Avanceret WordPress | Lær at tilpasse din WordPress 100% efter dine ønsker
NemProgrammering.dk logo

Avanceret WordPress

Tag fuld kontrol over din WordPress side!

avanceret-wordpress kursus Start på dette avancerede WordPress kursus idag!
Få adgang nu!
Videolektioner: 38 Kursus længde: 7 timer Adgang: Ubegrænset Kursusbevis Pris: 199,-

Dette kursus er for dig, som måske allerede har set vores gratis WordPress kursus for begyndere eller læst vores WordPress bog, men som gerne vil udvide dine muligheder for at lave tilpasninger i WordPress – ja faktisk tage fuld kontrol over alt på din WordPress side.

Dette videokursus vil lære dig at udvikle i WordPress, så du ikke er begrænset af de standard tilpasningsmuligheder, der findes i dit tema.

For kun 199 kr. får du ubegrænset adgang til alle 38 videoer. Få adgang med det samme her.

Med dette kursus i avanceret WordPress vil du lære at lave et child tema, så du trygt kan lave design- og layout-ændringer i dit tema. Du lærer også, hvordan du laver dine egne indlæg- og side-templates, så du selv kan vælge, hvilke skabeloner dine sider og indlæg skal bruge.

Kurset giver dig desuden en grundig introduktion til “The loop”, filter hooks, action hooks og alt det der foregår i temaets functions.php fil, så du bliver klædt godt på til selv at kunne udvikle ny funktionalitet til din side. På kurset vil du også lære at lave dine egne shortcodes og  widgetområder med kun nogle få linjer kode.

Du vil i de sidste videolektioner lære:

Vi kommer til at skrive lidt kode i dette kursus, og derfor forudsætter kurset følgende:

  • Erfaring med HTML og CSS
  • Kendskab til PHP (ikke påkrævet, men en klar fordel)

Se evt. vores gratis kurser om alle tre emner, hvis du ikke allerede er bekendt med dem.

Se den fulde lektionsplan
Din underviser Thomas Iversen
Thomas Iversen
6 års erfaring med WordPress
Grundlægger af NemProgrammering.dk
Udvikler og underviser

Lektioner i dette kursus

1 Værktøjskassen | Disse programmer skal du bruge for at udvikle i WordPress 9:20

I denne video gennemgår vi de programmer du har brug for, for at kunne udvikle i WordPress. Kurset forudsætter desuden, at du har disse eller lignende programmer installeret på din computer for at kunne følge med.

2 Opsætning af lokalt udviklingsmiljø i WordPress 14:24

I denne video opsætter vi et lokalt udviklingsmiljø til WordPress, så du trygt kan arbejde med dit tema og hjemmeside lokalt på din egen computer. Senere viser vi, hvordan du uploader de rettelser og forbedringer du laver lokalt til din live side.

3 Introduktion til Developer tools i Google Chrome 11:09

I denne lektion får du en grundig introduktion til et rigtig godt værktøj, som du med sikkerhed kommer til at bruge, når du skal til at tilpasse din WordPress side. Værktøjet vil også blive brugt flittigt i dette kursus, så det er godt at få styr på fra starten!

4 Sådan er et WordPress tema opbygget 13:47

I denne lektion vil du opnå en forståelse for, hvordan et tema er opbygget, samt hvordan WordPress danner og viser indlæg og sider. Vi tager et kig på temaet´s filer og gennemgår, hvordan det hele hænger sammen.

5 Sådan opretter du et child theme 16:38

I denne lektion vil du lære, hvordan du opsætter et child theme fra bunden. Opsætningen af et child theme er det første skridt vi skal tage før end at vi kan begynde at lave design- og layout-rettelser på vores hjemmeside.

6 Sådan retter du i din sides design ved hjælp af et child theme 12:40

I denne videolektion lærer du, hvordan du nemt kan ændre på din sides farver, skrift, sektioner og meget mere via dit child theme. Det er faktisk kun dine evner indenfor CSS der sætter grænser for, hvad du kan ændre på din side, nu hvor du har fået dit child theme på plads!

7 Introduktion til templates | Sådan laver du struktur og layout ændringer i dit tema 15:21

I denne lektion lærer du at lave struktur- og layout ændringer i dit tema og dermed på din WordPress side. Du vil f.eks. se, hvordan du hurtigt kan fjerne hele sektioner på din side, hvis det er det du ønsker.

8 Introduktion til “The loop” 15:21

I denne video får du en grundig introduktion til en af de vigtigste funktioner i WordPress, nemlig "The loop". Det er vigtigt at forstå The loop, da det er denne som henter indhold ind på lagt de fleste af dine sider.

9 Introduktion til functions.php filen | Motoren bag dit tema! 7:08

I denne video vil du lære om functions.php filen, som findes i næsten alle temaer. Du vil få en grundig introduktion til filen og dens indhold, så du er godt klædt på til selv at begynde at lave nye funktioner til dit tema.

10 Enqueue JavaScript fil på din WordPress side | Eksempel på funktion i functions.php 10:55

I denne video lærer du, hvordan man laver en ny funktion i din functions.php fil. Vi skal prøve at inkludere en ny JavaScript fil på vores WordPress side. Vi kommer i eksemplet også til at bruge de famøse action hooks i WordPress, hvilke vi også vil gennemgå mere i dybten i en senere video.

11 Sådan laver du en unik template / skabelon til dine sider 16:50

I denne videolektion skal vi se, hvordan du kan oprette side-templates, så du kan vælge imellem, når du opretter nye sider. Du kan f.eks. have en template uden sidebar og en med. Det er kun fantasien der sætter grænser!

12 Sådan laver du indlægs-templates i WordPress 5:18

I sidste video så vi, hvordan man nemt kan lave forskellige side-templates i WordPress. I denne video skal vi gøre det samme med indlæg, så dine linlægssider også kan have forskelligt layout og design.

13 Sådan laver du dine egne widgetområder i dit WordPress tema 16:33

I denne lektion vil du lære at lave dine helt egne widgetområder. Du vil se, hvor nemt det egentlig er at oprette et nyt widgetområde i dit tema, så du helt selv kan bestemme, hvor der skal være widgets og hvor der ikke skal.

14 Sådan laver du dine egne shortcodes i WordPress 12:59

I denne lektion lærer du, hvordan du opretter dine egne shortcodes. Shortcodes kan være utrolig kraftfulde, da de tillader dig at indsætte forskellige sektioner og områder i dine indlæg og sider, som kan vedligeholdes og opdateres fra et centralt sted.

15 Tilføj attributter til dine shortcodes | Dynamiske shortcodes i WordPress 11:12

I denne lektion skal vi arbejde videre med shortcodes. Vi skal prøve at tilføje attributter til vores shortcodes og derved lave en dynamisk shortcode, som kan tilpasses alt efter hvad der udfyldes i attributterne.

16 Action hooks forklaret | Sådan opretter du dit eget admin menupunkt 18:02

I denne videolektion vil vi gå mere i dybten med action hooks. Du vil lære, hvordan du ved hjælpe af WordPress Codex og Developer Resources kan finde de rigtige hooks og funktioner. I denne video tilføjer vi et nyt admin menupunkt som eksempel.

17 Filter hooks forklaret | Sådan ændrer du uddragslængden i WordPress 16:29

I denne video vil du lære, hvordan du ændrer længden på dine uddrag (excerpts) i WordPress. I videoen vil vi anvende og forklare filter hooks, som er et andet type hook i WordPress, du helt sikkert vil komme til at bruge fremover.

18 Upload og brug dit child tema på din live side 7:52

I denne lektion vil du se, hvordan vi kan uploade dit child theme til dit live site og derved få mulighed for at bruge alle de nye funktioner, templates og designs vi har lavet igennem de sidste mange videoer.

19 Lav dit eget plugin til WordPress 17:48

I denne lektion skal vi i gang med at lave vores eget plugin til WordPress. Vi tager de første skridt på vejen mod dit helt eget plugin, som du måske på et tidpunkt kan uploade til WordPress.org, så andre også kan få glæde af det!

20 Opret en administrations-side til dit nye plugin 4:26

Vi skal i denne lektion arbejde videre med vores plugin. Vi mangler nemlig en side, hvor vi kan indstille og arbejde med vores plugin, og denne side skal vi derfor have oprettet i denne video.

21 Tilføj plugin besked-boks til din side 9:16

I denne video skal vi lave den besked-boks, som skal vises på vores side, når vores plugin aktiveres. Vi vil i videoen anvende et par hooks, som du allerede burde kende til fra tidligere videoer.

22 Sådan bruger du settings API´et i WordPress til dit plugin 17:38

I denne video skal vi anvende det indbyggede settings API i WordPress til at lave indstillingsmuligheder til vores plugin - indstillingsmuligheder som kan gemmes og vises igen på vores plugin admin-side.

23 Indsæt administrations-felter til dit plugin med settings API´et 13:54

I denne lektion skal vi bruge settings API´et til at indsætte et tekstfelt på vores administrations-side. I tekstfeltet skal man kunne indsætte og gemme den besked, som skal vises til ens besøgende på siden.

24 Hent og vis beskeden til din besøgende på din side 4:31

I sidste videolektion fik vi lavet det sådan, at man nu kan gemme den tekst, man ønsker skal vises til de besøgende på siden. Nu skal vi have hentet denne tekst og brugt den i selve besked-boksen på siden.

25 Upload og brug dit plugin på din live side 2:31

I denne video skal vi uploade vores færdige plugin og bruge det på vores live hjemmeside.

26 Sådan anvender du custom fields på dine WordPress indlæg 11:22

I denne lektion vil du lære, hvordan du anvender custom fields i dine indlæg i WordPress. Custom fields kan holde på meta-data, som du så kan bruge ude på dit indlæg. Lær hvordan du opsætter og implementerer disse custom fields i dine egne indlægs-templates.

27 Lav dit eget WordPress tema 10:17

Dette er den første video i en lang række af videoer, hvor vi skal udvikle vores eget WordPress tema fra bunden. Vi starter med et design lavet i rent HTML og CSS. Dette design vil vi så i de kommende lektioner omdanne til et fuldt funktionelt WordPress tema. Under denne første video kan du downloade designet, så du selv kan kode med, mens du ser videoerne.

28 Opsætning af header og footer i WordPress tema 18:37

I denne video skal vi have opsat en header og footer til vores WordPress tema. Begge er vigtige at lave korrekt, da WordPress skal bruge dem til at inkludere scripts og styling til både plugins og WordPress-systemet selv.

29 Sådan koder du “the loop” i dit tema 9:07

I denne video skal vi have kodet "The loop" i vores tema. The loop sørger for at hente indhold ud på vores sider, og det skal vores tema selvfølgelig understøtte.

30 Sådan opretter du side- og indlæg-templates i dit tema 10:48

I denne video skal vi oprette side- og indlæg-templates i vores tema, således at vores sider og indlæg kan have forskelligt design og layout. Du vil også lære, hvordan du holder dit tema overskueligt og let at vedligeholde ved hjælpe af f.eks. content-templates.

31 Sådan arbejder du med meta beskrivelser og meta titler i dit WordPress tema 8:38

I denne video skal vi have tilføjet et par vigtige ting til vores WordPress tema, nemlig meta titel og meta beskrivelse funtionalitet.

32 Vis meta data på dine indlæg i dit tema 10:03

I denne video vil du lære, hvordan du viser meta data på dine indlæg i dit WordPress tema. Du vil desuden se, hvordan kan lave en betingelse, så meta data f.eks. ikke vises på sider.

33 Tilføj banner / udvalgt billede understøttelse i dit tema 12:18

I denne video vil du lære, hvordan du kan tilføje understøttelse for banner-billeder på dine indlæg, således at du selv kan bestemme, hvilke billeder der skal bruges på hvert indlæg.

34 Sådan laver du din egen navigationsbar i dit WordPress tema 10:24

I denne video skal vi have lavet vores menu/navigationsbar, så det er muligt at tilføje og fjerne menupunkter via WordPress kontrolpanelet.

35 Sådan opretter du widgetområder i dit eget WordPress tema 8:41

I denne video skal vi lave noget du har prøvet før, nemlig at tilføje widgetområder til vores tema.

36 Sådan tilføjer du support for statisk forside i dit eget WordPress tema 8:21

I denne video skal vi have lavet det sådan, at man kan vælge en statisk forside i vores tema, som har et helt andet layout end resten af siderne i temaet.

37 Tilføj logo-funktionalitet til dit WordPress tema 10:44

I denne lektion skal vi tilføje en lille, men vigtig, feature til vores tema. Vi skal nemlig gøre det muligt at indsætte et logo i stedet for titel og tagline i vores header.

38 Sådan tilføjer du kommentar-område på indlæg i dit tema 8:42

Du vil i denne video lære, hvordan man gør det muligt for besøgende at skrive kommentarer til indlæg i dit tema.

39 Kursusbevis Avanceret WordPress 0:10

Du kan her hente og printe dit personlige kursusbevis, som du f.eks. kan bruge til dit CV.

 

Hvorfor vælge dette kursus?

Se en kort præsentation af kurset og dets underviser nedenfor:

video

Andre relevante kurser fra NemProgrammering.dk

 

Denne side blev sidst opdateret: