NemProgrammering.dk logo
Unordicway webhotel

Redigering af HTML filer i Linux VIM editor

WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Af: Cristian M Ambæk.
Brugernavn på forum: cristian

Download linux skabelon script Download HTML skabelon scriptet her!

I denne video skal vi kikke på hvordan vi med et bash script, hurtigt kan oprette en html skabelon. Denne skabelon er en som vi selv har defineret og kan ændres ved at editere den med vim. Bash scriptet (htmlskabelontest) er det som du kan hente herover. Du skal placere scriptet i dit hjemmebibliotek på din server. Dette gøres meget enkelt ved at uploade scriptet med filezilla ( som vist i første video under Linux HTML ).

Vi skal også se på hvordan vi med vim editoren kan oprette og editere et dokument, og brug af hotkeys til at navigere rundt i vores dokument.

I videoen ser du også at jeg bruger sudo vim index.html (hvor index.html er mit dokument navn) til at editere filen, det er fordi at efter scriptet har oprettet vores dokument så ændre den brugeren og gruppen til www-data:www-data som er den bruger og gruppe apache2 bruger. På grund af dette skal vi så bruge sudo (som giver os root rettigheder) til at editere og slette dokumentet.

Når du er færdig med at redigere din fil kan du rykke filen til den rigtige mappe ved at eksikvere "script" filen, som ses i den første video under HTML Linux (./script).

Hvis du vil lære mere om redigering i VIM editor så kig her: Vim editor tips og tricks

Tilbage til oversigt

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Linux, serverstyring, opstæning, Linux webserver, version 11.04, server, apache 2, redigering af HTML filer med VIM, Rediger filer direkte på din linux server, Vim editor