress side.

Dette videokursus vil lære dig at udvikle i WordPress, så du ikke er begrænset af de standard tilpasningsmuligheder, der findes i dit tema.

For kun 299 kr. får du ubegrænset adgang til alle 39 videoer. Få adgang med det samme her.

Med dette kursus i avanceret WordPress vil du lære at lave et child tema, så du trygt kan lave design- og layout-ændringer i dit tema. Du lærer også, hvordan du laver dine egne indlæg- og side-templates, så du selv kan vælge, hvilke skabeloner dine sider og indlæg skal bruge.

Kurset giver dig desuden en grundig introduktion til “The loop”, filter hooks, action hooks og alt det der foregår i temaets functions.php fil, så du bliver klædt godt på til selv at kunne udvikle ny funktionalitet til din side. På kurset vil du også lære at lave dine egne shortcodes og  widgetområder med kun nogle få linjer kode.

Du vil i de sidste videolektioner lære:

Vi kommer til at skrive lidt kode i dette kursus, og derfor forudsætter kurset følgende:

  • Erfaring med HTML og CSS
  • Kendskab til PHP (ikke påkrævet, men en klar fordel)

Se evt. vores gratis kurser om alle tre emner, hvis du ikke allerede er bekendt med dem.

Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

Sådan kommer du i gang!

1 Værktøjskassen | Disse programmer skal du bruge for at udvikle i WordPress 9:20 Gratis video

I denne video gennemgår vi de programmer du har brug for, for at kunne udvikle i WordPress. Kurset forudsætter desuden, at du har disse eller lignende programmer installeret på din computer for at kunne følge med.

2 Opsætning af lokalt udviklingsmiljø i WordPress 14:24

I denne video opsætter vi et lokalt udviklingsmiljø til WordPress, så du trygt kan arbejde med dit tema og hjemmeside lokalt på din egen computer. Senere viser vi, hvordan du uploader de rettelser og forbedringer du laver lokalt til din live side.

3 Introduktion til Developer tools i Google Chrome 11:09

I denne lektion får du en grundig introduktion til et rigtig godt værktøj, som du med sikkerhed kommer til at bruge, når du skal til at tilpasse din WordPress side. Værktøjet vil også blive brugt flittigt i dette kursus, så det er godt at få styr på fra starten!

Intro til temaets opbygning og child themes

4 Sådan er et WordPress tema opbygget 13:47

I denne lektion vil du opnå en forståelse for, hvordan et tema er opbygget, samt hvordan WordPress danner og viser indlæg og sider. Vi tager et kig på temaet´s filer og gennemgår, hvordan det hele hænger sammen.

5 Sådan opretter du et child theme 16:38

I denne lektion vil du lære, hvordan du opsætter et child theme fra bunden. Opsætningen af et child theme er det første skridt vi skal tage før end at vi kan begynde at lave design- og layout-rettelser på vores hjemmeside.

6 Sådan retter du i din sides design ved hjælp af et child theme 12:40

I denne videolektion lærer du, hvordan du nemt kan ændre på din sides farver, skrift, sektioner og meget mere via dit child theme. Det er faktisk kun dine evner indenfor CSS der sætter grænser for, hvad du kan ændre på din side, nu hvor du har fået dit child theme på plads!

7 Introduktion til templates | Sådan laver du struktur og layout ændringer i dit tema 15:21

I denne lektion lærer du at lave struktur- og layout ændringer i dit tema og dermed på din WordPress side. Du vil f.eks. se, hvordan du hurtigt kan fjerne hele sektioner på din side, hvis det er det du ønsker.

The loop, functions.php og templates

8 Introduktion til ‘The loop’ 15:21

I denne video får du en grundig introduktion til en af de vigtigste funktioner i WordPress, nemlig 'The loop'. Det er vigtigt at forstå The loop, da det er denne som henter indhold ind på lagt de fleste af dine sider.

9 Introduktion til functions.php filen | Motoren bag dit tema! 7:08

I denne video vil du lære om functions.php filen, som findes i næsten alle temaer. Du vil få en grundig introduktion til filen og dens indhold, så du er godt klædt på til selv at begynde at lave nye funktioner til dit tema.

10 Enqueue JavaScript fil på din WordPress side | Eksempel på funktion i functions.php 10:55

I denne video lærer du, hvordan man laver en ny funktion i din functions.php fil. Vi skal prøve at inkludere en ny JavaScript fil på vores WordPress side. Vi kommer i eksemplet også til at bruge de famøse action hooks i WordPress, hvilke vi også vil gennemgå mere i dybten i en senere video.

11 Sådan laver du en unik template / skabelon til dine sider 16:50

I denne videolektion skal vi se, hvordan du kan oprette side-templates, så du kan vælge imellem, når du opretter nye sider. Du kan f.eks. have en template uden sidebar og en med. Det er kun fantasien der sætter grænser!

12 Sådan laver du indlægs-templates i WordPress 5:18

I sidste video så vi, hvordan man nemt kan lave forskellige side-templates i WordPress. I denne video skal vi gøre det samme med indlæg, så dine linlægssider også kan have forskelligt layout og design.

Widgetområder og shortcodes

13 Sådan laver du dine egne widgetområder i dit WordPress tema 16:33

I denne lektion vil du lære at lave dine helt egne widgetområder. Du vil se, hvor nemt det egentlig er at oprette et nyt widgetområde i dit tema, så du helt selv kan bestemme, hvor der skal være widgets og hvor der ikke skal.

14 Sådan laver du dine egne shortcodes i WordPress 12:59

I denne lektion lærer du, hvordan du opretter dine egne shortcodes. Shortcodes kan være utrolig kraftfulde, da de tillader dig at indsætte forskellige sektioner og områder i dine indlæg og sider, som kan vedligeholdes og opdateres fra et centralt sted.

15 Tilføj attributter til dine shortcodes | Dynamiske shortcodes i WordPress 11:12

I denne lektion skal vi arbejde videre med shortcodes. Vi skal prøve at tilføje attributter til vores shortcodes og derved lave en dynamisk shortcode, som kan tilpasses alt efter hvad der udfyldes i attributterne.

Action- og filter-hooks

16 Action hooks forklaret | Sådan opretter du dit eget admin menupunkt 18:02

I denne videolektion vil vi gå mere i dybten med action hooks. Du vil lære, hvordan du ved hjælpe af WordPress Codex og Developer Resources kan finde de rigtige hooks og funktioner. I denne video tilføjer vi et nyt admin menupunkt som eksempel.

17 Filter hooks forklaret | Sådan ændrer du uddragslængden i WordPress 16:29

I denne video vil du lære, hvordan du ændrer længden på dine uddrag (excerpts) i WordPress. I videoen vil vi anvende og forklare filter hooks, som er et andet type hook i WordPress, du helt sikkert vil komme til at bruge fremover.

18 Upload og brug dit child tema på din live side 7:52

I denne lektion vil du se, hvordan vi kan uploade dit child theme til dit live site og derved få mulighed for at bruge alle de nye funktioner, templates og designs vi har lavet igennem de sidste mange videoer.

Sådan laver du dit eget plugin

19 Lav dit eget plugin til WordPress 17:48 Gratis video

I denne lektion skal vi i gang med at lave vores eget plugin til WordPress. Vi tager de første skridt på vejen mod dit helt eget plugin, som du måske på et tidpunkt kan uploade til WordPress.org, så andre også kan få glæde af det!

20 Opret en administrations-side til dit nye plugin 4:26

Vi skal i denne lektion arbejde videre med vores plugin. Vi mangler nemlig en side, hvor vi kan indstille og arbejde med vores plugin, og denne side skal vi derfor have oprettet i denne video.

21 Tilføj plugin besked-boks til din side 9:16

I denne video skal vi lave den besked-boks, som skal vises på vores side, når vores plugin aktiveres. Vi vil i videoen anvende et par hooks, som du allerede burde kende til fra tidligere videoer.

22 Sådan bruger du settings API´et i WordPress til dit plugin 17:38

I denne video skal vi anvende det indbyggede settings API i WordPress til at lave indstillingsmuligheder til vores plugin - indstillingsmuligheder som kan gemmes og vises igen på vores plugin admin-side.

23 Indsæt administrations-felter til dit plugin med settings API´et 13:54

I denne lektion skal vi bruge settings API´et til at indsætte et tekstfelt på vores administrations-side. I tekstfeltet skal man kunne indsætte og gemme den besked, som skal vises til ens besøgende på siden.

24 Hent og vis beskeden til din besøgende på din side 4:31

I sidste videolektion fik vi lavet det sådan, at man nu kan gemme den tekst, man ønsker skal vises til de besøgende på siden. Nu skal vi have hentet denne tekst og brugt den i selve besked-boksen på siden.

25 Upload og brug dit plugin på din live side 2:31

I denne video skal vi uploade vores færdige plugin og bruge det på vores live hjemmeside.

Custom fields

26 Sådan anvender du custom fields på dine WordPress indlæg 11:22

I denne lektion vil du lære, hvordan du anvender custom fields i dine indlæg i WordPress. Custom fields kan holde på meta-data, som du så kan bruge ude på dit indlæg. Lær hvordan du opsætter og implementerer disse custom fields i dine egne indlægs-templates.

Sådan laver du dit eget tema

27 Lav dit eget WordPress tema 10:17 Gratis video

Dette er den første video i en lang række af videoer, hvor vi skal udvikle vores eget WordPress tema fra bunden. Vi starter med et design lavet i rent HTML og CSS. Dette design vil vi så i de kommende lektioner omdanne til et fuldt funktionelt WordPress tema. Under denne første video kan du downloade designet, så du selv kan kode med, mens du ser videoerne.

28 Opsætning af header og footer i WordPress tema 18:37

I denne video skal vi have opsat en header og footer til vores WordPress tema. Begge er vigtige at lave korrekt, da WordPress skal bruge dem til at inkludere scripts og styling til både plugins og WordPress-systemet selv.

29 Sådan koder du ‘the loop’ i dit tema 9:07

I denne video skal vi have kodet 'The loop' i vores tema. The loop sørger for at hente indhold ud på vores sider, og det skal vores tema selvfølgelig understøtte.

30 Sådan opretter du side- og indlæg-templates i dit tema 10:48

I denne video skal vi oprette side- og indlæg-templates i vores tema, således at vores sider og indlæg kan have forskelligt design og layout. Du vil også lære, hvordan du holder dit tema overskueligt og let at vedligeholde ved hjælpe af f.eks. content-templates.

31 Sådan arbejder du med meta beskrivelser og meta titler i dit WordPress tema 8:38

I denne video skal vi have tilføjet et par vigtige ting til vores WordPress tema, nemlig meta titel og meta beskrivelse funtionalitet.

32 Vis meta data på dine indlæg i dit tema 10:03

I denne video vil du lære, hvordan du viser meta data på dine indlæg i dit WordPress tema. Du vil desuden se, hvordan kan lave en betingelse, så meta data f.eks. ikke vises på sider.

33 Tilføj banner / udvalgt billede understøttelse i dit tema 12:18

I denne video vil du lære, hvordan du kan tilføje understøttelse for banner-billeder på dine indlæg, således at du selv kan bestemme, hvilke billeder der skal bruges på hvert indlæg.

34 Sådan laver du din egen navigationsbar i dit WordPress tema 10:24

I denne video skal vi have lavet vores menu/navigationsbar, så det er muligt at tilføje og fjerne menupunkter via WordPress kontrolpanelet.

35 Sådan opretter du widgetområder i dit eget WordPress tema 8:41

I denne video skal vi lave noget du har prøvet før, nemlig at tilføje widgetområder til vores tema.

36 Sådan tilføjer du support for statisk forside i dit eget WordPress tema 8:21

I denne video skal vi have lavet det sådan, at man kan vælge en statisk forside i vores tema, som har et helt andet layout end resten af siderne i temaet.

37 Tilføj logo-funktionalitet til dit WordPress tema 10:44

I denne lektion skal vi tilføje en lille, men vigtig, feature til vores tema. Vi skal nemlig gøre det muligt at indsætte et logo i stedet for titel og tagline i vores header.

38 Sådan tilføjer du kommentar-område på indlæg i dit tema 8:42

Du vil i denne video lære, hvordan man gør det muligt for besøgende at skrive kommentarer til indlæg i dit tema.

39 Kursusbevis Avanceret WordPress 0:10

Du kan her hente og printe dit personlige kursusbevis, som du f.eks. kan bruge til dit CV.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, vil du kunne logge ind her, og efterfølgende se alle videoerne i kurset samt hente evt. medfølgende materialer. Du bestemmer selv din adgangskode, når du køber adgang. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder “ubegrænset adgang”?

“Ubegrænset adgang” betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidpunkt, hvis du har brug for det.

Får jeg et kursusbevis efter endt kursus?

Ja, det gør du. I den sidste lektion har du mulighed for at danne og printe dit eget personlige kursusbevis.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurser på NemProgrammering.dk er onlinekursuser, hvilket betyder, at du kan se og gennemføre kurserne, hvor og hvornår du vil. På kurserne følger du en række videolektioner, hvor underviseren optager sin skærm, mens han eller hun underviser. Videoerne er lavet i et tempo, hvor de fleste kan følge med, men hvis du ikke lige får det hele med første gang, kan du altid nemt spole tilbage og se det igen - det er det smukke ved videoundervisning.

Lang de fleste videolektioner har en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil således typisk få vist konkrete eksempler, som du selv kan bruge på dit arbejde eller i din hverdag.

Når du har været igennem samtlige videolektioner, har du gennemført kurset.

Med et onlinekursus fra NemProgrammering.dk vil du typisk lære lige så meget om kursets emne, som du ville på et traditionelt kursus med fremmøde over 2-3 dage.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. På de fleste kurser (på enkelte er det ikke muligt) kan du under hver videolektion stille spørgsmål. Vi svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vi som virksomhed købe adgang til flere personer?

Vi tilbyder multilicenser til skoler, institutioner og virksomheder, som ønsker en adgang, der kan bruges af mere end én person. Du kan få et uforpligtende tilbud på et multilicens her. Køber du vores kursus via et standard licens er dette begrænset til kun at måtte bruges af en person jf. vores handelsbetingelser.
Ved betaling med fatura / EAN-fatura pålægges et fakturatillæg på 100 kr. ekskl. moms.

Jeg er ledig – kan jeg få mit kursus betalt?

Ja, hvis du er ledig, har du mulighed for at få dit kursus betalt af dit jobcenter. Det kan enten gøres via en jobplan eller som 6 ugers jobrettet uddannelse. Alt hvad du skal gøre er at lave en aftale med din jobkonsulent.

Når du kontakter din jobkonsulent, så husk at oplyse vores P-Nr.: 1019645610 og cvr: 36072970 (WebHub ApS), og at vi kan kontaktes på kontakt@nemprogrammering.dk.
Hvis dit jobcenter betaler kurset for dig, og du ikke selv skal lægge ud, så har vi mulighed for at sende en faktura til dem via EAN. Giv evt. denne info videre til dit jobcenter.

Da der typisk er en del manuelt arbejde forbundet med bevillingen af vores kurser til ledige, tilægges der 200 kr. ekskl. moms til kursets oprindelige pris, som dækning for den tid vi bruger på sagsbehandlingen.

Opdatering af kurset

Vi holder løbende øje med, at vores premimum kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.

Yderligere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål til kurset, betaling eller noget helt tredje? Skriv blot til vores kundeservice, og få svar indenfor få timer.

Andre relevante kurser fra NemProgrammering.dk

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Fint kursus

Rigtig fint kursus, der har givet mig et godt indblik i 'motoren' bag WordPress.
Michael S. Hansen
03-01-2022

Helt vildt godt kursus

Det her er et helt vildt godt kursus, og jeg er blevet SÅ meget klogere på WordPress.
Mathilde Larsen
22-06-2021

Tilfredshed

Stor tilfredshed herfra - kan lagt mere i WP end før jeg gennemførte dette kursus.
Mogens H.
20-01-2021

Jeg har lært meget

Jeg har lært utrolig meget om WP i dette kursus, og jeg kan nu selv lave rettelser, som jeg tidligere har brugt en freelancer til - tusind tak for et rigtig god kursus!
Mia Pedersen
30-06-2020

Virkelig godt!

Virkelig spændende kursus, hvor jeg har lært en hel masse jeg ikke vidste om WordPress - det er dejligt nu at forstå, hvordan hele systemet er bygget op og hænger sammen!
MAds Killerick
07-06-2020
Se alle anmeldelser

Denne side blev sidst opdateret: