NemProgrammering.dk logo

Sådan laver du en unik template / skabelon til dine sider

Avanceret WordPress » Sådan laver du en unik template / skabelon til dine sider # 11
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Sådan laver du en unik template / skabelon til dine sider
Inkluderet:
Livstidsadgang
39 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas M. Iversen   Video: 16:50   Lektion nr. 11 af 39

I denne lektion vil du lære at lave dine egne side-templates. Med templates vil du kunne lave forskellige variationer af dine sider, så alle dine sider ikke nødvendigvis behøver at have det samme layout og design. Du kan eksempelvis have en uden sidebar, hvor teksten fylder hele siden, og en hvor der er en sidebar. Netop dette er eksemplet du vil se i denne video, men det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvordan dine templates kan udformes. Du kan have lige så mange templates du ønsker, og har du meget forskelligt indhold på dine sider, kan du altså lave templates der passer perfekt til hvert enkel indholdsstype.

Har du spørgsmål til, hvordan du opretter en speciel type side-template i dit tema, skal du være velkommen til at skrive til mig i kommentarsporet nedenfor.

I næste video skal vi prøve at lave en ny template til vores indlæg også. Det er desværre ikke helt så nemt som med sider, og vi skal derfor have en smule hjælp fra et lille plugin.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Carsten Lund M. siger:

  Hej Thomas, et rigtig godt afsnit, der, for mig knækkede koden for, hvordan at man med oprettelse af egne klasser, får fuld kontrol over siderne, frem for, som jeg hidtil har gjort, at forsøge at rette eksisterende klasser med CSS, med mere eller mindre held.

  Jeg bruger ligeledes Twenty Seventeen tema, hvor et af de helt store diskussionsemner er, dels, hvorfor temaet ikke har mulighed for sidebar. Der findes sågar plug-ins, der forsøger at tilføje sidebar til temaet. Iøvrigt har jeg set, at nogen har en “ægte” sidebar under customization, mens jeg har en blog sidebar, hvor almindelige tilføjede widgets ikke tilføjes?

  Jeg havde derfor håbet, at din template customisering havde beskrevet, hvordan man laver en side med ægte sidebar i Twenty Seventeen.

  1. Lars L. siger:

   Hej. Jeg synes rigtigt godt om videoerne, de siger meget, men de er simple. Så det kan ikke være så meget bedre. Jeg har dog et problem. Når jeg udfører videoen her, så får jeg en fejl. Jeg har googlet fejlen, som åbenbart er almindelig, men forslagene til at rette det, har ikke hjulpet.

   Fejlen er: Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 262144 bytes) in C:\xampp\htdocs\wp-test1\wp-includes\cache.php on line 548

   Ved I, hvordan jeg kan rette den her fejl?

   // Lars
   lalj@camupsvejle.dk

   1. Thomas I. siger:

    Hej Lars,

    Eftersom du har prøvet at Google og prøve de forskellige ting af, kan jeg nok ikke komme med et guldkorn, som løser det for dig. Jeg ville prøve at ændre WP_MEMORY_LIMIT i wp-confiq filen til:

    define( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’ );

    Men det har du måske allerede prøvet uden held?

    Mvh.