NemProgrammering.dk logo

Illustrator kursus

399 DKK
[6]
Med dette onlinekursus i Adobe Illustrator vil du lære at bruge Illustrator fra bunden. Du vil blive undervist i alle de vigtigste teknikker og værktøjer, så du til sidst selv kan tegne dine egne ikoner, logoer og figurer.
Ubegrænset adgang Info
25 danske videolektioner
4 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Kurset er senest opdateret og/eller gennemgået: 12. juli 2023
Din underviser Henrik Maegaard
Henrik Maegaard
Grafisk designer og underviser fra Hojer College og ViaUC
Mange års erfaring med tegning og illustration
Ejer af mmaegaard.dk

Velkommen til dette Adobe Illustrator kursus for begyndere.

Det er med Illustrator, at vi primært arbejder med oversigtskort, tekniske tegninger, logoer og manipulation af tekst og titler. Muligheden for at arbejde med dynamiske farver og skabe næsten fotorealistiske billeder giver Illustrator en særlig plads i den grafisk digitale værktøjskasse.

I dette kursus gennemgår vi programmets udseende og værktøjer helt fra bunden i et stille og roligt tempo, så du får en grundliggende forståelse for programmets principper. Dette gør også, at du med relativt simple midler senere kan skabe avancerede og komplekse illustrationer.

Kurset afsluttes med lang række øvelser, hvor  teori vil blive brugt i praksis. Du vil blandt andet prøve at tegne følgende i Illustrator:

  • En terning i 3D
  • Et hus i perfekt perspektiv
  • Flere forskellige logoer
  • Et håndtegnet ansigt

Dette kursus er for dig, der gerne vil lære at skabe digitale tegninger med præcise, sprøde streger, manipulere og opsætte tekst med sjove og farvestrålende effekter eller udnytte programmets mulighed for at trykke billeder og plakater i uendelig størrelse uden tab af kvalitet.

Igennem en lang række videolektioner vil du lære programmet at kende i dybden, men også få en forståelse for grafisk design, farver og tryk. Vi gennemgår almindelige principper i digital grafik samt de mere komplicerede værktøjer og sjove Photoshop-lignende effekter. Vi skal lære at gøre tegninger og tekst til objekter, der kan manipuleres som du ønsker.

Under kurset indbydes du til at stoppe videoen for at efterprøve eller eksperimentere med programmets funktioner.

Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

Introduktion til Illustrators interface

1 Udseende, brugerflade og arbejdsrum, (interface og workspace) 07:17 Gratis video

Vi skal i denne video kigge på programmets udseende og primære applikationer for at få et grundlæggende overblik. Illustrator har nogle indstillinger, som kan tilpasses til ens personlige preferencer og behov, men vi fokuserer i dette afsnit på at vise, hvor de enkelte værktøjer og indstillinger kan findes.

2 Oprettelse af dokumenter, filtyper og art-boards 09:45

I denne videolektioner starter vi stille og roligt ud med en af de helt grundlæggende ting, nemlig at få oprette et dokument vi kan arbejde i. Derudover skal vi se på filtyper og de såkaldte art-boards.

Værktøjskassen

3 Din værktøjskasse: Markerings- til linjeværktøjet 09:20

Vi skal i denne videolektion se på de to markeringsværktøjer, tryllestaven, lassoværktøjet, penneværktøjet, krumningsværktøjet, tekstværktøjet og linjeværktøjet.

4 Din værktøjskasse: Kasse- til gradient mesh værktøjet 10:48

Vi skal i denne videolektion se på kasse/figurværktøjet, penselsværktøjet, shaperværktøjet, viskelæderet, rotationsværktøjet, skaleringsværktøjet, breddeværktøjet, det frie transformaringsværktøj (sprællemandsværktøjet), opret form-værktøjet, perspektivgitter-værktøjet, farveforløbsværktøjet og maskeværktøjet (gradient mesh tool).

5 Din værktøjskasse: Pipette- til farvevælger værktøjet 11:06

I denne video afslutter vi ”værktøjskassen”. Vi ser på pipetteværktøjet, blandingsværktøjet, symbolsprayeren, tegnebrætsværktøjet igen, udsnitsværktøjet, håndværktøjet, zoom værktøjet og farvevælgeren.

Værktøjspanelet

6 Grundlæggende indstillinger til kurvefinder i Illustrator 09:51

I denne video skal vi se på et andet panel, der har mange styrefunktioner for ”Værktøjskassen”. Da dette panel er yderst fleksibelt, gennemgår vi lige dets vigtigste funktioner og lærer dig, hvordan du selv kan tilpasse dets funktioner til dit arbejdsflow.

7 Typografi-indstillinger i Illustrator 08:47

Vi skal nu se på funktionerne i værktøjspanelets typografi-indstillinger. Når man arbejder med tekst, er der store muligheder for at opsætte tekst-spalter i kreative og ukonventionelle figurer samt at bøje læseretning og skabe varierede og spændende overskrifter.

8 Sådan arbejder du med lag i Illustrator 11:31

En anden vigtig funktion er lag-delingen i dokumentet. Det er her, vi virkelig har mulighed for at skabe orden i vores dokumenter, hvis vi arbejder med mange objekter, grupper og inddelinger.

Guides, hjælpelinjer og perspektivering

9 Hjælpelinjer (marginer og guides) i Illustrator 11:03

I denne videolektion skal vi arbejde med hjælpelinjer (marginer og guides), som er en utrolig vigtig funktion at kende og mestre, når man arbejder professionelt i Illustrator.

10 Autohjælpelinjer (smartguides og autonoter) i Illustrator 09:37

Autohjælpelinjer eller smartguides er funktioner, der selv dukker op omkring din cursor eller ved brugen af musen. Dem skal vi kigge nærmere på i denne lektion, da de er super smarte!

11 Grids og net / gitter i Illustrator 09:54

Grids, gitre eller net er forskellige hjælpelinjer, der giver dit dokument nogle styreinddelinger, så din opsætning bliver stringent og harmonisk. Dette skal du selvfølgelig lære, og det ser vi derfor på i denne lektion.

12 Perspektivgitter i Illustrator– og lidt om fastgørelse 10:54

I denne lektion vil du lære hvordan det med perspektivtegning er det muligt at skabe et underliggende perspektivistisk gitter, så du kan indsætte tekst eller objekter, så de formatteres efter perspektivlinjer og forsvindingspunkter.

Tegning af objekter, linjer og kurver

13 Skabelse af linjer, objekter, og deres udseende 10:35

Når vi tegner i Illustrator er det fordelagtigt at vide, hvordan programmet opfatter objekter og deres udseende. Det vil du lære i denne lektion, hvor vi se hvordan man arbejder med linjer og objekter.

14 Objekter og lukkede kurver 11:26

I denne video kigger vi nærmere på værktøjerne i kassegruppen, som kan danner objekter med lukkede kurver i forskellige afmålte geometriske former, som f.eks. ellipser, polygoner, stjerner. Det kan både gøres med øjemål eller ved indtastning af mål.

15 To usædvanlige special-værktøjer 10:59

Liniegruppen og kassegruppen har to usædvanlige værktøjer, nemlig spiralværktøjet og overstrålingsværktøjet, som vi skal kigge lidt nærmere på. 

16 Sammensatte kurver (compound paths) 09:19

I denne lektion skal vi se på, hvordan du bruger sammenkurver også kaldet compound paths i Illustrator til f.eks. at skære huller i objekter.

17 Udseeende-panelet (the appearance panel) 10:00

Som vi ser i denne video kan udseende panelet aktivt skabe flere indholds- og kurvelag, noget som kan give figurerne et udtryk, vi ikke har haft mulighed for at give dem indtil nu med vores almindelige redskaber.

Farver

18 Farvebehandling i Illustrator 11:31

I denne videolektion skal vi arbejde med farver i Illustrator. Vi skal f.eks. se, hvordan du kan skave nye farveprøver, som både er globale og lokale.

Øvelser

19 Skabe en isometrisk terning med Illustartor 10:49

I denne øvelse skal vi prøve at tegne en ortogonal terning med logopotentiale på flere forskellige måder. Vi bruger det hexagonale perspektivsystem, som også er kendt som det isometriske perspektiv.

20 Tegning af terning i håndtegnet perspektiv med Illustartor 10:11

I denne øvelse bruger vi illustrators almindelige funktioner til at skabe en grundlæggende forståelse for perspektivtegning og mulighed for at tegne denne med matematisk præcision.

21 Tegning af hus ud fra Illustrators perspektivværktøj 12:29

I denne videolektion skal vi prøve at rentegne en håndtegnet skitse af et hus med illustrators kraftige perspektivværktøj.

22 Tegning af et ansigt med penne-værktøjet 11:12

Penne-værktøjet er det mest grundlæggende og primære værktøj i Illustrator. En god og fornuftig håndtering af dette kan afkorte og lette arbejdsgangen betydeligt, så derfor ser vi lige på nogle tricks og genveje til brugen af pennen.

23 Skabelse af et ”grunge” logo 11:50

Nu skal vi til at kigge på grafiske effekter, som man normalt bruger i Photoshop, men som Illustrator håndterer til tryk på en langt mere økonomisk måde. Vi skal skabe en støvet eller beskidt slid-effekt på en ellers ren og pæn tegning og tekst.

24 Tegning af figur med metalglans 12:03

Illustrators retlinede linjer og farveovergange er perfekt til at skabe en metalglans i almindelige objekter. Metalglansen kan både skabes i objekternes fyld, kant samt en ekstra ”kunstig” kant, vi skaber i denne øvelse, der næsten giver os en fotorealistisk effekt.

25 Logo med neoneffekt i 80er retro stil 14:07

I denne videolektion skal vi prøve at lave et logo med neoneffekt i 80er retro stil i Illustrator. Vi prøver en masse effekter af, som du også kan bruge i andre projekter.

Vores kurser bruges blandt andet af medarbejdere hos
Medarbejdere hos shell bruger vores Illustrator kursus Medarbejdere hos danfoss bruger vores Illustrator kursus Medarbejdere hos tv2 bruger vores Illustrator kursus Medarbejdere hos novonordisk bruger vores Illustrator kursus Medarbejdere hos nordea bruger vores Illustrator kursus Medarbejdere hos tdc bruger vores Illustrator kursus

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, vil du kunne logge ind her, og efterfølgende se alle videoerne i kurset samt hente evt. medfølgende materialer. Du bestemmer selv din adgangskode, når du køber adgang. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder “ubegrænset adgang”?

“Ubegrænset adgang” betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidpunkt, hvis du har brug for det.

Får jeg et kursusbevis efter endt kursus?

Ja, det gør du. I den sidste lektion har du mulighed for at danne og printe dit eget personlige kursusbevis.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurser på NemProgrammering.dk er onlinekursuser, hvilket betyder, at du kan se og gennemføre kurserne, hvor og hvornår du vil. På kurserne følger du en række videolektioner, hvor underviseren optager sin skærm, mens han eller hun underviser. Videoerne er lavet i et tempo, hvor de fleste kan følge med, men hvis du ikke lige får det hele med første gang, kan du altid nemt spole tilbage og se det igen - det er det smukke ved videoundervisning.

Lang de fleste videolektioner har en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil således typisk få vist konkrete eksempler, som du selv kan bruge på dit arbejde eller i din hverdag.

Når du har været igennem samtlige videolektioner, har du gennemført kurset.

Med et onlinekursus fra NemProgrammering.dk vil du typisk lære lige så meget om kursets emne, som du ville på et traditionelt kursus med fremmøde over 2-3 dage.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. På de fleste kurser (på enkelte er det ikke muligt) kan du under hver videolektion stille spørgsmål. Vi svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vi som virksomhed købe adgang til flere personer?

Vi tilbyder multilicenser til skoler, institutioner og virksomheder, som ønsker en adgang, der kan bruges af mere end én person. Du kan få et uforpligtende tilbud på et multilicens her. Køber du vores kursus via et standard licens er dette begrænset til kun at måtte bruges af en person jf. vores handelsbetingelser.
Ved betaling med fatura / EAN-fatura pålægges et fakturatillæg på 100 kr. ekskl. moms.

Jeg er ledig – kan jeg få mit kursus betalt?

Ja, hvis du er ledig, har du mulighed for at få dit kursus betalt af dit jobcenter. Det kan enten gøres via en jobplan eller som 6 ugers jobrettet uddannelse. Alt hvad du skal gøre er at lave en aftale med din jobkonsulent.

Når du kontakter din jobkonsulent, så husk at oplyse vores P-Nr.: 1019645610 og cvr: 36072970 (WebHub ApS), og at vi kan kontaktes på kontakt@nemprogrammering.dk.
Hvis dit jobcenter betaler kurset for dig, og du ikke selv skal lægge ud, så har vi mulighed for at sende en faktura til dem via EAN. Giv evt. denne info videre til dit jobcenter.

Da der typisk er en del manuelt arbejde forbundet med bevillingen af vores kurser til ledige, tilægges der 200 kr. ekskl. moms til kursets oprindelige pris, som dækning for den tid vi bruger på sagsbehandlingen.

Opdatering af kurset

Vi holder løbende øje med, at vores premimum kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.

Yderligere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål til kurset, betaling eller noget helt tredje? Skriv blot til vores kundeservice, og få svar indenfor få timer.

Lidt mere om Illustrator

Adobe Illustrator er et oprindeligt Apple Macintosh-produkt, der blev udviklet i 1986. I modsætning til f.eks. et program som Adobe’s Photoshop, så var dette program bygget til at håndtere stregtegning, vektor-grafik og bézier-kurver.

Illustrator er det ultimative tegner-program ift. det er et program til at håndtere streger, hvor andre programmer i det grafiske område mere er til at bearbejde billeder og pixels. Ikke at Illustrator ikke har mulighed for at behandle fotos og malerier, men Illustrators primære styrke er at kunne manipulere streger og linjer som elastikker og matematiske figurer.

Illustrator er et program til at producere figurer, der IKKE er fotos, malerier eller pixel-baserede billeder, der kun kan forstørres op i en vis størrelse uden at miste kvalitet og skarphed. Illustrator kan skabe figurer med knivskarpe linjer og kurver, der kan forstørres i det uendelige uden tab af kvalitet. Derfor er Illustrator et program til at skabe store plakater, bannere eller stickers til større køretøjer.

Men siden Illustrator er et grafisk program, så er det også perfekt til opsætning af mere avancerede grafiske layouts. I forhold til et tekst-behandlings-program som Indesign, så er Illustrator skabt til at skabe avancerede formateringer på f.eks. en første side i en publikation. Indesign er et program til at håndtere mange sider i en publikation, men Illustrator kan producere noget ekstra avanceret på enkelte sider.

Illustrator er en del af Adobe-pakken og er derfor opsat med samme brugerflade som Photoshop og Indesign, så hvis man er bekendt med disse programmer, kan man hurtigt sætte sig ind menuerne og værktøjerne, sålænge man er opmærksom på, hvad formålet med programmet er.

En anden ting med Illustrator er, at man kan arbejde med en tegning i 3D. Når man sætter streger op i Illustrator, så har programmet også en guides og funktioner, hvor man kan tegne med hjælpelinjer i forskellige dimensioner og sørge for at ens perspektiv er matematisk korrekt. Der findes alle mulige former for guides og smart-guides, der kan sørge for at dine linjer følger et øje-venligt og præcist mønster.

Illustrator har også mulighed for at tilslutte et tegnebræt og man kan håndtegne disse vektor-streger med menneskelig spontanitet og sympatisk karakter, hvorefter de stringent kan fastnagles i dette stringente matematiske mønster.

Adobe Illustrator er det kraftigste program til at håndtere vinkler, kurver, streger og stregtegninger i vektor-figurer – og det har funktioner til at få disse til at ligne håndtegnede menneskelige ekspressioner. Derudover kan det formatere og integrere tekst i billeder og tegninger på en mere avanceret måde end både Indesign og Word. Men som sagt kun på enkelte sider.

Alle kan være med – om du så bor i Aarhus, Odense, København eller Aalborg!

Dette kursus er for alle om du så bor i Aarhus, Odense, København, Aalborg eller et andet sted i Danmark. Dette er nemlig et online kursus, hvor det kun kræver en internetforbindelse for at deltage. Det er nemlig det smukke ved onlinekurser fra NemProgrammering.dk. De kan tages hvor og hvornår du vil – og du kan tilmed se videoerne lige så mange gange du vil i en 100% ubegrænset periode!

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

God formidler

15Henrik er en rigtig god formidler, og det kan man mærke på det her kursus. 5 stjerner fra mig!
Henrik Damhus
25-05-2023

Godt kursus

Jeg synes kurset har været rigtig fint - tak.
Mille Hansen
25-02-2023

Endnu et godt kursus

Endnu et godt kursus fra Henrik her på siden. Jeg har også set dit Premiere Pro kursus og var lige så glad for det som jeg er for dette!
Jeppe Hansen
18-01-2022

Tak Henrik

Hej Henrik - tak for et fantastisk godt kursus
Cathrine
23-04-2021

Jeg har lært meget

Jeg har lært rigtig meget med dette kursus, og jeg vil gerne anbefale det.
Annemarie Fullham
10-02-2021

Dejligt kursus, i roligt tempo

Jeg har fået en masse ud af dette kursus. Henrik underviser på en god og struktureret måde, hvor tingene er til at forstå, og hvor tempoet er behageligt, så alle kan følge med. 5 store stjerner herfra.
Michael S.
30-08-2020
Se alle anmeldelser

Denne side blev sidst opdateret: