NemProgrammering.dk logo

PowerPoint kursus

399 DKK
[7]
Dette PowerPoint kursus er for begyndere og let øvede. Vi gennemgår programmets grundlæggende funktioner, men vi vil også se på præsentationsteknik, grafiske teknikker og alt det der gør en præsentation professionel og fængende.
Ubegrænset adgang Info
26 danske videolektioner
5 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Kurset er senest opdateret og/eller gennemgået: 10. april 2023
Din underviser Henrik Maegaard
Henrik Maegaard
Grafisk designer og underviser fra Hojer College og ViaUC
Flere års erfaring med grafisk design og præsentation
Ejer af mmaegaard.dk

Velkommen til vores PowerPoint kursus for begyndere og let øvede.

PowerPoint er et program, som vi primært bruger til præsentationer ved møder, undervisning, workshops, forretning og salgsfremstød, men pga. dets grafiske egenskaber, bliver det også brugt til meget andet.

I dette kursus vil vi gennemgå programmets primære egenskaber og undersøge dets muligheder for at skabe understøttende grafik, fængende animationer og arbejde med fotos, links, video og 3D. Vi vil også se på overgange og hvordan transitioner kan underbygge en historie.

Vigtigst af alt er, at vi ser på præsentationens vigtigste formål, så vi kan fremlægge en professionel, renskuret og fængende fremlæggelse, der bedre overbeviser vores publikum. Hertil skal vi kigge lidt på storytelling, god skik og brug, typografi, grafisk design, samt ikke at drukne vores præsentation i bling og flash.

Kurset er sat op med programmets primære funktioner i starten, hvorefter vi går over til mere komplicerede teknikker og et mere teoretisk grafisk perspektiv. Forskellige øvelser lægges ind løbende for at teste, hvad du har lært i de enkelte kapitler.

Du vil lære at:

  • Opsætte en præsentation med slides og overgange
  • Producere din egen grafik
  • Lære om billedbehandling og grafiske og filmiske teknikker
  • Udnytte programmets animationsværktøjer
  • Opgradere en middelmådig præsentation til professionelle standarder
Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

1 Brugerfladen 09:14 Gratis video

I denne video skal vi starte med at komme ind i programmet og lære at finde vej. Her skal se på brugerfladen for at få et overblik over vores værktøj og redskaber.

Kom godt fra start med Powerpoint

2 Temaer 09:41

Her skal vi lære om temaer, og hvordan de kan ensrette din kommunikation, så du står med en grafisk skarphed på breve, emails, præsentationer samt andre skrivelser.

3 Skabeloner 09:30

Denne video er omkring udvidede temaer med færdigproducerede slides og opsatte tekstbokse og grafik, som man kan genbruge i sine præsentationer for at spare tid og rendyrke sit design og branding.

4 Tekstværktøj 07:41

Tekst i Powerpoint er ikke til brødtekst eller større mængder af nogen art. Men det skal stadig sættes op på en læsevenlig og grafisk kommunikativ måde.

5 Billedbehandling 09:07

Opsætning af billeder er ligesom tekst i Powerpoint, dvs. at det skal sættes op i dertil designede bokse, så man har styr på deres størrelser og formater.

6 Figurer 10:07

Figurer er udover at kunne tjene som grafik i sig selv eller grafiske holdere af din tekst og dine billeder, så skal de også erstatte vores bullets med mere interessante ikoner.

7 Overgange 09:15

Overgange kan bruges til at inducere stemninger, som eller er forbeholdt filmmediet og man kan relatere til præcise tidperioder eller særlige genrer.

8 Animationer 10:10

Animationer kan også bruges til at skabe hierarki og give opmærksomhed til enkelte elementer for at understrege deres vigtighed eller for at dele et mere kompliceret budskab op i mere letfordøjelige bidder.

9 Øvelse 1 12:05

I denne video skal vi opsætte et lille powerpointshow helt fra starten, hvor du arbejder ved siden af, mens jeg gennemgår opsætningen af hvert enkelt slide.

Lyd, video og grafiske elementer

10 Film & Video 09:54

Udover at lave filmiske overgange, så kan vi selvfølgelig indsætte rigtig video – enten i form af links fra nettet eller som en decideret videofil, som man har på sin computer.

11 Brug af lyd 09:15

Vi skal naturligvis også kunne arbejde med lyd i et multimedieshow. Lyd kan naturligvis opsættes som lydfiler, musik eller links til podcasts, hvis det er det, man skal bruge.

12 Grafer og diagrammer 10:06

Som et andet MS Office-program, kan Powerpoint arbejde fuldt integreret med Excel. Man kan både indsætte tabeller i Powerpoint eller arbejde med egne tabeller som links.

13 Design & Komposition 10:35

Vi skal her se på de æstetiske valg og principper, der er er grundlaget for grafisk design., kunstarbejde og nogle regler indenfor komposition; dybde og balance.

14 Typografi og grid 10:14

Da vi kiggede lidt på tekst og tekstbokse, kom vi i berøring med emnet typografi, der omhandler kunsten at opsætte tekst, en 5 tusind års udvikling af billeder, ideogrammer og alfabeter.

15 Kontraster og hierarki 10:34

Ved at forstærke forskellen på den grafiske vægt på de enkelte objekter, kan vi skabe et stærkt hierarki, der kan forstærke aflæsningen af vores slides.

16 Farver 10:03

Vi skal se på hvordan farver fungerer på et fysisk plan, hvordan de er integreret i vores kultur, hvordan forståelsen af dem er blevet udviklet af både kunstnere og videnskabsmænd.

Fra middelmådig til professionel præsentation

17 Bedre brug af billeder 10:52

Vi kigger på billeder, tegninger, illustrationer og former, og de funktioner og værdier, de besidder, og hvor, vi kan skaffe dem henne.

18 Fokus på grafer 07:28

Da grafer er en vigtig funktion i Powerpoint, skal vi også lige kigge på, hvordan man kan forbedre publikums forståelse og aflæsning af disse grafer og diagrammer.

19 Omform 09:26

Omform-transitionen er en intelligent funktion, hvor værktøjet genkender former og skaber nogle livagtige animationer for at binde to slides sammen.

20 Zoom 10:19

Zoom er i modsætning til omform mere en animation end en overgangs-funktion. I stil med Prezi-programmet, kan Zoom-funktionen bruges til at lave glidende zooms ind på detaljer i ens slide

21 3D objekter 07:19

I denne video skal vi kigge lidt på 3D-værktøjet, fordi her i powerpoint har vi mulighed for at indsætte 3D-objekter fra Powerpoints databaser.

22 Sektioner og zoom 10:05

Sektioner er en god måde at holde styre på sine slides og genfinde specifikke slides, hvis man skal midt under et show.

Levering af din præsentation

23 Øve præsentation 10:03

Før man afholder en præsentation har Powerpoint værktøj til at både forberede sig med ordbog og kommentarer og øve sig i afholdelsen med tidstagnng.

24 Levering af præsentation 08:57

Under præsentationen kan Powerpoint hjælpe dig med en ekstra monitorvisning eller simpelt hen køre showet selv i et loop uden, du behøver at være der.

Afsluttende øvelse

25 Afsluttende øvelse 2, 1. del 08:50

I denne afsluttende øvelse skal vi arbejde med at sætte et design op i et custom tema, så det kan genbruges i andre og lignende situationer.

26 Afsluttende øvelse 2, 2. del 13:23

Vi fortsætter hvor, vi slap og prøver at lave noget kreativt med tekster, former og negativt rum. Dernæst skal vi få det hele til at passe med farveskemaet.

Du indbydes til selv at stoppe videoerne undervejs for at prøve dig frem med teknikkerne og selv eksperimentere med PowerPoints værktøjer.

Vores kurser bruges blandt andet af medarbejdere hos
Medarbejdere hos shell bruger vores PowerPoint Medarbejdere hos danfoss bruger vores PowerPoint Medarbejdere hos tv2 bruger vores PowerPoint Medarbejdere hos novonordisk bruger vores PowerPoint Medarbejdere hos nordea bruger vores PowerPoint Medarbejdere hos tdc bruger vores PowerPoint

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, vil du kunne logge ind her, og efterfølgende se alle videoerne i kurset samt hente evt. medfølgende materialer. Du bestemmer selv din adgangskode, når du køber adgang. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder “ubegrænset adgang”?

“Ubegrænset adgang” betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidpunkt, hvis du har brug for det.

Får jeg et kursusbevis efter endt kursus?

Ja, det gør du. I den sidste lektion har du mulighed for at danne og printe dit eget personlige kursusbevis.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurser på NemProgrammering.dk er onlinekursuser, hvilket betyder, at du kan se og gennemføre kurserne, hvor og hvornår du vil. På kurserne følger du en række videolektioner, hvor underviseren optager sin skærm, mens han eller hun underviser. Videoerne er lavet i et tempo, hvor de fleste kan følge med, men hvis du ikke lige får det hele med første gang, kan du altid nemt spole tilbage og se det igen - det er det smukke ved videoundervisning.

Lang de fleste videolektioner har en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil således typisk få vist konkrete eksempler, som du selv kan bruge på dit arbejde eller i din hverdag.

Når du har været igennem samtlige videolektioner, har du gennemført kurset.

Med et onlinekursus fra NemProgrammering.dk vil du typisk lære lige så meget om kursets emne, som du ville på et traditionelt kursus med fremmøde over 2-3 dage.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. På de fleste kurser (på enkelte er det ikke muligt) kan du under hver videolektion stille spørgsmål. Vi svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vi som virksomhed købe adgang til flere personer?

Vi tilbyder multilicenser til skoler, institutioner og virksomheder, som ønsker en adgang, der kan bruges af mere end én person. Du kan få et uforpligtende tilbud på et multilicens her. Køber du vores kursus via et standard licens er dette begrænset til kun at måtte bruges af en person jf. vores handelsbetingelser.
Ved betaling med fatura / EAN-fatura pålægges et fakturatillæg på 100 kr. ekskl. moms.

Jeg er ledig – kan jeg få mit kursus betalt?

Ja, hvis du er ledig, har du mulighed for at få dit kursus betalt af dit jobcenter. Det kan enten gøres via en jobplan eller som 6 ugers jobrettet uddannelse. Alt hvad du skal gøre er at lave en aftale med din jobkonsulent.

Når du kontakter din jobkonsulent, så husk at oplyse vores P-Nr.: 1019645610 og cvr: 36072970 (WebHub ApS), og at vi kan kontaktes på kontakt@nemprogrammering.dk.
Hvis dit jobcenter betaler kurset for dig, og du ikke selv skal lægge ud, så har vi mulighed for at sende en faktura til dem via EAN. Giv evt. denne info videre til dit jobcenter.

Da der typisk er en del manuelt arbejde forbundet med bevillingen af vores kurser til ledige, tilægges der 200 kr. ekskl. moms til kursets oprindelige pris, som dækning for den tid vi bruger på sagsbehandlingen.

Opdatering af kurset

Vi holder løbende øje med, at vores premimum kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.

Yderligere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål til kurset, betaling eller noget helt tredje? Skriv blot til vores kundeservice, og få svar indenfor få timer.

Aarhus, Odense, Aalborg eller København – alle i hele Danmark kan være med!

Det er ligegyldigt om du bor i Aarhus, Odense, Aalborg eller København – alle i hele Danmark kan være med på dette kursus. Alt hvad det kræver er en internetforbindelse, og så er du kørende. Det er nemlig det smukke med vores onlinekurser. De kan tages hvor du vil og hvornår du vil – og så kan du se videoerne lige så mange gange du vil så længe NemProgrammering.dk eksisterer.

Lidt mere om PowerPoint

Microsoft Powerpoint er oprindeligt et Macintosh-program af Robert Gaskins og Dennis Austin fra firmaet Forethought, Inc. i 1987, der blev opkøbt af Microsoft kort efter. Det blev oprindeligt skabt udelukkende til firmaer og gruppepræsentationer som en erstatning for lysbilleder eller overhead-projektører. Det var i den forbindelse også i stand til at producere 35mm dias.

Powerpoint er primært et præsentationsprogram til fremlæggelser for forsamlinger – men det kan også bruges til opsætningen af grafisk materiale eller tekst og udkørsel af filer pdf-filer til mail eller web. Det er ikke optimalt produceret til print eller trykkerier, men det har nogle grafiske værktøjer, der både kan håndtere billeder og grafik lidt på samme måde som Adobe Photoshop og Illustrator.

Powerpoint har funktioner hvor både lyd, video og andre medier kan introduceres, men det er bedst udnyttet ved at have en præsentør og et levende publikum. Det kan dog opsættes til køre for et live publikum uden en tilstedeværende præsentør samt en interaktiv web-mæssig opsætning.

Powerpoint er en del af Microsoft Office-pakken og er derfor opsat med samme brugerflade som f.eks. Word, Outlook og Publisher, så en præsentation hurtigt kan streamlines til at passe grafisk ind i et brand for både mails, dokumenter og grafiske produkter.

Derudover kan Powerpoint nogle andre tricks i sin præsentationer, nemlig også at kunne bruge filmiske virkemidler samt animation af elementer og 3D-objekter, hvilket kan facilitere effekter, som normalt ville kræve et kendskab til økonomisk urentable videoredigeringsprogrammer eller 3D-animations-programmer.

Enhver visuel præsentation kræver dog indsigt i fortælleteknik, retorik, didaktik samt grafisk design. Med en vis indsigt i fortællemæssige teorier kan du med nu udvidede funktioner i Powerpoint levere et meget stærkt budskab på trods af, at du hverken behøver at være en uddannet filmklipper, animator eller 3d-animator.

Powerpoint er et intuitivt værktøj, som gør dit budskab stærkere, hvor du blot kan koncentrere dig om fortællemæssige teknikker eller de rent menneskelige aspekter og forståelsesmæssige behov, mens programmet hurtigt kan facilitere langt mere komplicerede effekter til at styrke din fortælling, der ellers ville kræve hele og lange uddannelser i sig selv eller et helt team af højt kvalificerede medarbejdere.

Dernæst kan du naturligvis gemme designs og layouts, som du kan genbruge i dine fremtidige præsentationer, så det bliver lettere at holde en sammenhængende grafisk overflade der kan gavne og styrke dit brand og dit budskab.

Og du kan naturligvis også bruge Powerpoint i helt almindelige situationer på samme måde til civile funktioner som f.eks. undervisning, festlig underholdning eller fremvisning til familiebilleder.

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Godt kursus

Godt kursus, det må jeg sige. Vil anbefale det til andre.
Mathilde
20-08-2023

Elsker Henrik

Har taget flere af hans kurser her på NemProgrammering.dk, og Henrik er altså bare en fantastisk underviser - tak for endnu et godt kursus!
Susanne
12-02-2023

Tak Henrik

Hej Henrik, Tak for et rigtig godt kursus, som både er lærerigt og underholdende!
Lillian Gundtoft
10-01-2022

Ros

Stor ros for dette kursus, som har hjulpet mig meget :-)
Gitte
20-06-2021

Godt kursus

Rigtig godt kursus til prisen - kan anbefales!
Johan Mørch
13-01-2021

Meget godt (og underholdende)

Virkelig godt og ikke mindst underholdende kursus! Mange tak!
Susanne G Larsen
30-11-2020

Tak for et god kursus

Tak for en godt kursus - jeg har lært en masse, og der er ingen tvivl om at mine præsentationer er betydeligt pænere ud end før jeg tog dette kursus!
Søren Gunnersen
23-09-2020
Se alle anmeldelser

Denne side blev sidst opdateret: