NemProgrammering.dk logo

Farvebehandling i Illustrator

Illustrator kursus » Farvebehandling i Illustrator # 18
Inkluderet:
Livstidsadgang
25 videolektioner
4 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Henrik Maegaard   Video: 11:31   Lektion nr. 18 af 25

Ved almindelig brug af farvepaletten skaber vi de farver, vi har brug for, og vi har også mulighed for at gemme dem i farveprøverne.

Vi har forskellige farvespektre, som RGB, CMYK og HSB. Men vi kan også gemme farver i hex-koder eller som pantone. Disse forskellige formater har forskellige fordele ift. om de skal bruges til tryk eller web.

Farveprøverne har dog mulighed for at gemme farver på flere måder, hvor det også er muligt at gemme farverne som ”globale farver”.

Globale farver har den ekstra funktion, at de kan ved rettelser ændre på alle elementer i dokumentet, der har valgt sig denne farve.

Globale farver har også en automatisk funktion, der gør det muligt kun at ændre i farvens værdi (dvs. dens styrke fra fuld farve til hvid) og vha. farveguiden at skabe versioner af denne til forskellige elementer, som alle også ændres med inde i farveprøverne vha. ændringer i kun én global farve.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Mette M. siger:

  Hej :)

  Når jeg vil tilføje en ny farve gruppe (vores virksomheds brand colors), så tilføjer jeg og skriver RGB navnet, men når jeg jeg har skrevet det, så er det en anden farve der kommer frem. Den er mere afdæmpet og mørk men i nuacer af den korrekte farve… Er det fordi jeg skal indstille noget bestemt, før at den kan tage imod alle farver eller hvorfor sker dette?

  1. Henrik M. siger:

   Hej Mette
   Det lyder som om dokumentets farvetilstand er i CMYK. CMYK er til print og har ikke lige så mange værdier som RGB – særligt i de grønne nuancer (og derfor vil virke lidt mere afdæmpet). Men du kan ændre det i filer/dokumentfarvetilstand, hvor du kan skifte mellem CMYK og RGB.
   Mvh Henrik