NemProgrammering.dk logo

Avanceret Photoshop kursus

Lær de avancerede teknikker og få det optimale ud af Photoshop!

399 DKK
[9]
På dette kursus vil du lære alle de avancerede teknikker og værktøjer i Photoshop. Tag dine Photoshop-evner til nye højder og lær bl.a. om HDR billeder, avanceret retouchering og fritlægning, batch processering, actions, videoredigering mm.
Ubegrænset adgang Info
22 danske videolektioner
5 timers undervisning
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Din underviser Jonathan Filskov
Jonathan Filskov
Arbejdet professionelt med Photoshop siden 2010
Fotograf og videoproduktion
Ejer af JonathanFilskov-Photography.com

Til kurset kan følgende Photoshop versioner bruges: CC (2013 og frem), CS6 og CS5

Dette kursus er for dig, som allerede har stiftet bekendskab med Photoshop, men som gerne vil blive endnu bedre i programmet.
Med dette avancerede Photoshop kursus vil du lære en masse avancerede teknikker i Photoshop. Du vil blandt andet lære, hvordan du laver HDR billeder, kunstige solstrejf, avanceret retouchering, avanceret fritlægning, batch processering, actions, sharpening, videoredigering i Photoshop, image stacking og meget mere.

Kurset er et fortsætter-kursus til vores gratis Photoshop-kursus for begyndere. Så hvis du ikke har set dette endnu, så anbefaler vi, at du gør det, inden du kaster dig ud i dette kursus.

Din underviser vil være Jonathan Filskov, som også underviser på vores Photoshop begynderkursus. Du kan møde Jonathan og høre mere om kurset i videoen herover. Jonathan vil tage dig igennem en lang række avancerede teknikker i Photoshop og helt konkret vise dig, hvordan de fungerer og hvad de kan bruges til. Til alle videolektioner vil det billedmateriale som Jonathan arbejder med, være tilgængelig som download under videoen.

På den måde kan du lave præcis det samme som Jonathan gør i videoerne. Ved at følge Jonathan vil du lære de forskellige teknikker langt bedre, da du på den måde helt automatisk selv prøver kræfter med det du lærer.

Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

Intro og RAW editor

1 Introduktion til avanceret Photoshop 02:54 Gratis video

Dette afsnit er en introduktion til serien ”Advanced Photoshop”. Forfatteren, Jonathan Filskov, præsenterer sig selv og præciserer hvilken målgruppe kurset henvender sig til. Desuden gives nogle eksempler på, hvilke emner der berøres i serien.

2 Sådan anvender du RAW editor i Photoshop 10:30

Denne episode omhandler brugen af RAW editor. De fleste kameraer i den lidt bedre ende kan optage billeder i både JPEG og RAW format. Langt de fleste hobby-fotografer bruger standard-indstillingen og skyder med JPEG formatet.

Lys og farver

3 Curves værktøjet i Photoshop #1 09:33

I dette afsnit ser vi på brugen af ”Curves” værktøjet. Når et billede er åbnet i Photoshop, er justering ved brug af curves (eller alternativt Levels), en af de mest essentielle og ofte første justeringer man foretager.

4 Curves værktøjet i Photoshop #2 14:02

I dette afsnit arbejder vi videre med curves værktøjet. Hvor vi i Afsnit 3 targeterede samtlige farvekanaler på én gang (RGB), vil vi nu benytte curves til at selektivt at justere tonerne i de tre primære farver rød (R), grøn (G) og blå (B) samt deres sekundere farver, hver for sig.

5 Sådan laver du HDR (high dynamic range) billeder i Photoshop 19:07

Vi vil i dette afsnit gennemgå hvordan du kan skabe HDR billeder, som giver et utrolig flot lys og ofte en surrealistisk, kunstnerisk effekt ved brug af de indbyggede presets eller manuel justering.

6 Sådan laver du professionelle Sort/Hvid (B/W) billeder 14:19

I dette afsnit vil vi gå i dybden med hvordan vi skaber stemningsfulde sort/hvid billeder ved selektivt at arbejde med- og justere de farvenuancer som var at finde i det originale farvefoto.

7 Blend modes og overlays 07:11

Dette afsnit omhandler brugen af blend modes, som ændrer måden hvorpå et layer interagerer med det underliggende layer. Som standard interagerer to layers ”normalt”, dvs. det øverste layer overtrumfer underliggende layers.

8 Filter effekter | Lav filtereffekter som på Instagram 12:14

I dette afsnit vil vi arbejde med værktøjerne ”color balance”, ”channel mixer” og ”curves” for at opnå flotte filter effekter der kunne ligne noget der var taget ud af Instagram. Igen vil vi se hvordan justering af de blå/magenta i de mørke toner har en kraftfuld virkning på et billede.

9 Lav billeder som du ser dem i reklame- og filmindustrien med lens flare 07:44

I dette afsnit vil vi arbejde med at skabe en kunstig lens flare. Du vil også se et handy trick som giver dig mulighed for manuelt at tilpasse din lens flare i størrelse og opacity, samt evt. sløre effekten så du til sidst står med et troværdigt resultat i hånden.

10 Sådan skaber du kunstige solstrejf i Photoshop 07:39

Dette afsnit bygger videre på Afsnit 9 omhandlende lens flare. Vi vil således bruge maleværktøjet til at tegne et kunstigt solstrejf i billedet, som i kombination med lens flare giver et varmt og stemningsfuldt udtryk.

11 Selective colors 09:21

I dette afsnit vil vi arbejde med værktøjet ”selective colors”. Et middelmådigt landskabsbillede som eventuelt har fået en overhaling med curves for at skabe kontraster, kan virkelig fås til at poppe ved at ændre specifikke farver ved hjælp af selective colors.

Avanceret retouchering

12 Refine edge tool | Avanceret retouchering 19:07

Vi vil i denne videolektion fritlægge et portræt af en lille dreng og udskifte den distraherende baggrund med en ensfarvet baggrund som vi selv laver i Photoshop. Refine edge tool er et utrolig stærkt værktøj og kan, som vi vil se i dette afsnit, endvidere bruges i kombination med maskeværktøjet til finjustering af selektionen. 

13 Slank dine modeller eller ret pasform på tøj med Liquify tool 13:06

I dette afsnit vil vi se på hvordan vi ved brug af Liquify tool på enkel vis kan trække og skubbe til en model´s jakke for at gøre den mindre fluffy.

14 Billedmanipulation med clone tool (kopier, indsæt og fjern elementer i dit billede) 23:04

I denne videolektion gennemgår vi nogle af de avancerede features som dette værktøj byder på, bl.a. rotation, skalering mv. Vi forsøger her manipulere et billede til ugenkendelighed ved at fjerne og skabe nye elementer og endog tilføje elementer fra et helt andet billede, der tilpasses det ønskede billede.

15 Sådan kloner du elementer i perspektiv med intelligent vanishing point filter 09:12

I dette afsnit gennemgår vi hvordan vi omgår denne problematik ved brug af ”Intelligent vanishing point filter”. Dette værktøj giver dig mulighed for at angive billedets planer, hvilket fortæller Photoshop om billedets perspektiv.

16 Avanceret retouchering af portræt 26:22

Dette afsnit går således arm i arm med det vi lærte tidligere. Her udvider vi vores viden med en teknik der hedder ”frequency separation” som bruges til at skabe en flot og ensartet hud uden at vi nødvendigvis udglatter naturlige træk som rynker og porer i huden.

17 Sådan gør du et billede skarpere med sharpen tool 09:51

I dette afsnit vil vi udvide vores horisont og se på hvordan vi kan optimere et portræt ved at bruge ”sharpen tool” til at gøre fx øjne og læber skarpere med. Desuden vil vi gennemgå avanceret brug af ”high pass sharpening” som giver dig en stor grad af kontrol i skærpelsen af et billede.

Vigtige teknikker der gør dit arbejde mere effektivt

18 Sådan sammensætter du billeder med Image stacking og focus stacking 08:33

Vi vil i dette afsnit benytte to teknikker til at kombinere en serie af billeder der gengiver samme motiv men hvor fokus er forskellige steder i billedet.

19 Sådan masse-redigerer du billeder i Photoshop med actions og batch processering 10:05

Det kan være fornøjeligt at redigere enkelte billeder i photoshop og lege med optimering og effekter. Men står du med to hundrede feriebilleder eller bryllupsbilleder, der skal redigeres på samme måde kan det være ganske tidskrævende. I denne videolektion vil du lære, hvordan du nemt kan redigere mange billeder på en gang ved hjælp af actions og batch processering

20 Kreativ med postkort 14:39

I dette afsnit vil vi læne os mod teknikker indenfor grafisk design, og vi vil her lave et kreativt julekort der kan printes i A4 størrelse og foldes på midten.

Forny horisonten

21 Sådan redigerer du video i Photoshop 21:01

I denne videolektion gennemgår vi det workspace der bruges til videoredigering. Vi importerer fire små video-sekvenser, som vi trimmer / klipper og sammensætter med transistions / overgange for at opnå et film-agtigt look.

22 Sådan bruger du Plug-ins / Add-ons i Photoshop 11:05

Dette sidste afsnit i Advanced Photoshop serien omhandler som sådan ikke nogen teknik eller værktøj, men du vil i stedet blive præsenteret for nogle udvidelser af Photoshop som kan findes via trediepart. Det er ikke uden grund at Photoshop kaldes ”The never ending story”.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, vil du kunne logge ind her, og efterfølgende se alle videoerne i kurset samt hente evt. medfølgende materialer. Du bestemmer selv din adgangskode, når du køber adgang. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder “ubegrænset adgang”?

“Ubegrænset adgang” betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidpunkt, hvis du har brug for det.

Får jeg et kursusbevis efter endt kursus?

Ja, det gør du. I den sidste lektion har du mulighed for at danne og printe dit eget personlige kursusbevis.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurser på NemProgrammering.dk er onlinekursuser, hvilket betyder, at du kan se og gennemføre kurserne, hvor og hvornår du vil. På kurserne følger du en række videolektioner, hvor underviseren optager sin skærm, mens han eller hun underviser. Videoerne er lavet i et tempo, hvor de fleste kan følge med, men hvis du ikke lige får det hele med første gang, kan du altid nemt spole tilbage og se det igen - det er det smukke ved videoundervisning.

Lang de fleste videolektioner har en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil således typisk få vist konkrete eksempler, som du selv kan bruge på dit arbejde eller i din hverdag.

Når du har været igennem samtlige videolektioner, har du gennemført kurset.

Med et onlinekursus fra NemProgrammering.dk vil du typisk lære lige så meget om kursets emne, som du ville på et traditionelt kursus med fremmøde over 2-3 dage.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. På de fleste kurser (på enkelte er det ikke muligt) kan du under hver videolektion stille spørgsmål. Vi svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vi som virksomhed købe adgang til flere personer?

Vi tilbyder multilicenser til skoler, institutioner og virksomheder, som ønsker en adgang, der kan bruges af mere end én person. Du kan få et uforpligtende tilbud på et multilicens her. Køber du vores kursus via et standard licens er dette begrænset til kun at måtte bruges af en person jf. vores handelsbetingelser.
Ved betaling med fatura / EAN-fatura pålægges et fakturatillæg på 100 kr. ekskl. moms.

Jeg er ledig – kan jeg få mit kursus betalt?

Ja, hvis du er ledig, har du mulighed for at få dit kursus betalt af dit jobcenter. Det kan enten gøres via en jobplan eller som 6 ugers jobrettet uddannelse. Alt hvad du skal gøre er at lave en aftale med din jobkonsulent.

Når du kontakter din jobkonsulent, så husk at oplyse vores P-Nr.: 1019645610 og cvr: 36072970 (WebHub ApS), og at vi kan kontaktes på kontakt@nemprogrammering.dk.
Hvis dit jobcenter betaler kurset for dig, og du ikke selv skal lægge ud, så har vi mulighed for at sende en faktura til dem via EAN. Giv evt. denne info videre til dit jobcenter.

Da der typisk er en del manuelt arbejde forbundet med bevillingen af vores kurser til ledige, tilægges der 200 kr. ekskl. moms til kursets oprindelige pris, som dækning for den tid vi bruger på sagsbehandlingen.

Opdatering af kurset

Vi holder løbende øje med, at vores premimum kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.

Yderligere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål til kurset, betaling eller noget helt tredje? Skriv blot til vores kundeservice, og få svar indenfor få timer.

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Gode videoer for selv begyndere

Jeg har kun arbejdet meget lidt med PS, men har nemt kunne følge med i disse ellers avancerede videoer. Det er fedt at man kan se videoerne flere gange og kan tage dem med på farten, hvis man f.eks. vil sidde og lære lidt i toget.
Signe Mikkelsen
27-02-2024

Godt og stadig relevant kursus

Var lidt skeptisk, da jeg kunne se at optagelserne var af ældre dato, men tingene som underviser viser kan stadig bruges, selv i nyere versioner af Photoshop.
Signe Magerholt
17-08-2023

Godt kursus trods ældre videoer

Det er efterhånden nogle år siden, at videoerne blev optaget, men de holder stadig 100% og jeg har fået en masse ud af kurset.
Lillian
07-03-2023

Photoshop

rigtig godt og grundigt kursus, som giver en god forståelse for hvordan man bruger photoshop! Kan kun anbefales
Michael Nielsen
08-07-2022

Godt udbytte

Jeg har haft et rigtig godt udbytte af dette kursus, og jeg er blevet betydeligt bedre til Photoshop end jeg var før.
Sidsel Denker
15-01-2022

Glad kunde

Stor tilfredshed med mit køb af dette kursus.
Glad kunde
10-05-2021

Stor fan

Stor fan Jonathan og hans undervisning - det fungerer bare!
Tina M.
12-02-2021

Perfekt forståelig undervisning.

Som 'glad amatørfotograf' er dette Photoshop kursus , lige hvad jeg har brug for - kan varmt anbefales.
Sonja Mortensen
13-12-2020

God undervisning

Jeg har lært en masse og kan varmt anbefale dette kursus til alle der gerne vil blive bedre i Photoshop.
Pia Quist
23-07-2020
Se alle anmeldelser

Denne side blev sidst opdateret: