NemProgrammering.dk logo

Sådan anvender du custom fields på dine WordPress indlæg

Avanceret WordPress » Sådan anvender du custom fields på dine WordPress indlæg # 26
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Sådan anvender du custom fields på dine WordPress indlæg
Inkluderet:
Livstidsadgang
39 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas M. Iversen   Video: 11:22   Lektion nr. 26 af 39

Opdatering: I den nye Gutenberg editor findes skærmindstillingerne i menuen under de 3 prikker i øverste højre hjørne, også kaldet en kebab-menu, og derefter under “Muligheder”. Her kan du vælge at se custom fields eller på dansk “Tilpassede felter”.

I denne videolektion vil du lære, hvordan du opsætter og implementerer custom fields på dine indlæg i WordPress. Custom fields er felter på dine indlæg, som kan indeholde meta-data. Hvis du eksempelvis, på et af dine indlæg, skrev om et  maleri, så kunne du bruge custom fields, til at lave en faktaboks med meta-data såsom højde, bredde, vægt, motiv osv. på maleriet.

I videoen vil du se, hvordan du kan lave en sponsor-boks, hvor du via en custom field, selv kan bestemme hvem der skal stå som sponsor af det givne indlæg.

Jeg viser først, hvordan du aktiverer og udfylder custom fields via kontrolpanelet på dine indlæg. Herefter viser jeg, hvordan du henter og bruger værdien af den custom field, som du netop har oprettet, i dine indlægs-template.

Du kan have lige så mange custom fileds, som du du ønsker, og det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lave med custom fields.

Har du spørgsmål eller problemer med custom fields, så skal du være velkommen til at skrive til mig via kommentarområdet nedenfor.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Else L. siger:

  Hejsa. Tak for nogle supergode kurser, som jeg har stor glæde af. Jeg har dog en lille kommentar til denne om custom fields – der bør nok komme en opdatering i videoen og/eller teksten nedenfor, idet “skærmindstillinger” forsvundet fra post- og page-siderne. Så vidt jeg har kunnet google mig til, er det sket fordi Gutenberg editoren kan noget tilsvarende, men hvad ved jeg. Jeg kan se der er to afsnit om Gutenberg editoren under wordpress kurset, dem skal jeg have set, der er sikkert guldkorn at hente :-).

  1. Thomas I. siger:

   Hej Else,

   Tak for din kommentar – du har ret, der er blevet ændret en del med Gutenberg, deriblandt placeringen af skærmindstillinger. Jeg har tilføjet en note om, hvor den nu findes :-)

   Mvh.

  2. siger:

   Ok, så har jeg set de to afsnit om Gutenberg editoren, og her var jo også forklaringen på, hvor custom fields er blevet af. Og at de er der stadigvæk, så ok :-)