NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Spiludvikling med Unity
Lær at lave din egne spil med Unity

299 DKK
Lær at lave dit eget spil med Unity3D! Vi viser dig, hvordan du laver et super sjovt og flot 2D sidescrollerspil, som du selv kan bygge videre på. Du kan med fordel tage vores kursus i 3D-spiludvikling i forlængelse af dette begynderkursus, hvis du gerne vil lave nogle mere avancerede 3D-spil!
Ubegrænset adgang Info
26 danske videolektioner
5 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Din underviser Christian Skriver Kragegaard
Christian Skriver Kragegaard
Arbejdet med Unity3D siden 2011
Professional underviser i Unity3D
Ejer af Code.dk

Kunne du tænke dig at lære at lave dine egen 2D spil? Så er du kommet til det helt rette sted! Vi vil nemlig igennem en lang række video-tutorials undervise dig i, hvordan du med Unity3D og C# programmering kan lave dine helt 2D egne spil. Kender du ikke allerede til programmering med C#, så kan du lære det gratis her: C# kursus for begyndere.

I dette kursus vil vi ende med at lave et 2D sidescrollerspil, som bliver introduceret i introvideoen samt i den første video. I løbet af kurset vil vi gennemgå en masse generelle emner og funktioner i Unity, imens vi tilføjer flere nye elementer til vores spil.

Da vi igennem videoerne vil skrive en del kode er det bestemt en fordel, hvis du kender til programmering i forvejen. Hvis du ikke kan programmere skal du dog ikke fortvivle, da det bliver forklaret hvad der sker undervejs. Det er altså ikke et krav, men en fordel at kunne programmere. Som følge af dette vil der være nedenstående forudsætninger for at kunne være med på dette kursus:

- Du har lyst til at lære og har mod på selv at arbejde med tingene.
- Du har en Windows Computer eller Mac.
- Du har downloadet Unity3D. Programmet er gratis, så alle kan hente og installere det.
- Du har kendskabt til eller lyst til at lære at programmere.

Følgende emner vil blive behandlet i dette kursus om spiludvikling i Unity:

Unity er som beskrevet ovenfor et gratis stykke software, som du kan hente på Unity´s hjemmeside. Der findes også en betalt pro-version, men i denne serie vil vi anvende den gratis version. Kurset vil fokusere på spiludvikling i 2D, men du vil sagtens kunne bruge mange af de elementer du lærer i videoerne til 3D spil-udvikling også. Under alle vores videoer vil du kunne hente de assets vi bruger igennem videoen. Med assets menes der scripts, billeder, lyde og animationer. Derudover vil du også kunne downloade det færdige projekt vi laver i hver video. På denne måde kan du anvende de færdige filer og scripts, hvis du ikke kan få dit eget projekt til at virke.

Under alle videoer finder du en "Kursusoversigt". Med denne kan du hurtigt og nemt navigere til netop den video du gerne vil se.

Unity er et værktøj til at udvikle professionelle spil eller 3D applikationer. De fleste kender nok Unity for at være et program man kan bruge til spilproduktioner, men der bliver også lavet mange 3D applikationer. Dette kan f.eks. være værktøjer til at designe arkitektur eller VR (Virtual Reality) eller AR (Augmented reality) hvor man viser koncepter til kunder.

Det er dog nok spil de fleste vil kende Unity fra. Unity har gjort det meget nemmere at arbejde med at designe og programmere spil og få dem udgivet og derfor vil man se mange spil på gratis spil sider hvor Unitys logo fremstår i starten af spillet. Der er dog også rigtig mange store titler hvor Unity også står bag som spilmotor. Her kan f.eks. nævnes Pokemon GO, Among us og Fall Guys: Ultimate Knockout.

En af Unitys klare fordele er at det understøtter platforme fra PC til mobil og konsoller.
Så hvis du først har produceret et spil til din computer, kan du forholdsvist nemt skifte over til en anden platform og arbejde på den. F.eks. Android/iOS, Mac/Linux/WebGL, men det er også muligt at få lincenser til Nintendo Switch, Xbox og Playstation. Det er også derfor at Unity er blevet et populært værktøj til spiludvikling i industrien.

Spiludvikling går ud på at arbejde ud fra en spilidé og så implementere de “game mechanics” man har udtænkt for at man får skabt et spil. Spiludviklingsdelen rummer også mange forskellige slags roller. Rollerne kan for eksempel være som “gamedesigner”, programmering, level designer, lave grafik og user interface, måske også 3D modellering, animationer, musik, lydeffekter og historien i spillet.

Nogle spil vælger at fokusere mere på nogle af disse punkter, hvor lyd måske er vigtigere i et spil kan det være det grafiske udtryk i et andet. Dette har selvfølgelig også noget at gøre med hvor mange resourcer man har tilgængeligt, da det kan være meget svært at rumme alle disse roller som en enkelt person. Det er dog kombinationen af alle disse områder af spillet at man tester og får afprøvet hvad der virker for ens spil for at lave et godt produkt.

En god grund til at lære at lave computerspil med Unity er at den rummer alle disse roller og områder og man får smagt på lidt af hvert. Det kan også give én lyst til at blive bedre i et specifikt område.
Det er også godt hvis du gerne vil lære at programmere, da det måske kan virke lidt sjovere som opgave at få en person i et spil til at bevæge sig, end det kan at printe variabler ud i en konsol.

Vi ønsker dig held og lykke med dette kursus om spiludvikling i Unity!

Andre kurser fra NemProgrammering.dk


Denne side blev sidst opdateret: