NemProgrammering.dk logo

Google Analytics kursus

gratis!
Gratis!
Med dette kursus vil du blive fortrolig med Google Analytics og lære alle programmets vigtigste funktioner og muligheder. Lær hvordan du får et værdifuldt indblik i dine besøgende og deres færden!
Inkluderet:
Ubegrænset adgang Info
22 danske videolektioner
3 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis
Din underviser Thomas Iversen
Thomas Iversen
6 års erfaring med Google Analytics
Stifter af NemProgrammering.dk
SEO-konsulent og Analytics-nørd

Med dette kursus i Google Analytics vil du blive meget klogere på dine besøgende. Kurset er 100% gratis, og du behøver ikke engang at oprette en bruger eller registrere dig på anden vis for at komme igang!

Du vil lære hvem dine besøgende er, hvor de kommer fra og hvordan de bruger din side. Med denne indsigt, vil du kunne forbedre din hjemmeside eller webshop, så du f.eks. får flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev eller flere gennemførte ordre.

Dette kursus vil introducere dig til alle de grundlæggende rapporter og begreber i Google Analytics. Derudover vil du også lære at bruge Google Analytics på et mere avanceret niveau. Du vil blandt andet lære, hvordan du opsætter mål, tragtvisualiseringer, event tracking og utm-kampagne url´er.

Dette Google Analytics kursus er for dig som driver din egen webshop, hjemmeside eller blog, og som ikke har lyst til at betale flere tusinde kroner for et traditionel Google Analytics kursus.

Faktisk så svarer dette kursus til et heldagskursus i Google Analytics, og så kan du endda se videoerne lige så mange gange du vil, hvis du ikke fik det hele med første gang. Du får desuden et gratis kursusbevis, når du har gennemført kurset!

Dette kursus kan med fordel kombineres med vores SEO kursus for begyndere.

Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

1 Introduktion til Google Analytics 11:15

I denne video giver vi dig en grundig introduktion til Google Analtyics, så du helt præcist ved hvad du kan bruge programmet til.

Grundlæggende om Google Analytics

2 Sådan opretter du en Google Analytics konto 5:00

I denne lektion skal vi for alvor igang med Google Analytics. Vi skal have oprette en Analytics konto, så du kan få adgang til kontrolpanelet samt den tracking kode, som du kan indsætte på din hjemmeside.

3 Sådan indsætter du din Google Analytics tracking kode på din side 10:24

I denne video vil du lære, hvordan man indsætter sin Google Analytics tracking kode på sin hjemmeside eller webshop, omend den er lavet i WordPress, Joomla eller noget helt tredje.

4 Overordnet gennemgang af dit Google Analytics kontrolpanel 05:40

I denne video får du et grundlæggende overblik over Google Analytics kontrolpanelet. Vi løber kort de forskellige menupunkter igennem, så du ved hvad der gemmer sig bag dem hver især.

Lær dine besøgende at kende

5 Målgrupper og forklaring på nøgletal i Google Analytics 08:01

I denne video skal vi kigge nærmere på menupunktet 'målgruppe'. Du vil blandt andet få forklaret en række vigtige nøgletal og begreber, som der bruges overalt i Google Analytics.

6 Demografi, interesser og teknologier i Google Analytics 12:23

I denne video skal vi kigge yderligere på de ting der findes under 'målegruppe'-menupunktet. Vi skal blandt andet dykkere mere ned i dine brugers demografi, interesser og teknologier.

7 Bliv klogere på, hvor dine besøgende kommer fra via Anskaffelse menupunktet 07:05

I denne video skal vi se på menupunktet 'Anskaffelse' i Google Analytics. Du vil under dette menupunkt få indsigt i, hvordan dine besøgende finder din side.

8 Sådan bruger dine besøgende din hjemmeside | Adfærdsflow og websiteindhold 12:24

I denne video skal vi se på menupunktet 'Anskaffelse' i Google Analytics. Du vil under dette menupunkt få indsigt i, hvordan dine besøgende finder din side.

Tilpas og filtrer data

9 Sammenlign data fra forskellige perioder i Google Analytics 06:52

Du vil sikkerhed komme ud for, at du godt kunne tænke dig at sammenligne f.eks. den seneste uges besøgstal med samme uge sidste år - Det viser vi dig, hvordan du gør i denne video.

10 Filtre og søgning i data i Google Analytics 07:53

I denne video vil du lære, hvordan du filtrere og søger i din data i Google Analytics. Vi skal blandt andet se, hvordan du fremsøger en enkelt side, hvis du kun vil se besøgsdata for denne.

11 Segmentering af data i Google Anlytics 13:14

I denne video vil du lære, hvordan du segmenterer din data, så det er nemmere at analysere specifikke brugere eller sider på din hjemmeside.

Opsætning af mål samt kommentarer

12 Sådan opsætter du mål i Google Analytics 15:42

I denne video vil du lære, hvordan du opsætter mål på din Google Analytics konto, så du f.eks. kan registrere, hvor mange som gennemfører ordrer eller skriver sig op til nyhedsbreve på din hjemmeside.

13 Kommentarer / annoteringer i Google Analytics 04:14

I denne lektion viser vi dig, hvordan du kan skrive små kommentarer til dig selv i Google Analyics, så du bedre kan holde styr på, hvornår du har igangsat forskellige forbedringer og tiltag på din hjemmeside.

Konverteringstragte i Analytics

14 Konverteringstragte i Google Analytics 07:38

I denne video skal vi arbejde med mål-konverteringstragte i Google Analytics. Disse tragte kan give os værdifuld indsigt i, hvordan de besøgende når til at opnår vores mål og hvor de evt. falder fra i processen.

15 Analyse af mål-konverteringstragte i Google Anlytics 05:31

I denne video gennem går vi en mål-konverteringstragt i Goole Analytics. Du vil lære, hvordan du læser tragten og hvilke konklusioner du kan drage fra den.

Event-tracking og UTM´er

16 Sådan opsætter du event tracking i Google Analytics 10:31

I denne lektion skal vi prøve at opsætte event tracking på et element på vores hjemmeside. Vi ønsker at registere hver gang en person trykker på et bestemt link, og det kan vi gøre ved hjælpe af event tracking i Google Analytics.

17 Sådan opsætter og arbejder du med UTM´er i Google Analytics 08:49

I denne video skal vi arbejde med UTM url´er i Google Analytics. UTM´er kan bruges til at gøre dine url´er unikke og målbare i Google Analytics, så du helt præcis kan medgive hvor url´en findes og hvem der har klikket på den.

Betjeningspaneler, eksport af data, Chrome-udvidelser og appen

18 Sådan laver du dit eget betjeningspanel i Google Analytics 10:11

I denne video viser vi dig, hvordan du laver dit helt eget betjeningspanel i Google Analytics. Vi viser, hvordan du f.eks. kan lave et betjeningspanel der giver dig et SEO-overblik på din side.

19 Eksport af data fra Google Analytics 03:14

I denne video viser vi dig, hvordan du hurtigt og nemt kan eksportere data fra Google Analytics til f.eks. Excel, så du kan bearbejde og arbejde videre med data´en udenfor Google Analytics

20 Page Analytics udvidelse til Chrome og Google Analytics app 06:08

I denne video viser vi dig en smart Analytics udvidelse til Chrome browseren samt, hvordan du også kan bruge Google Analytcis på farten via din mobiltelefon.

21 Google Analytics Insights og “Ask a Question”-funktionen 05:14

I denne video kigger vi på en af de nyere funktioner i Google Analytics, nemlig 'Insights'. Som en del af Insights-funktionen kigger vi på 'Ask a Question', som er en super smart og nem måde hurtigt at få svar på spørgsmål i sin Google Analytics data.

22 Afsluttende ord, forslag til andre kurser og kursusbevis 02:40

I denne video får du et par afsluttende ord med på vejen samt et par tips til andre relevante kurser fra NemProgrammering.dk, som du evt. kan tage i forlængelse med dette Google Analytics kursus.

Vil du deltage på et fysisk kursus?

Ønsker du at deltage på et fysisk Google Analytics 4 kursus, kan vi anbefale Kursusfabrikken. Læs mere om Google Analytics kursus hos Kursusfabrikken

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

Denne side blev sidst opdateret: