NemProgrammering.dk logo

Sådan er et WordPress tema opbygget

Avanceret WordPress » Sådan er et WordPress tema opbygget # 4
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Sådan er et WordPress tema opbygget
Inkluderet:
Livstidsadgang
39 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas M. Iversen   Video: 13:47   Lektion nr. 4 af 39

I denne video viser jeg, hvordan et tema er opbygget i WordPress. Jeg vil blandt andet vise dig, hvordan WordPress anvender en lang række templates til at danne og vise f.eks. et indlæg. Du vil med denne video få en god forståelse af, hvordan temaer og WordPress i det hele taget fungerer, hvilket er vigtigt, når vi engang skal hen og arbejde mere med tilpasninger i template-filerne og oprettelse af egner template-filer.

Jeg anvender temaet “Twenty Seventeen” i en version 1.1. Dette tema er dog blevet opdateret til en version 1.3 efter at videoen blev optaget. Du burde stadig kunne bruge version 1.3, men hvis ikke, så kan du hente Twenty Seventeen version 1.1, som jeg bruger i videoen, her: Twenty Seventeen version 1.1

Du vil i denne lektion opleve, hvor modulært WordPress er opbygget. Denne modulraritet gør det nemt og overskueligt at lave rettelser forskellige steder på din side, og samtidig gør det det også nemt at lave nye moduler eller udskifte eksisterende med nyt.

Har du spørgsmål til opbygning af netop dit tema, skal du være velkommen til at skrive via kommentarfeltet nedenfor.

I næste video skal vi se på child themes. Child themes er temaer, som nedarver funktionalitet og design fra forældre temaet (parent theme), medmindre der i child temaet er lavet rettelser, som skal gælde istedet for det der findes i forældre temaet.  Vi ser i næste video på, hvordan du opretter et child theme, så du kan komme i gang med at lave tilpasninger i dit eget tema.

 

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

  • Erik K. siger:

    Hej Thomas Mørch Iversen!

    Jeg har valgt at følge dine illustrationer slavisk, og det er gået fint for så vidt, at jeg har fået hentet mit live site 43ab.dk ned under Xampp server. Den er hostet hos Megahost.dk, og om jeg har fået alt ned, kan jeg godt være i tvivl om. De har genvejs-folder som hedder public_html, som jeg har hentet med ftp. Problemet er, at du nu pludselig mellem video 4 og 5 går ind i kontrol panelet i WordPress! Det kan jeg ikke! Jeg har fx en Login knap på min forside, og hvis jeg klikker på den, får jeg fejlen “Object not found!”!! Jeg har ikke installeret en “ren” version af wordpress, som jeg i tidligere forsøg har haft, men der mener jeg at der skal editeres i .htacesss el.lign for at tillade multisite?

    1. Erik K. siger:

      Siden jeg skrev ovenstående indlæg (som jeg også har postet i forum, uden svar) har jeg gjort det, at jeg har installeret en “ren” version af wordpress under xampp\htdocs, og den kører fint således jeg kan følge med i de efterfølgende videoer. Men filmen knækker jo, når jeg ikke kan arbejde på lokal kopien af den kørende side! Jeg erindrer noget fra en udenlandsk youtube video, hvor der skulle indsættes noget kode define(‘MULTISITE’, true); og SUBDOMAIN_INSTALL, men når jeg forsøger at indsætte det i min wp_config.php, så holder xampp op med at loade!