NemProgrammering.dk logo

Lav dit eget plugin til WordPress

Avanceret WordPress » Lav dit eget plugin til WordPress # 19
Inkluderet:
Livstidsadgang
39 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas M. Iversen   Video: 17:48   Lektion nr. 19 af 39

I denne video og de næste 6 videoer vil du lære at lave dit eget plugin til WordPress.

Vi har i de tidligere videoer i dette kursus arbejdet med vores child theme, hvor vi har tilføjet templates, nyt design, nyt layout, nye widgetområder, shortcodes og forskellige nye funktioner. Nu er tiden dog kommen til at prøve at lave ny funktionalitet, som ikke er tema specifik, men som også kan bruges på andre temaer og måske ligefrem blive tilgængelig for andre via plugins bibliotektet på WordPress.org.

Vi skal i løbet af de næste 6 lektioner lave et plugin, som udskriver et besked i toppen på vores side. Man skal selv kunne bestemme, hvad der skal stå i beskeden, og det skal selvfølgelig være muligt at gemme beskeden og evt. vælge ikke at få vist nogen besked selvom pluginnet er aktiveret. Man kunne f.eks. bruge dette plugin til at fortælle side kunder at der køres tilbud på alt lige nu eller at der måske er tekniske problemer på siden i øjeblikket.

Det plugin vi skal lave er simpelt nok til at alle burde kunne følge med, men alligevel også omfattende nok til at vi kommer omkring en lang række vigtige punkter i forhold til plugin-udvikling i WordPress.

I denne første video skal i have oprettet vores plugin-filer og gjort dem klar til brug i WordPress. Derudover skal vi have lavet et menupunkt til vores plugin, som skal komme frem i admin-panelet til venstre i WordPress, når man aktiverer pluginnet.

I næste video skal vi som allerede beskrevet arbejde videre med vores plugin. Vi skal have oprettet en administrations-side til vores plugin, så vi via WordPress kontrolpanelet kan indstille vores plugin, som vi ønsker det.

Har du spørgsmål til det der vises i denne lektion, skal du være velkommen til at skrive i kommentarsporet nedenfor. Du vil typisk få svar samme dag!

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.