NemProgrammering.dk logo

Lav dit eget WordPress tema

Avanceret WordPress » Lav dit eget WordPress tema # 27
Inkluderet:
Livstidsadgang
39 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas M. Iversen   Video: 10:17   Lektion nr. 27 af 39

Lav dit eget tema i WordPressMed denne video og de næste 11 videoer, vil du lære at lave dit eget WordPress tema fra bunden. Vi starter helt fra bunden, og udvikler et WordPress tema på baggrund af et simpelt website-design kun bestående af HTML og CSS.

Du har på dette stadie i kurset været igennem 26 videolektioner, som har klædt dig rigtig godt på til at kunne lave dit eget WordPress tema – ja faktisk vil du opleve, at mange af de ting, som vi skal lave i de kommende videoer allerede er kendt for dig, da vi har gennemgået dem tidligere i kurset.

Vi lægger i denne video ud med at præsentere dig for det design, som skal være grundlaget for vores tema. Den typiske fremgangsmåde er nemlig, at man laver et design som man godt kan lide, hvorefter man laver dette design om til et funktionsdygtigt WordPress tema.

Kun hvis du har købt adgang til vores avancerede WordPress kursus, kan du hente design-filerne samt se de næste mange videolektioner om, hvordan man laver sit eget WordPress tema fra bunden. Læs mere her.

Der kan være mange grunde til, at man gerne vil lave sit eget tema. Mange synes, at det er sjovt at lave sit helt eget tema, mens andre gør det fordi, at de ikke kan finde nogle temaer som passer til deres behov og ønsker.

Lige gyldigt hvad, så vil du med denne videolektion og de næste mange lektioner lære, hvordan du kan få præcis det tema du ønsker, så længe du kender til HTML, CSS og en lille smule PHP. Om du vælger kun at bruge dit tema selv eller publicerer det i WordPress´s temakatalog, så andre også kan få glæde af det, er helt op til dig selv.

Det tema som vi vil lave, er super simpelt, men det indeholder stadig de funktioner et ordentligt WordPress tema bør have såsom en navigations-bar, der kan styres via kontrolpanelet, widget-områder, statisk forside, logo-understøttelse, “udvalgt billede”-understøttelse, kommentar-understøttelse, templates for henholdsvis sider og indlæg og meget mere.

I den næste video skal vi rigtig i gang med udviklingen af vores tema. Vi starter med at få inkluderet CSS´en til vores design, så vores side kommer til at se ordentlig ud. Derudover får vi oprettet header- og footer-templates, som WordPress skal brug, for at kunne inkludere vigtige WordPress-funktioner.

Har du ikke allerede købt adgang til vores avancerede WordPress kursus med 38 danske videolektioner, kan du læse mere og eventuelt købe adgang her.

Har du kommentarer til denne video eller spørgsmål til kurset som helhed, skal du være velkommen til at skrive til os i kommentarsporet nedenfor.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

 • Kel H. siger:

  Jeg HAR købt adgang , men har djævelsk svært ved at komme i gang .

  Jeg kan egentlig ikke se , hvad formålet er med at bruge selve WordPress , når ‘miljøet’ er opsat med :

  1. HTML-editor , NotePad++ eller Atom
  2. FileZilla
  3. Virtuel browser , her XAMPP ,

  Er formålet med adgangen til WordPress så at man kan bruge Chrome Developer Tool , eller hvad ,
  Og hvorfor skal der NAVNGIVES en særskilt database ?

  Mvh. Kel Heilmann

  1. Thomas I. siger:

   Hej Kel,

   Det er op til en selv, om man bruge WordPress eller ej. Her laver vi et tema til WordPress, og ja, selvom man i princippet laver en hjemmeside, som godt kunne vises uden WordPress, så vil du uden WordPress ikke kunne få alle de funktionaliteter som WordPress tilbyder dig – altså hele CMS-delen, plugins, widgets osv.

   Her laver vi jo bare “skallen”, men mangler stadig hele maskineriet bag denne skal, nemlig WordPress. HVordan ville du f.eks. udgive nye indlæg, oprette kategorier osv. hvis du fravælger WordPress?

   Jeg er ikke helt med på det med at navngive database? Er det de første videoer du henviser til?

   Mvh.

 • Thomas Jacobsen siger:

  hejsa, er ved at gennemgå jeres wordpress kursus, men kan ikke finde det sted hvor jeg kan downloade keep it simple temaet,

  Mvh
  Thomas Jacobsen

  1. Thomas I. siger:

   Hej Thomas,

   Du skal have købt adgang til kurset samt være logget ind for at hente filerne. Hvis du er dette, så er der et linje i teksten ovenfor hvor der står “Du kan hente design-filerne til vores kommende WordPress tema her: Download tema-design.”.

   Mvh.
   Thomas