NemProgrammering.dk logo

Opsætning af lokalt udviklingsmiljø i WordPress

Avanceret WordPress » Opsætning af lokalt udviklingsmiljø i WordPress # 2
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Opsætning af lokalt udviklingsmiljø i WordPress
Inkluderet:
Livstidsadgang
39 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas M. Iversen   Video: 14:24   Lektion nr. 2 af 39

I denne lektion skal vi have opsat din hjemmeside lokalt, så vi trygt kan lave rettelser i temaet uden at være bange for, at eventuelle fejl og problemer skal blive synlige på den live hjemmeside. Vi skal altså med andre ord opsætte et lokalt udviklingsmiljø, hvor vi kan prøve ting af, uden at det kan ses af andre end os selv.

Hvis du bruger Mac, så er opsætningen af XAMPP lidt anderledes end som du ser i videoen. Det anbefales derfor, at du følger denne guide til at opsætte XAMPP på Mac.

I videoen omtales en SQL-query du kan køre for at ændre links osv. på din dit lokale site. Jeg kører den ikke i videoen, da jeg ikke skal oprette nyt indhold på siden lokalt og udelukkende arbejde i temaet. Men hvis du ønsker at din lokale side skal opføre sig som din live side, kan du køre nedensående SQL-query i PhpMyAdmin.

SQL-query:

UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.example.com', 'http://localhost/test-site') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';
 
UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.example.com', 'http://localhost/test-site');
 
UPDATE wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value,'http://www.example.com','http://localhost/test-site');

Du skal blot skifte “http://www.example.com” og “http://localhost/test-site” ud med henholdsvis din egen hjemmeside-adresse og den nye lokale adresse.

I næste video giver jeg dig en introduktion til et kraftfuldt værktøj i Google Chrome kaldet “Developer Tools”. Developer tools vil blive brugt en del i løbet af kurset, og derfor har jeg dedikeret en hel video til dette værktøj.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Sarah B. siger:

  Hej.
  Jeg arbejder på en MAC, hvilket har givet et par småudfordringer, som jeg dog har fået løst – fx bruger jeg MAMP og ikke XXAMP. Det hele ser rigtigt ud, men når forsøger at åbne siden, for jeg en “error establishing database connection”-melding. Jeg har ændret brugernavn til ‘root’ og slettet PW inde i WP-config. Er der andet, jeg har overset?
  Tak!
  Sarah

  1. Sarah B. siger:

   Hov, jeg har naturligvis også ændret serveren til ‘localhost’ og har også prøvet med ‘localhost:8888’, men det virker ikke.

   1. Thomas I. siger:

    Hej Sarah,

    Med MAMP skal både brugernavn og adgangkode være root. Se evt. denne guide: https://athemes.com/tutorials/install-wordpress-locally-using-mamp/

    Mvh.

    1. Sarah B. siger:

     Formidabelt! Det virker :) Tak!

 • Sabaoon h. siger:

  Hej Thomas,
  når besøger min side via localhost så bliver min header og footer vist men forside vises ikke. jeg prøvede at køre SQL query men det hjælper sandsynligvis ikke – den melder fejl med #1146 – Tabellen ‘min_hjemmeside_dk_db.wp_options’ eksisterer ikke?

  1. Thomas I. siger:

   Hej Sabaoon,

   Har prøvet at kigge i PhpMyAdmin og tjekket at “min_hjemmeside_dk_db.wp_options” eksisterer? Og at der ikke er små forskelligeheder i hvordan det er skrevet i databasen og hvad fejlen siger?

   Mvh.

 • Mona K. siger:

  Hej Thomas,

  Jeg er kommet til det sidste punkt i videoen, hvor jeg skal ind på localhost/undervaerket.
  Jeg får dog meddelelsen “Din forbindelse er ikke privat” og jeg kan derfor ikke komme videre. Er det noget du har oplevet før?

  Mvh Mona

  1. Thomas I. siger:

   Hej Mona,

   Dette sker sandsynligvis fordi din side anvender https, men da der ikke er et SSL certifikat på din lokale maskine, vil siden ikke kunne vises “sikkert”. Du kan prøve at trykke “flere indstillinger” (mener jeg det hedder) og så trykke fortsæt alligevel i Chrome.

   Alternativt kan du deaktivere dit https-plugin, så du kan tilgå siden på http.

   Mvh.

   1. Mona K. siger:

    Hej Thomas,

    Tak for svar.
    Skal jeg være bekymret for sikkerheden på siden, hvis jeg trykker ‘fortsæt alligevel’?

    Mvh Mona

    1. Thomas I. siger:

     Hej Mona,

     Nej det er jo din egen side, og den ligger lokalt på din computer, så det skal du ikke. Når du engang lægger den op “live”, skal du selvfølgelig sørge for, at den igen bruger https fremfor http.

     Mvh.

     1. Mona K. siger:

      Hej Thomas,

      Det har jeg prøvet, men er nu ude i et nyt problem.
      Når jeg trykker på fortsæt alligevel, eller jeg søger på localhost/undervaerket/, går den direkte til localhost/dashboard/.

      Ved du evt. hvad der kan være galt?
      Mvh Mona

      1. Thomas I. siger:

       Hej Mona,

       Det er sandsyndligvis fordi du har noget installeret, som redirecter dig. Har du et ssl-plugin installeret – noget der redirecter til https? Prøv evt. at omdøbe mappe-navnet på dette plugin (hvorved det deaktiveres) og se om det ikke gør en forskel.

       Mvh.

     2. Mona K. siger:

      Hej Thomas,
      Jeg kunne ikke svare på din seneste kommentar i denne tråd.
      Ja, jeg har prøvet det du nævner samt næsten alt det der kommer frem på google når jeg søger på problematikken. Den bliver ved med at gå på https.

      Mvh Mona

      1. Thomas I. siger:

       Hej Mona,

       Hmm… altså rent teknisk vil den ikke hoppe på https, medmindre der er et plugin eller noget i opsætningen, der gør det. Har du tjekket under “Indstillinger” -> Generelt om dine URL´er er sat til http eller https? Ret evt. til http.

       Mvh.

 • Tony R. siger:

  Når jeg skal importere min databasefil får jeg en fejl der siger: “Incorrect format parameter”. Hvad gør jeg mon forkert?

 • Hans L. siger:

  Hej Thomas
  Der er opstået et par problemer efter en umiddelbart vellykket opsætning af det lokale udviklingsmiljø, som jeg håber at du kan hjælpe mig med. Det skal nævnes, at jeg arbejder i Linux Mint.

  1. Efter start af XAMPP fra terminalvinduet kan jeg åbne min side lokalt (http://localhost/hanslange/). Men klikker jeg på f.eks. menupunktet Kontakt, åbnes kontaktsiden ikke, men jeg sendes til XAMPP startsiden (locolhost/dashboard).

  2. Efter at have logget ind på WordPress (lokalt), åbnes min side ikke, når jeg klikker på Besøg Websted og ej heller når jeg klikke på Tilpas dit Websted. Men funktionerne i øvrigt ser ud til at fungere.
  Efter både på-logning og af-logning kan jeg ikke åbne min side lokalt fra nyt faneblad eller fra anden browser. Efter genstart af XAMPP, kan jeg igen åbne min side, som beskrevet i punkt 1.

  3. Jeg oprettede mit Child theme i januar. Efterfølgende er koden til functions.php ændret. (https://developer.wordpress.org/themes/advanced-topics/child-themes/). Når jeg benytter denne nye kode får jeg blank side med følgende fejlmelding:
  Parse error: syntax error, unexpected ‘&’ in /opt/lampp/htdocs/hanslange/wp-content/themes/twentysixteen-child/functions.php on line 14
  The site is experiencing technical difficulties.

  Jeg benytter naturligvis den gamle kode.

  Alle ændringer, som du nævner i video 2, er foretaget, dvs. i databasefil under Options, i wp-config, samt under Indstillinger på min WordPress side)

  Tak!

  Venlig hilsen
  Hans Lange

  1. Thomas I. siger:

   Hej Hans,

   Jeg starter lige fra bunden.

   Til 3: Se mit svar til Mette her: https://www.nemprogrammering.dk/wp/saadan-opretter-du-et-child-theme/ . Der er en fejl i det som WordPress.org skriver på deres side, og du skal selv lige rette lidt i koden.

   Til 1+2: Hvad står der i dit link? Hvad er url´en bag dit link? Har du husket at ændre dit base-url under settings til: http://localhost/hanslange/ ? Du kan gøre det ved ar køre den SQL-query der er beskrevet i teksten ovenfor.

   Mvh.

   1. Hans L. siger:

    Hej Thomas
    Mange tak for svar.

    Ang. functions.php
    Måske misforstår jeg dig. Men det ikke fejl i kodens slut-tag, som fejlmeddelelsen refererer til. Det er tegnet ’&’ i følgende linie:

    wp_get_theme()->get(‘Version’)
    );
    }
    ?>

    Ang. XAMPP
    Ved de tre SQL forespørgsler fik jeg følgende meddelelse for hver tabel:

     0 rækker påvirket. (Forespørgsel tog 0.0008 sekunder.)
    UPDATE i123wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value,’http://www.hanslange.dk’,’http://localhost/hanslange’)

    Bemærk at mine tabeller er navngivet med i123 i starten.

    Det vil altså sige, at problemerne er de samme.

    Venlig hilsen
    Hans Lange

    1. Hans L. siger:

     Hej igen
     Jeg er i tvivl vedrørende de mange links. Men alt synes at være ændret til lokalt. Ved inspektion af menupunktet Kontakt ses f.eks. følgende link:
     Kontakt, hvilket fremstår korrekt. Men det linker altså til localhost/dashboard/.
     -Og Ja under indstillinger i WordPress er både WordPress-adresse (URL) og Webstedsadresse (URL) ændret til http://localhost/hanslange.

     Venlig hilsen
     Hans Lange

    2. Thomas I. siger:

     Hej Hans,

     I forhold til &-fejlen, så er problemet det samme som hos Mette. “>” skal erstattes med “>” og så brude det virke.

     I forhold til dine linkes, så underer det mig, at de redirecter, Hvad sker der hvis du går direkte til localhost/hanslange/kontakt/ ? Ryger du så også til localhost/dashboard/ ?

     Her er en der vist har haft lidt det samme problem som dig: https://stackoverflow.com/questions/29739762/all-my-wordpress-pages-are-redirecting-to-xampps-homepage Måske der er en løsning du kan bruge?

     I forhold til post_meta, så kan dette godt være rigtig nok, da der ikke altid er noget at ændre i den tabel. Prøv at kig din wp_options tabel igennem og sikre dig, at din gamle url ikke stadig står der et sted.

     1. Hans L. siger:

      Hej Thomas
      Ang. functions.php
      Det svar jeg modtager fra dig er: “>” skal erstattes med “>”. Dette er ulogisk, men skyldes formentligt at dine indtastninger (sikkert noget med ‘&’ + ‘gt’ + ;) i første citationstegn oversættes til et “større end” tegn i svaret? Jeg er dog nået frem til at følgende: ” wp_get_theme()->get(‘Version’)”
      Dette fungerer og svarer i øvrigt til den gamle udgave.

      Ang. XAMPP
      Ja når jeg skriver localhost/hanslange/kontakt/ i browserens adressefelt “redirectes” jeg ligeledes til localhost/dashboard.
      Ja url’en i de to første rækker i wp_options (‘siteurl’ og ‘Home’) er rettet til til http://localhost/hanslange.

      Tak for link, men jeg har endnu ikke fundet hjælp via nettet. Her handler det tilsyneladende kun om udskiftning af url’er i databasen. Jeg har derfor set alle tabeller igennem.
      I tabellen wp_posts er der i 16 af 18 rækker i kolonnen ‘guid’ skrevet hanslange.dk. Giver det mening at forsøge at rette dem manuelt til localhost/hanslange?

      Endvidere har jeg i XAMPP oprettet PW til phpMyAdmin for brugeren ‘root’. I din video samt flere steder på nettet nævnes det, at det PW ikke skal bruges. Men det betyder vel ikke, at det er ulovligt? Jeg har indtastet dette PW i WP_config ellers meldes der “Databasefejl”.

      Venlig hilsen
      Hans Lange

      1. Thomas I. siger:

       Hej Hans,

       Ang. functions.php: Ja, det var det jeg mente. Systemet her omdannede html-karakteren til >.

       Ang. XAMPP: Så behøver du som sådan ikke at ændre i wp_posts, da det er links i dine tekster du retter i. Disse kan godt forblive som de er, da du nok alligevel ikke kommer til at trykke på dem, når du arbejder localhost. Problemer opstår, hvis du trykker på dem, og bliver sendt til dit produktionssite uden du opdager det og her begynder at lave rettelser. Det er dog sjældent at man følger links i sin tekst, men du kan rette dem for en sikkerheds skyld, hvis du tænker du kunne komme til at følge dem i dit arbejde.

       Ellers må jeg indrømme, at jeg ikke helt kan regne ud, hvorfor dine menupunkter redirecter. Det kan være rigtig mange ting, og jeg har også googlet efter det, men har ikke lige kunne finde en løsning som matcher dit problem 100%.

       I forhold til koden, så er det helt fint, at du har sat en. Det burde ikke betyde noget.

       Mvh.

 • Mette B. siger:

  men får nu til gengæld en certifikatfejl, når jeg prøver at se siden
  og en 404 – siden findes ikke

  1. Mette B. siger:

   404 er fikset ved at rette i “home”
   men den giver stadig certifikatfejl. skal man bare leve med det?

   1. Thomas I. siger:

    Hej Mette,
    Godt at du fik det til at virke. Det næste jeg ville have forslået var også om du huskede at genstarte XAMPP, men godt du selv fandt ud af det.
    Det her med at din sider giver et certfejl er der ikke så meget at gøre ved. Du har jo sikkert SSL på den live, men det kan du desværre ikke have, når du kører siden lokalt.
    Jeg vil blot beholde tingene som de er og huske, hvordan det tidligere stod i home, således at din side ikke svarer på http istedet for https, når du uploader igen engang.
    Mvh.

 • Mette B. siger:

  Jeg får en fejl, når jeg prøver at importere databasen
  phpMyAdmin – Fejl
  Incorrect format parameter

  og så kan jeg jp ikke komme videre

  1. Thomas I. siger:

   Hej Mette,
   Prøv at se her: https://stackoverflow.com/questions/50690076/phpmyadmin-error-incorrect-format-parameter. Det lyder til at det er fordi din database er ret stor, så du skal ind i phi.ini filen og rette nogle ting for at få det til at virke.
   Mvh.
   Thoomas

   1. Mette B. siger:

    Det har jeg prøvet. Har sat dem ret højt. Har også komprimeret databasen. Nu fylder den 2,9 MB

    Så får jeg i stedet:
    “Der blev ikke modtaget nogen data til import. Enten blev der ikke indsendt et filnavn, eller filstørrelsen kan have overskredet maksimal størrelsen tilladt af din PHP-konfiguration. Se FAQ 1.16.”

    1. Mette B. siger:

     og uanset hvad jeg gør, står der:
     (Maksimum størrelse: 2.048KiB)

     ved siden af “Vælg fil”

     Jeg har ændret parametrene i php.ini, slettet og oprettet databasen igen. men det hjælper ikke

     1. Mette B. siger:

      Fandt ud af det.
      Serveren skulle genstartes. Jeg var ikke klogere end, at jeg troede, jeg bare kunne lukke og starte “programmet”, men det er:
      tryk på “stop” og “start” i XAMPP kontrolpanelet.

 • Hans H. siger:

  Hej Thomas
  Jeg er ny jeg har arbejdet på et problem i lang tid. Er ved at hente min website ned så jeg kan arbejde med den lokalt.
  Alt går godt indtil jeg starter med kommandoen “localhost/kursus” så får jeg følgende fejl
  Warning: require(C:\xampp\htdocs\kursus/wp-includesload.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\kursus\wp-settings.php on line 19

  Fatal error: require(): Failed opening required ‘C:\xampp\htdocs\kursus/wp-includesload.php’ (include_path=’C:\xampp\php\PEAR’) in C:\xampp\htdocs\kursus\wp-settings.php on line 19

  i linie 19 i wp-setting står: require( ABSPATH . WPINC . ‘/load.php’ );

  Håber du kan give mig en ide om hvad jeg skal gøre
  Hans Hviid

  1. Thomas I. siger:

   Hej Hans,

   Hmm…Det er svært lige at sige, hvad det kan være.

   Det lyder dog til, at der er andre der har haft samme problem:

   https://stackoverflow.com/questions/35161212/failed-to-open-stream-wp-settings-php-on-line-21-fatal-error
   https://wordpress.org/support/topic/warning-require-failed-to-open-stream-no-such-file-or-directory/
   https://wordpress.org/support/topic/fatal-error-require_once-failed-opening-required-5/
   https://stackoverflow.com/questions/37769408/installing-wordpress-on-xampp-errors

   Måske kan en af de givne løsninger også virke for dig?

   Hvis intet virker, kan du prøve at starte forfra, og bruge MAMP istedet for XAMPP- måske det kan gøre en forskel

 • Jan K. siger:

  Hej Thomas

  Jeg har prøvet at flytte et NextGEN Gallery fra webhotel til local.
  Alle siderne virker fint, men når jeg logger ind, kommer det “kun” en tom side i Gallery delen.
  Det vil sige, at jeg ikke kan tilføj, slette osv i galleriet local.
  Har du en ide.
  På forhånd tak.
  Jan Kristensen

  1. Thomas I. siger:

   Hej Jan,

   Jeg må desværre være dig svar skyldig. Jeg har aldrig brugt netop dette plugin, og har heller aldrig flyttet, det, så ved ikke helt hvad der kan være problemet. En tom side indikerer dog typisk en kodefejl, men det skulle være underligt, når du ikke har pillet i den.

   Har du prøvet at slettet pluginnet fra din lokale plugin-mappe og installere det igen? Dine settings burde være der stadigvæk selv efter du har geninstalleret det.

   Mvh.

   1. Jan K. siger:

    Hej Thomas

    Jeg prøvede med et “frisk” backup, det hjalp. Ikke via FileZilla, men med et ZIP-backup.

    Mvh

    Jan Kristensen

 • mette m. siger:

  Hej
  Jeg har problem med at hente min databasse ned fra one. hvordan gør jeg det?

  1. mette m. siger:

   Min databasse er ikke pakket i mapper som de er ved din. kan man lave det om og hvordan.

   1. Thomas I. siger:

    Hej Mette,

    Hmm… Når du siger “problemer”, hvad mener du så? Får du en fejl, når du forsøger at eksportere?
    Alle WordPress databaser burde se ens ud og være strutureret på den samme måde, så jeg kan ikke helt forstå det her med, at din ikke er “pakket i mapper”.

    Du kan evt. prøve at skrive til One.com og sige, at du vil have en kopi af databasen – det skal de kunne give dig. Prøv derefter at importere denne kopi, som vist i videoen :-)

    1. mette m. siger:

     har fundet databasen men når jeg så skal hente den over i phpmyadmin i localhost så er den ikke i de mapper som i videoen. Kan det være fordi den hjemmeside som ligger i wordpress er et tema som er købt og så lagt over i wordpress.

     1. Thomas I. siger:

      Hej Mette,

      Temaet har ingen indflydelse på databasens struktur.
      Men kan du få hjemmesiden til at fungere lokalt selvom den ikke har samme struktur som i videoen? Hvis ja, så er det helt fint, vi skal ikke rodde mere med databasen i løbet af kurset alligevel ;-)

      Mvh.

      1. mette m. siger:

       Hej igen
       Kan se at det er forskellige tegnsæt de forskellige filer ligger under i min databasse. Kan det være derfor jeg ikke kan få det til at virke. Har prøvet at hente her enkel fil ned og det hjælper ikke noget. Der er nogle filer hvor de melder fejl når jeg henter den over i den locathost phpmyadim

      2. Thomas I. siger:

       Hej Mette,

       Tegnsættet burde ikke gøre forskellen.

       Det du evt. kan gøre er at du dropper at hente din database fra din hjemmeside ned lokalt og blot flytter dine temafiler over på en frisk lokal WordPress installation. Det vil godt nok gøre, at du ikke har de samme plugins og sider som på produktion, men du kan stadig rette i dit tema og lave ændringer heri, som du efterfølgende kan bruge i produktion.

       Dette er selvfølgelig kun en mulighed, hvis du ikke har tænkt dig at oprette nyt indhold lokalt, som skal bruges i produktion.

       Når du skriver at du får fejl, så må du gerne skrive hvad fejlen er, altså den fejlkode du får – det gør det en del nemmere at pinpointe, hvor problemet kunne ligge :-)

       Mvh.

      3. mette m. siger:

       Hej igen det er one. com som har problemer. så det er derfor jeg ikke kan.. så ikke noget jeg gør forkert. tak for din tid.

 • Jan P. siger:

  Hej
  Jag har problem med att importera databasen, den är för stor (3251kB zip). Finns det någon möjlighet att dela upp den?
  mvh Jan

  1. Thomas I. siger:

   Hej Jan,

   Der er andre der har haft samme problem før dig. Se her for et par løsningsforslag:

   https://stackoverflow.com/questions/11305516/how-to-import-large-sql-file-in-phpmyadmin

   Mvh.
   Thomas

 • Carsten Lund M. siger:

  Hej Thomas, tak for dine svar, det er helt rigtigt, at jeg har to wp-config.php filer, under htdocs, den ene direkte under domain-mappen, og den anden i en undermappe der hedder wordpress, under domainet. Kan du svare på, hvilke af stederne, wp-config.php filen bør ligge?

  Tak for info om Filezilla, det var nyttigt at vide. Gælder det samme for editore som Textwrangler, at man ikke kan tilgå localhost-serveren gennem denne applikation?

  1. Carsten Lund M. siger:

   Ja, der er faktisk dobbelt af alle wp- filer, det må være wordpress-mappen inde under domain-mappen, der ikke skal være der?

   1. Thomas I. siger:

    Hej Carsten,

    I XAMPP på windows skal du i htdocs-mappen selv lave en mappe til din hjemmeside, hvori din wp-config.php fil ligger. Altså localhost/[navn-på-din hjemmeside]/wp-config.php.

    Om det er sådan på din installation kan jeg ikke svare på, da det som sagt er en ny måde XAMPP fungerer på til Mac. Det vil dog undre mig meget, hvis det var blevet lavet helt om, og du ikke længere skal lægge dine WordPress filer i en undermappe til htdocs.

    Så mit bedste bud er, at du wp-config skal ligge i en mappe der hedder domain (din hjemmesides navn) i htdocs mappen (ikke nede i yderligere undermapper), så du kan tilgå din side ved at gå til http://localhost:8080/domain.

 • Carsten Lund M. siger:

  Hej Thomas, jeg har som sagt problemer med at logge ind som administrator, og dermed få adgang til mit WP kontrolpanel på localhost.

  Jeg har opdaget, at der under xaampp/volumes/root/htdocs/muii/wordpress/wp-config.php, findes en anden wp-config fil, skal denne ændres?

  /** The name of the database for WordPress */
  define(‘DB_NAME’, ‘h93427_wordpress’);

  /** MySQL database username */
  define(‘DB_USER’, ‘h93427_wordpres’);

  /** MySQL database password */
  define(‘DB_PASSWORD’, ‘password’);

  1. Thomas I. siger:

   Hej Carsten,

   Af en eller anden grund er dine to andre kommentarer forsvundet, så jeg svarer lige her.

   Der burde kun være én wp-config fil til hver WP-installation. Hvorfor du har to er svært at svare på. Udfra din url, kan det måske godt se ud som om at du har to installationer liggende.

   En i “muii” mappen og en i “wordpress” mappen i muii mappen.

   Filzilla er til sites der ligger på servere, og du kan ikke logge ind på dit lokale site herigennem.
   Du skal istedet her gå ind i htdocs-mappen og så vil du få vist de mapper osv. som du også ville finde på din live-server.
   Herfra kan du så gå ind og slette det plugin fra plugins-mappen, som forvolder problemer.

 • siger:

  Hej Thomas, indsættelse af SQL queryen, hjalp ikke.
  Har også set videoen, du taler om, men har ikke været i stand til at afprøve det, da jeg ikke kan finde apache httpd.config filen.
  i lampp, ligger kun en Apache2 mappe, men den indeholder ikke httpd.config filen, kun en conf mappe, med en httpd.conf fil?

  1. Carsten Lund M. siger:

   Nu ved jeg ikke, om du kommer ind på dette i en senere video i kurset, men jeg har heller ikke adgang til mit WP dashboard, da jeg ikke kan logge ind som administrator. Derimod kan jeg godt logge ind som subscriber?

 • Carsten Lund M. siger:

  Hej Thomas
  Jeg har nævnt det i en anden tråd, men opretter en ny post omkring lokalt udviklingsmiljø i forhold til at afvikle BuddyPress, da dette er vigtigt, i forhold til mit arbejde i WP.
  Det lader til, at der er et problem, de forsøg på at tilgå BuddyPress giver en fejl:
  Object not found!
  The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.
  If you think this is a server error, please contact the webmaster.
  Error 404
  Vil du forklare hvorfor dette sker, databasen er jo overført, med user passwords osv.?
  I videoen beskrives, at der ikke kan oprettes blogindlæg, da browseren vil springe til onlineserveren, og det samme er tilfældet, når man benytter BuddyPress. Er der en måde at komme uden om dette?
  Overordnet er jeg interesseret i at vide, om det ikke er muligt at afvikle BuddyPress på en lokal server, og dermed heller ikke muligt, at lave ændringer på BuddyPress objekter?

  1. Thomas I. siger:

   Hej Carsten,

   I forhold til det her med at at ændre url, så de ikke peger mod online-serveren, så kan du køre den sql-query, som du finder ovenfor i beskrivelsen. Den går ind og ændrer alle links på dit site, så de istedet for at pege mod online serveren, peger mod den lokale server. Dette burde også påvirke BuddyPress, så du kan bruge dette lokalt.

   Jeg har desværre ikke den store erfaring med BuddyPress, men jeg helt sikkert mene, at du burde kunne få det til at virke lokalt. Du kan evt. prøve afinstallere/slette pluginnet og installere det igen lokalt – det kan måske løse dit 404 problem, og du vil ikke miste din data ved at gøre det.

   Ellers virker det til, at andre har haft samme problem som dig før: https://www.google.dk/search?ei=BB86WqSlBMaP6ASSpqfwBw&q=buddypress+404+localhost&oq=buddypress

   Jeg kunne dog ikke finde én løsning der virkede for alle, så du skal måske prøve dig lidt frem. I en ældre video længere neden på siden skal der tilføjes lidt i din apache httpd.config fil for at få tingene til at virke – måske det det kunne være en løsning.

 • Carsten Lund M. siger:

  Har købt kurset Avanceret WordPress, og forsøger at sætte lokalserver op på Mac. Men XAMPP mappen indeholder ikke htdocs som beskrevet 5:36. XAMMP ligger under programmer, og indholdet kun tilgås ved at højreklikke, “vis indhold af pakke”Dette er hvad pakken indeholder, og ingen af disse mapper indeholder htdocs filen?:
  Contents
  _CodeSignature
  Frameworks
  Info.plist
  MacOS
  PlugIns
  Resources

  1. Thomas I. siger:

   Hej Carsten,

   Det virker til at XAMPP har ændret lidt i, hvordan det fungerer i deres nyest version til MacOS.
   Jeg fandt denne nye tråd på stackoverflow, med en som har haft samme problem:
   https://stackoverflow.com/questions/45518021/where-to-find-htdocs-in-xampp-mac

   Giver denne løsning mening: “Ok i just found the solution, in the “volumes” tab, you have to mount it first. then it appears in desktop as it were a external usb, all the data are inside it :D” ?

   Jeg arbejder desværre ikke selv på en Mac, så kan ikke selv teste det :-)

   Mvh.
   Thomas

   1. Carsten Lund M. siger:

    Hej Thomas, tak for linket. Det er nok en god ide også at tilføje dette link til jeres video: https://www.apachefriends.org/blog/new_xampp_20170628.html

    1. Thomas I. siger:

     Hej Carsten,

     Tak – det er hermed gjort.

     Mvh.

   2. Carsten Lund M. siger:

    Det er lykkes at oprette serveren, og settings i wp-config.php, er ændret.
    Databasen http://localhost:8080/phpmyadmin loader også fint, men indholdet på siden http://localhost:8080/domain loader ikke: Der kan ikke oprettes forbindelse til dette website localhost nægtede at oprette forbindelse.
    Siteurl samt home er rettet i phpmyadmin til https://localhost/domain (uden .dk)

    Har du noget bud på, hvorfor siden ikke loader?

    1. Carsten Lund M. siger:

     Kan det have noget med live sitets SSL kryptering at gøre?

     1. Carsten Lund M. siger:

      indtastes:
      localhost:8080/domain skiftes dette til: https://localhost/domain

    2. Carsten Lund M. siger:

     I wp-config.php filen ændres user til root define(‘DB_USER’, ‘root’);
     Er du sikker på, at dette også er gældende for mac-brugere?

    3. Thomas I. siger:

     Hej Carsten,

     Hvis du har anvendt https nogle sender i din opsætning, så skal dette fjernes, så der istedet står http. Derudover skal du have :8080 med i din site og homeurl, så der skal står: http://localhost:8080/domain
     Du har nemlig ikke et SSL-certifikat liggende på din computer lokalt, så siden vil aldrig fungerere med https.

     Jeg ved godt at det ikke er det jeg gør i videoen, men det er nok på grund af den nye version af XAMPP til Mac, at den automatisk anvender port 8080.

     Hvis alt går alt, kan du prøve at installere MAMP istedet, som i nogle tilfælde fungerer bedre på Mac.
     https://codex.wordpress.org/Installing_WordPress_Locally_on_Your_Mac_With_MAMP

     1. Carsten Lund M. siger:

      Hej Thomas, jeg har ændret site og homeurl til http://localhost:8080/domain, men desværre virker det ikke. Det er bare underligt, at der er adgang til serveren http://localhost:8080/phpmyadmin/, men ikke adgang til siden.

      Derfor afhjælper det nok heller ikke problemet at bruge Mamp i stedet, da det er serveren, der ikke svarer tilbage.

      1. Carsten Lund M. siger:

       Problemet er, at den omdirigerer fra http://localhost:8080/domain, til https://localhost/domain

       Nogen forslag til en løsning?

      2. Thomas I. siger:

       Hmm…grunden til at den omdirigerer er typisk at den sender dig til site og home urlen, hvis den er forskellig fra det du indtaster.

       Den burde ikke gøre det, hvis du ændrer dine url´er, men det lyder det så til ikke er tilfælde – hvilket er lidt mystisk.

       Du har ikke et SSL-plugin aktiveret? Hvis du har det, så slet det fra din lokale plugin-mappe (husk at tage en kopi/backup)

       Har du derudover prøvet at rydde din cache?

       Jeg ville nu prøve med mamp – det er en helt ny installation og det kan måske gøre en forskel.

      3. Carsten Lund M. siger:

       Jeg prøvede at indtaste http://localhost:8080/domain i firefox, i stedet for Chrome, for at se om det er et cache problem. Firefox kom op med følgende fejl, der måske kan give et hint om, hvor fejle er

       Parse error: syntax error, unexpected ‘settings’ (T_STRING) in /opt/lampp/htdocs/domain/wp-config.php on line 26

       Det er den line, der omhandler password:
       define(‘DB_PASSWORD’, ”);mysql settings i wp-config.php

      4. Thomas I. siger:

       Det kunne godt lyde som om at der er en fejl i koden som du har rettet i. Måske du har kommet til at fjerne et ; eller ‘ ?

       Se f.eks. her: https://stackoverflow.com/questions/28032855/parse-error-unexpected-db-user-t-string-in-wp-config-php

     2. Carsten Lund M. siger:

      Nej, ingen fejl i quotation marks eller anden fejl i kode, så vidt jeg kan se, har en mistanke om, at password ikke kan stå tom?

      // ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
      /** The name of the database for WordPress */
      define(‘DB_NAME’, ‘xxxxx’);
      /** MySQL database username */
      define(‘DB_USER’, ‘root’);
      /** MySQL database password */
      define(‘DB_PASSWORD’, ”);mysql settings i wp-config.php
      /** MySQL hostname */
      define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);
      /** Database Charset to use in creating database tables. */
      define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);
      /** The Database Collate type. Don’t change this if in doubt. */
      define(‘DB_COLLATE’, ”);

      1. Thomas I. siger:

       Der er en fejl i Password. Du har ” stående men det brude være ‘’ eller brug ”
       Derudover skal “mysql settings i wp-config.php” vel også slettes?

      2. Carsten Lund M. siger:

       Fandt fejlen, fjernede
       mysql settings i wp-config.php i linje 26

     3. Carsten Lund M. siger:

      Nu, da jeg er inde, ser jeg et problem i forhold til at afvikle BuddyPress på en lokal server, det kan man ikke, hvorfor? databasen er jo overført, med user passwords osv.?
      I videoen beskrives, at der ikke kan oprettes blogindlæg, da browseren vil springe til onlineserveren, er det samme tilfældet, når man benytter BuddyPress?

      1. Carsten Lund M. siger:

       >Der er en fejl i Password. Du har ” stående men det brude være ‘’ eller brug ”<

       Tror det er oversættelsen på denne side, jeg har ikke ændret dem, og der står '' i koden – men rigtigt med mysql settings i wp-config.php i linje 26.

 • Elise I. siger:

  Hej Thomas

  Jeg er i gang med at se videoerne med avanceret WordPress. Desværre støder jeg på et problem med at køre min side i localhost. Jeg har downloadet et live site, kopieret databasen osv. som du beskriver i videoen.

  Jeg kan godt loade siden, men ingen af mine interne links virker.

  Når jeg forsøger at køre den SQL -query som du anbefaler, får jeg denne fejl:

  #1064 – You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ‘WHERE option_name = ‘home’ OR option_name = ‘siteurl’ AND (option_value repla’ at line 1

  Og ingen tabeller bliver påvirket.

  Jeg har manuelt ændret url’en i wp_options.

  Jeg har dobbelt tjekket mine tabeller og mine data i config filen.

  Jeg undrer mig lidt over at mine tabeller har et langt navn : 1clk_xxxxxxxxxxxx_wp_options , men det har de også i min live database. Jeg tænker blot om det kan gøre udfaldet.?

  Håber at du kan hjælpe.

  Hilsen Elise

  1. Thomas I. siger:

   Hej Elise,

   Hvis dine tabel hedder “1clk_xxxxxxxxxxxx_wp_options” istedet for blot “wp_options”, husker du så også at ændre dette i scriptet? Her angiver man netop efter UPDATE, hvilken tabel man vil opdatere, og hvis wp_options ikke eksisterer vil der ikke ske noget.

   Hedder dine kolonner desuden det samme som i scriptet? F.eks. ved “WHERE option_name = ‘home’” hedder din kolonne da også “option_name” eller er der også et prefix på der? I så fald skal du også her huske at ændre navnene, så de passer med din DB.

   Jeg kan ud fra din fejl se, at du bruger mariaDB, og her er jeg ikke 100% sikker på at koden virker, da den er lavet til MySQL, som langt de fleste bruger – dog tænker jeg at det burde være samme syntax, så prøv lige at sikre, at alle referencer i koden ovenfor passer med dine tabelnavne og kolonne navne, og se om det så ikke virker.

   Mvh.
   Thomas

 • Magnus H. siger:

  Hej,
  Jeg har gjort som beskrevet i vidoen, men når jeg forsøger at logge ind på localhost:8888/minhjemmeside, så bliver siden blot hvid – Ikke noget med at den siger at der ikke kan oprettes forbindelse til serveren eller lignende?
  Har I nogen Idé om hvad det kan være?

  Tak på forhånd,

  Magnus

  1. Thomas I. siger:

   Hej Magnus,

   Hvis du får en hvid side, er det fordi der er en fejl i din kode (Ikke database eller server). WordPress viser ikke fejlen af sikkerhedsmæssige hensyn, men du kan slå WP_DEBUG til i wp-confiq filen for at se fejlkoder på siden, hvis der er nogen (Se her: https://codex.wordpress.org/WP_DEBUG)

   Måske er du kommet til at slette et semikolon, komma, citationstegn eller noget andet i din wp-confiq fil under installationen?

   1. Magnus H. siger:

    Hej igen,
    Tak for hjælpen – jeg vil nu mene, at jeg har rette op på fejlen.
    Nu siger den blot: ´´Fejl ved etablering af databaseforbindelse´´

    Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad det kan være.

    Har du nogen idé?

    Mvh
    Magnus

    1. Magnus H. siger:

     Den siger følgende:

     Fejl ved etablering af databaseforbindelse
     Det betyder enten, at oplysningerne om brugernavn og adgangskode i filen wp-config.php er forkerte, eller at vi ikke kan oprette forbindelse til localhost. Det kunne betyde, at din udbyders databaseserver er nede.

     Er du sikker på, at du har det korrekte brugernavn og adgangskode?
     Er du sikker på, at du har skrevet det korrekte værtsnavn?
     Er du sikker på, at databaseserveren kører?

     1. Thomas I. siger:

      Hej Magnus,

      Du bruger MAMP ikke? Så vidt jeg kan læse mig frem til skal din kode til databasen her være “root” ligesom brugernavnet – måske det virker på den måde? Altså istedet for blankt, skal der stå “root”.

      Tjek også at dit database navn matcher 100% med det du skriver i wp-confiq.

 • jakob n. siger:

  Hej
  Jeg er igang med Nemprogammering kursus wordpress, hvor der skal arbejds local.
  har hentet min live wordpress ned på htdoc samt min db, til mamp.
  Når jeg åbner mamp og sige my website, så viser den også navnet på mit locale website. men klikker jeg så på stien. får jeg denne besked.
  Safari kan ikke oprette forbindelse til serverene ( localhost )

  har tjekket om jeg har tastet forket oplysninger i db osv, umiddelbart kan jeg ikke finden nogle fejl der.
  Køre mamp på macbook

  1. Thomas I. siger:

   Hej Jakob,

   Når du får en fejl om at der ikke kan oprettes forbindelse til serverne, så har det ikke noget med din database at gøre, men noget med den måde din lokale server er sat op på.

   Når du tilgår din hjemmeside husker du så at sætte :8888 foran, som beskrevet i denne guide:

   https://codex.wordpress.org/Installing_WordPress_Locally_on_Your_Mac_With_MAMP

   Det skal man nemlig, når man arbejder i MAMP.
   Husk også at indsætte :8888 i din siteurl og / eller home.

 • Mikkel T. siger:

  Hej Thomas

  Jeg er gået i stå ved eksport af database fra webhotel til phpmyadmin. Forstået sådan, at jeg ikke er med på, om jeg selv skal downloade phpmyadmin (og når jeg gør, så får jeg ikke rigtigt et skrivebordsikon frem, som jeg kan starte programmet fra…?), eller man blot bruger den phpmyadmin klient, som webhotellet stiller til rådighed? Men hvis jeg gør det sidste, så kommer jeg jo umiddelbart til at eksportere OG importere min fil til den samme/eksisterende og live database, som websitet kører på.

  Jeg håber, det giver mening og du kan hjælpe.

  Mvh Mikkel

  1. Thomas I. siger:

   Hej Mikkel,

   Du skal faktisk gøre begge dele. Dit webhotel kører også phpMyAdmin på deres server, og derfor skal du logge på her for at hente din database ned.

   Dernæst skal du “imitere” det samme miljø på din egen computer, og derfor skal du hente og installere XAMPP, således at du får lavet en virtuel version af phpMyAdmin på din egen computer. Det er så her du skal importere databasen.

   Så du eksportere ud af phpmyadmin hos dit webhotel og importere det ind i phpmyadmin på din egen computer.

   Hvis du ikke fpr skrivebordsikon frem kan du prøve at søge efter “Xampp” istedet.

   Mvh.

   1. Mikkel T. siger:

    Hej Thomas

    Mange tak for svar. Jeg kører MAC og har derfor downloadet MAMP, hvor jeg så skal importere filerne ind i, til mit lokale udviklingsmiljø. Men, kan jeg fra MAMP så køre phpmyadmin, eller hvordan…? Jeg er ikke helt med på, hvordan det virker i praksis?

    Mvh Mikkel

    1. Thomas I. siger:

     Hej Mikkel,

     Jeps – MAMP og XAMP er så godt som ens og de indeholder begge phpMyAdmin. Så når du er kommet i gang med MAMP, så burde phpMyAdmin ligne sig selv uanset om du sidder på en MAc, Pc eller bruger det via din server :-)

     Mvh.

     1. Mikkel T. siger:

      Hej igen Thomas

      Jeg har nu gjort alt ifølge videoen, men uden held. Dvs., at jeg er der, hvor jeg har ændret i filerne, lokalt, ift. hvad du fortalte i videoen. Jeg har både prøvet at ændre wp-config filen til, at der ikke er et kodeord, og til at bruge det kodeord, som min MAMP konto giver mig. Men jeg kan stadig ikke vise min hjemmeside lokalt. Har du nogen ide om, hvad jeg gør galt?

      Mvh Mikkel

     2. Mikkel T. siger:

      Og jeg har også ændret i www-options filen således, at både url og home står til localhost/hjemmesidemappenavn (uden.dk)

      1. Thomas I. siger:

       Hej Mikkel,

       Hvilken fejl oplever du, når du forsøger at se din side lokalt?

       Ps. kommentarsporet kan ikke gå ned i flere niveauer, så skriv venligst en ny kommentar som svar ;-)

 • Jan P. siger:

  Hej Thomas
  Jag har provat att gjort om allt och startat från början.
  Nu är det localhost/humanvoices, och nu kommer jag till förste sidan när jag öppnar den från browser.
  Men jag kan inte använda localhost/humanvoices/wp-login. då kommer jag tillbaka till XAMPP. de samma sker när jag använder menu.
  Är det något du kan hjälpa mig med?

  1. Thomas I. siger:

   Hej Jan,
   Prøv følgende.
   1. Login på din lokale PHPmyAdmin.
   2. Gå til tabellen wp_options
   3. Find rækken med “siteurl”
   4. Sørg for at adressen for dit localhost site står her, f.eks. “http://localhost/humanvoices”.
   5. Prøv nu at gå til http://localhost/humanvoices/wp-admin
   6. Gå til indstillinger
   7. Sikre dig at både WordPress-adresse (URL) og Webstedsadresse (URL) er din localhost adresse (http://localhost/humanvoices)

   Virker det nu?

   1. Jan P. siger:

    Hej Thomas
    Det står http://localhost/humanvoices. Tidigare har jag haft https, jag har tagit bort “s” Kan det finnas https på andra ställen som påverkar?

    Jan

    1. Thomas I. siger:

     Hej Jan,

     Der er sandsynligvis noget i din htaccess fil som gør, at din side vil blive ved med at redirecte til https ligegyldigt hvad du ændrer det til.

     Virker siden, hvis du ændrer det tilbage til https på begge adresser? Du kan jo nok godt leve med fejl om manglende certifikat lokalt…

     1. Jan P. siger:

      Hej Thomas
      Jag förde in (s) i adressen och sparade. inget fungerade….
      Jag tog bort (s) och sparade. og det fungerar. :-)
      Allt ser bra ut. nu kan jag fortsätta kursen.
      Tack

      Jan :-)

 • Jan P. siger:

  Hej
  Jag lyckas inte med att få fram min hemsida från localhost.
  Databasen är importerad. den är ok
  WP-filer är också importerade, och det ser ut att vara ok; C:\xampp\htdocs\www
  Jag har redigerat i wp-option till: http://localhost/www/
  Jag har ändrat värderna i Wp-config.
  Jag har satt in de ändringarna med SQL-query, de två siste.

  När jag försöker starta sidan med; index.php så får jag
  Object not found!
  The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

  Jag har laddat ner för PHP v7.1 men jag är osäker på om det är php7.0 eller 7.1
  Kan det vara mitt problem?

  1. Thomas I. siger:

   Hej Jan,
   Jeg er ret sikker på at det ikke er PHP versionen der er problemet.
   Problemet er nok nærmere den sti du indtaster for at finde din hjemmeside lokalt.
   Prøv blot at skrive “localhost” istedet for “localhost/www/”.
   Nu hvor det er Rapid PHP som du bruger til udviklingsmiljø, så er det en del sværere for mig at hjælpe dig videre, da jeg ikke præcist ved hvordan det fungerer.
   Har du evt. support på Rapid PHP? Måske du kan skrive til dem og spørge, hvad du gør forkert?
   Mvh.