NemProgrammering.dk logo

Android app-udvikling

Lær at udvikle apps til Android

299 DKK
[3]
Lær at udvikle apps til Android med Java og Android Studio! Kurset tager en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil trin for trin lære at udvikle, teste og udgive din helt egen Android app.
Ubegrænset adgang Info
26 danske videolektioner
6 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis
stjerne1
stjerne2
stjerne3
stjerne4
stjerne5
Mød nogle af vores 3000+ kursister
Din underviser Jacob Schwartz
Jacob Schwartz
App-udvikler og uddannet Datalog
Arbejdet med App-udvikling siden 2014
Ejer af jacobschwartz.net

På dette kursus vil du lære at udvikle dine egne apps til Android. Kurset er for begyndere, men forudsætter stadig, at du har kendskab til grundlæggende programmering i Java.

Derfor anbefaler vi, at du inden du ser dette kursus gennemfører vores gratis Java kursus for begyndere, da det vil klæde dig godt på til at kunne følge med i dette kursus.

Dette Android-kursus vil have en meget praktisk-tilgang, og vi vil allerede i de første videolektioner kaste os ud i at udvikle vores første app.

Vi vil lave en simpel app, men en app, hvor du bruger rigtig mange af de funktioner og mulgiheder, som du med garanti vil bruge igen, når du laver flere app´s på egen hånd. Vi vil eksempelvis vise dig, hvordan du kan få din app til at tale sammen med telefonens kamera, så du kan tage billeder og gemme dem i app´en.

Vi vil også se på, hvordan du kan forbinder din Android telefon til dit udviklingsmiljø, så du kan teste din app på din egen telefon. Du vil selvfølgelig også lære, hvordan du tester din app i selve udviklingsmiljøt, hvis du ikke har en android telefon at teste på.

Under lektionsplanen kan du se en demo af den app, du vil lære at lave.

Alle apps vil blive udviklet i Android studio, som du gratis kan hente her.

Er du mere til iOS, og har du en Mac, kan du også tage et af vores andre app-udviklingskurser, hvor du vil lære at lave din egen app til iOS.

Se den fulde lektionsplan

Lektioner i dette kursus

Udviklingsmiljø og dit første projekt

1 Opsætning af dit android udviklingsmiljø 03:18 Gratis video

I denne første video vil du lære, hvordan du opsætter et udviklingsmiljø i Android Studio, så du er klar til at udvikle apps med den rigtige opsætning fra start.

2 Første Android Studio projekt 14:05

Vi skal i gang med vores første app, men inden vi kan begynde at kode og udvikle, skal vi have oprettet et projekt til app´en. Derfor bruger vi denne video til at få oprettet et projekt til vores app i Android Studio.

Din første android app

3 Byg og test den første app 08:12

Vi skal i denne video prøve at bygge og teste vores første simple app. Dette er i vores første helt simple app, og vi vil senere lave en mere avanceret app.

4 Test appen på din egen telefon 06:48

Du vil i denne video lære, hvordan du kan teste din app på din egen android telefon ved at forbinde telefonen med dit udviklingsmiljø.

5 Introduktion til Layout 13:23

I denne video skal vi arbejde mere med layout og layoutfilen. Vi skal se hvilke muligheder der findes og hvordan du arbejder med dem.

6 Introduktion til Activity 15:39

Du vil i denne video blive introduceret til Activities og den livscyklus disse gennemgår. En Activity er en central funktionalitet, når man udvikler Android-apps, og det er derfor vigtigt at have 100% styr på hvad det er, inden vi går videre.

Grundlæggende layout til app’en

7 Lister med RecyclerView 23:16

Vi skal for alvor igang med at udvikle vores app. Vi starter med at rydde lidt op efter den forrige begynder-app, således at vi nu er klar til at lave en ny og mere avanceret liste i vores app.

8 Grafik og nyt liste layout 11:15

Du vil i denne video lære, hvordan du indsætter og arbejder med grafik, når du udvikler app´s i Android Studio.

9 Opdatering af liste layout 09:23

Vi skal i denne video arbejde videre med vores layout og sørge for, at det passer med den datamodel vi senere skal indarbejde i app´en.

Oprettelse af database til vores app

10 Databaser med android Room 19:12

Man kan sjældent lave en app, uden at have en database, og derfor skal vi denne video se på, hvordan man kan oprette en database til sin app.

11 Hent data fra databasen 28:47

Vi har nu fået lavet vores database, men mangler at kunne hente data ud fra den. Det skal vi derfor se på, hvordan man gør i denne video.

Tilføj data (liste-elementer) til database

12 Layout til opret liste-element Activity 06:29

Vi har en database, og vi kan hente data ud af databasen, men vi vil også gerne kunne oprette data / liste-elementer i databasen. Det skal vi derfor se på, hvordan man gør i denne video.

13 Tilføj knap i action-baren 13:25

Vi skal i denne video lave en knap, som man kan trykke på for at tilføje data til vores database. Rent visuelt er det en knap, som man skal kunne trykke på, hvis man vil oprette et nyt liste-element på listen.

14 Funktionalitet til opret liste-element Activity 18:51

I denne video fortsætter vi hvor vi slap i sidste video, og vi skal arbejde videre med den funktionalitet der handler om at man skal kunne tilføje flere liste-elementer i vores app.

15 Fejlrettelser 09:59

Når man udvikler apps, så laver man altid fejl. Det gælder også, når man udvikler apps til kursus, og derfor skal vi i denne video have rettet op på nogle fejl i app´en.

Flere funktioner og visning af data

16 Tilføj beskrivelsen til listen 05:40

Vi skal i denne video se på, hvordan du viser titel og beskrivelse på de liste elementer, som vi nu kan oprette i vores app.

17 Registrer tryk på liste elementer 10:46

Vores data vises nu i vores app, men vi kan ikke komme ind og redigere den. Derfor skal vi i denne video have lavet en metode, så man kan klikke på et liste element og derved komme ind og redigere det.

18 Rediger liste elementer 14:35

Vi skal i denne video se på, hvordan vi kan registrere, at der er blevet trykket på et liste element og derefter hente data fra det liste element, så vi kan redigere det.

19 Slet liste elementer 15:51

Vi kan nu oprette og redigere elementer på vores liste, men vi mangler en vigtig funktionalitet, nemlig at kunne slette elementer. Denne slet-funktionalitet skal vi lave i denne video.

Tag billeder med telefonens kamera i app’en

20 Åben kameraet 11:58

Vores liste kan allerede indholde ikoner, men ville det ikke være federe, hvis listen også kunne indholde billeder, som vi selv har taget med vores kamera? Det skal vi se på hvordan man gør, og i denne video starter vi med den funktionalitet der åbner kameraet via vores app.

21 Hent billede fra kameraet del 1 13:09

I denne video skal vi se på, hvordan vi kan få fat på og bruge de billeder vi nu kan tage med vores telefon via app´en.

22 Hent billede fra kameraet del 2 14:07

Vi arbejder i denne video videre med den funktionalitet der skal sikre, at vi kan gemme billeder korrekt i vores app.

23 Vis billedet i app’en del 1 13:53

Vi kan nu tage billeder og gemme dem. Nu skal vi have vist billedet i vores app efter vi har taget det.

24 Vis billedet i app’en del 2 03:40

Vi arbejder i denne video videre med at få vist vores billeder i app´en

Udgivelse af vores app

25 Byg og signer app’en til udgivelse 15:00

Inden vi kan udgive vores app, skal den signeres og bygges. Det ser vi på, hvordan man gør i denne video.

26 Sådan udgiver du din app på Google Play store + Kursusbevis 19:34

Vores app er nu klar til at blive udgivet, og i denne video viser vi derfor, hvordan du opretter dig som udvikler og udgiver din egen app på Google Play Store.

Demo af app

Herunder kan du se en kort gif, som viser hvordan den app du vil lære at lave fungrer og hvilke funktioner den har.

App´en er relativt simpel, men indholder alligevel mange grundlæggende funktioner og muligheder, som du nemt at bruge til at udvikle flere apps.

lav din egen android app

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, vil du kunne logge ind her, og efterfølgende se alle videoerne i kurset samt hente evt. medfølgende materialer. Du bestemmer selv din adgangskode, når du køber adgang. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder “ubegrænset adgang”?

“Ubegrænset adgang” betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidpunkt, hvis du har brug for det.

Får jeg et kursusbevis efter endt kursus?

Ja, det gør du. I den sidste lektion har du mulighed for at danne og printe dit eget personlige kursusbevis.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurser på NemProgrammering.dk er onlinekursuser, hvilket betyder, at du kan se og gennemføre kurserne, hvor og hvornår du vil. På kurserne følger du en række videolektioner, hvor underviseren optager sin skærm, mens han eller hun underviser. Videoerne er lavet i et tempo, hvor de fleste kan følge med, men hvis du ikke lige får det hele med første gang, kan du altid nemt spole tilbage og se det igen - det er det smukke ved videoundervisning.

Lang de fleste videolektioner har en praktisk tilgang til undervisningen, og du vil således typisk få vist konkrete eksempler, som du selv kan bruge på dit arbejde eller i din hverdag.

Når du har været igennem samtlige videolektioner, har du gennemført kurset.

Med et onlinekursus fra NemProgrammering.dk vil du typisk lære lige så meget om kursets emne, som du ville på et traditionelt kursus med fremmøde over 2-3 dage.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. På de fleste kurser (på enkelte er det ikke muligt) kan du under hver videolektion stille spørgsmål. Vi svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vi som virksomhed købe adgang til flere personer?

Vi tilbyder multilicenser til skoler, institutioner og virksomheder, som ønsker en adgang, der kan bruges af mere end én person. Du kan få et uforpligtende tilbud på et multilicens her. Køber du vores kursus via et standard licens er dette begrænset til kun at måtte bruges af en person jf. vores handelsbetingelser.
Ved betaling med fatura / EAN-fatura pålægges et fakturatillæg på 100 kr. ekskl. moms.

Jeg er ledig – kan jeg få mit kursus betalt?

Ja, hvis du er ledig, har du mulighed for at få dit kursus betalt af dit jobcenter. Det kan enten gøres via en jobplan eller som 6 ugers jobrettet uddannelse. Alt hvad du skal gøre er at lave en aftale med din jobkonsulent.

Når du kontakter din jobkonsulent, så husk at oplyse vores P-Nr.: 1019645610 og cvr: 36072970 (WebHub ApS), og at vi kan kontaktes på kontakt@nemprogrammering.dk.
Hvis dit jobcenter betaler kurset for dig, og du ikke selv skal lægge ud, så har vi mulighed for at sende en faktura til dem via EAN. Giv evt. denne info videre til dit jobcenter.

Da der typisk er en del manuelt arbejde forbundet med bevillingen af vores kurser til ledige, tilægges der 200 kr. ekskl. moms til kursets oprindelige pris, som dækning for den tid vi bruger på sagsbehandlingen.

Opdatering af kurset

Vi holder løbende øje med, at vores premimum kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.

Yderligere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål til kurset, betaling eller noget helt tredje? Skriv blot til vores kundeservice, og få svar indenfor få timer.

Andre kurser fra NemProgrammering.dk

 

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Fint kursus

Rigtig fint kursus, der gir et godt indblik i apps til Android
Søren
18-02-2022

Rigtig fint

Rigtig fint lille kursus, som har givet mig en god forsmag på mulighederne for at lave min egen app.
Julie N
25-05-2021

Ret nice

Et ret nice kursus, som har lært mig en masse - jeg er nu i gang med mit helt eget app-projekt.
Malte Langå
10-01-2021

Denne side blev sidst opdateret: