NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Instalering af Apache2 samt upload af filer med FileZilla

WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Af: Cristian M Ambæk.
Brugernavn på forum: cristian

Download upload script Download scriptet du skal bruge til upload af filer her!

I denne video skal vi kikke på hvordan vi installere Apache2. Der er taget udgangspunkt i at du har installeret Ubuntu server edition 11.04. Hvis du ikke har denne version installeret, bedes du se vores installations video.

Efter installationen af Apache2, skal vi kikke på, hvordan vi uploader filer med FileZilla, så vi med Apache2 kan teste at de virker efter hensigt. Som en ekstra ting, kikker vi også på hvordan vi med et script rykker filer fra vores /home/bruger bibliotek til vores /var/www/ bibliotek. Du skal være opmærksom på at scriptet overskriver eksisterende filer som hedder det samme i /var/www/. Så ryk filer fra /var/www/ inden du bruger scriptet hvis der er noget du gerne vil gemme.

Samtidig med at vores script rykker vores filer til den rigtige mappe, så sætter den også bruger:gruppe og rettigheder for filen. Så Brug gerne scriptet til at rykke dine filer, hvis ikke du ved hvordan du gøre dette.

For at få upload scriptet til at virke korrekt skal du gøre følgende:

Når du starter f.eks filezilla. Så starter den i /home/BrugerNavn/. Som du ser i denne video, så starter vores op i /home/cristian/ hvor cristian er brugernavnet. Det man så skal gøre er bare at starte FileZilla, finde sin script fil og trykke upload. Præcist som med ens html sider. Herefter vil scriptet ligge sammen med ens .html filer, som man også kan se i videoen.

Tilbage til oversigt

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Linux, serverstyring, opstæning, Linux webserver, version 11.04, server, apache 2, upload af filer, FileZilla