NemProgrammering.dk logo

Sådan laver du dine egne widgetområder i dit WordPress tema

Avanceret WordPress » Sådan laver du dine egne widgetområder i dit WordPress tema # 13
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Sådan laver du dine egne widgetområder i dit WordPress tema
Inkluderet:
Livstidsadgang
39 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas M. Iversen   Video: 16:33   Lektion nr. 13 af 39

Alle temaet kommer som standard med en række områder, hvor du kan indsætte forskellige widgets, men ofte sidder man og ønsker sig et eller flere andre widgetområder end dem som findes i temaet. Heldigvis kan du hurtigt selv tilføje nye widgetområder til dit tema, og det vil jeg lære dig i denne videolektion.

Jeg vil vise, hvordan jeg kan tage noget indhold i min footer, lave et nyt widgetområde og derefter indsætte dette indhold i min widget, istedet for have det stående direkte i min template-fil. Ved at have det i en widget kan jeg langt lettere vedligeholde teksten, og derfor er det i eksemplet oplagt at flytte indholdet til en widget. Du kan have lige så mange widget-områder du ønsker i dit tema, og når du har lavet det første, vil det kun tage få sekunder at lave endnu et.

I næste videolektion skal vi arbejde med shortcodes i WordPress, som er en af mine favorit features i WordPress. Læs og se mere om, hvorfor jeg synes at de er så smarte i næste video.

Har du spørgsmål til denne video og emnet der undervises i, skal du være velkommen til at skrive i kommentarfeltet nedenfor, så svarer jeg så hurtigt som muligt.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Carsten Lund M. siger:

  Ok, du forklarer også det misvisende med navnet på funktionen sidebar i videoen.

 • Carsten Lund M. siger:

  Hej Thomas, som du skriver, kan denne kode indsættes og bruges til reklame, bl.a. i header’en, som du siger.
  Skal koden så indsættes direkte i header.php templaten, eller skal de templates, hvor koden kan indsættes, ligge under mappen template-parts?

  Hvorfor har koden fortsat reference til sidebar (dynamic_sidebar) når den ikke specielt er tilknyttet sidebaren?

  1. Thomas I. siger:

   Hej Carsten,

   Ja, det er lidt misvisende, at WordPress bruger en funktion, hvor navnet “sidebar” indgår, når den i princippet kan burges hvor som helst. Så ja, du kan blot registrere flere widget-områder i din register_sidebar funktion og bruge disse andre steder i dit tema, f.eks. i headeren – de er ikke begrænset til din sidebar.

   Du gør bare som jeg gjorde med den i footeren, og gør det i headeren istedet.

   Mvh.
   Thomas

   1. Carsten Lund M. siger:

    Hej Thomas, tak for svaret, har du stiftet bekendtskab med Auto Ads fra Google, der er endnu ikke meget information, men ud fra hvad der står, og hvad jeg kan se, skal eller kan man ikke længere bestemme placeringen af annoncer med widgetsområder, når først koden er lagt ind i et html dokument, temmelig syret, hvordan mon dette lader sig gøre?

    1. Thomas I. siger:

     Hej Carsten,

     Nej Jeg har faktisk ikke prøvet Auto Ads, men det ser da helt sikkert interessant ud.
     Det virker til at de bruger machine learning til at lære, hvor og hvordan annoncerne skal placeres. På den måde kan Google blive bedre og bedre til at placere annoncerne for dig og du slipper for at tænke på optimeringen og de bedste placeringer.

     De gør det sandsynligvis via noget JavaScript kode, som læser din side og indsætter annoncer, der hvor det giver mening.

     Om jeg selv ville bruge det er jeg i tvivl om, da jeg personligt gerne vil have kontrol over, hvor reklamer bliver placeret på siden.