NemProgrammering.dk logo

Skabelse af et ”grunge” logo

Illustrator kursus » Skabelse af et ”grunge” logo # 23
Inkluderet:
Livstidsadgang
25 videolektioner
4 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Henrik Maegaard   Video: 11:50   Lektion nr. 23 af 25

Nu skal vi til at kigge på grafiske effekter, som man normalt bruger i Photoshop, men som Illustrator håndterer til tryk på en langt mere økonomisk måde. Vi skal skabe en støvet eller beskidt slid-effekt på en ellers ren og pæn tegning og tekst.

I forbindelse med tryk eller print på farvet baggrund er det i illustrator langt lettere at skabe silhuetter eller delvist gennemsigtige objekter, som kan bruges i flere sammenhænge med mange forskellige baggrunde.

Vi skal benytte os af sammensatte kurver og muligheden for at vektorisere ”normale” billeder eller teksturer.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Mette M. siger:

  Hej,

  Jeg har ikke rigtig komme videre fra første skridt i denne video, eftersom at jeg ikke kan “inverter farver”… Jeg har prøvet flere gange og genstartet Illustrator, men når jeg trykker rediger farver, så er de fleste bare grå og jeg kan dermed ikke trykke på dem.. Hvad kan være årsagen? Synes jeg gør præcis som du gør.

  1. Henrik M. siger:

   Hej Mette
   Når du siger, at de fleste bare er grå, mener du så kommandoerne i menuerne? For ja, så kan du ikke trykke på dem.
   Men det kan skyldes, at du ikke har aktiveret dit billede endnu. Illustrator betragter dit billede som et objekt – og ikke som en baggrund eller sågar pixels på et lag. Og Illustrator vil heller ikke arbejde med det, før du har gjort det aktivt.
   Du skal altså trykke på dit billedobjekt, og sikre dig, at det er markeret, før du kan arbejde med det. Så skulle kommandoerne gerne blive aktive.
   Mvh Henrik

 • Nikolaj A. siger:

  jeg kan ikke trække i hjørnerne på tekst boks, som på videoen og så er de tre firkantede bokse i siderne af tekst boks ikke lige store som ved dig. hvad er der galt?

  1. Henrik M. siger:

   Hej Nikolaj
   Når du ikke kan trække i hjørnerne, så er objektet eller laget måske låst. Det kan du se oppe i din lag-oversigt. Du skal også have gjort det rigtige værktøj aktivt til at trække med.
   Mht. trække-firkanterne i siderne på din tekst-box, så findes der en ekstra firkant i højre side, som er en funktion til at sammenkæde eller videreføre tekstmængder over i en ANDEN tekstbox. Hvis din tekstbox ikke er så stor, så kan denne firkant godt overlappe en af de almindelige trække-firkanter.Her skal du så zoome lidt for at adskille dem.
   Hvis dette ikke hjælper for dig, så send mig et screen-shot.
   Mvh
   Henrik