NemProgrammering.dk logo
Læs mere om denne UnoEuro Rabatkode
UnoEuro rabatkode

Visning/print af data fra database på din hjemmeside via PHP

Lad NemProgrammering.dk´s eksperter lave din hjemmeside for dig
Vi tilbyder professionel hjælp til udvikling af hjemmesider og webshops. Læs mere om vores ydelser her!

Information om denne video

Denne danske video tutorial vil vise dig hvordan du via et php script kan printe og vise data på din hjemmeside fra din MySQL database.

Herunder finder du php og MySQL koderne der vil blive lavet i videoen! - kopier dem gerne!

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: php koder , php og mysql kursus, PHP filer, MySQL video tutorial, MySQL vejledning, dansk video tutorial, lær MySQL, MySQL for begyndere, gratis php editor, XAMPP, netbeans

Her har du kildekoden

<?php
$server = "localhost";
$brugernavn = "root";
$kode = "1234";
$db = "brugere";

mysql_connect($server , $brugernavn , $kode) or die(mysql_error());

echo "Forbundet til mysql server<br/>";

mysql_select_db($db)or die(mysql_error());

echo "Forbundet til databasen<br/><br/>";

$data = mysql_query("SELECT * FROM brugerinfo" ) or die(mysql_error());

while ($info = mysql_fetch_array($data))
   {

echo "Navn: " . $info['Navn'] . "<br/>";
echo "Beskrivelse: " . $info['beskrivelse']. "<br/>";
   }
?>
        

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder! Alternativt kan du kontakte os på vores forum, hvor en masse hjælpsomme personer sidder klar ved tasterne.

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    01-05-2015

Hej Cristian, Min "MySQL" mappe ligger i htdocs mappen, du kan bare ikke se det i videoen. Hvis den ikke lå her ville jeg ikke kunne køre koden. Hvis du sidder og arbejder med WordPress lokalt, kan du egentlig lægge din fil i hvilken som helst mappe inde i din WP Mappe så længe at din WP mappe ligger i htdocs :-) Jeg vil forresten anbefale dig at bruge vores MySQLi kursus, da dette kursus er forældet: http://www.nemprogrammering.dk/Tutorials/MySQL/oversigt_mysql.php


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Christian S    30-04-2015

Hej Thomas. Fin video, det vil jeg prøve i min localhost med Wordpress. Indtil videre har jeg lavet en side jeg kalder 'forside' i Wordpress. Og jeg vil gerne vise det data jeg indsætter i min database på min forside. Du gemmer dine php-filer i en 'mySQL' mappe i dit projekt, men hvis du skal bruge stifinderen, hvilken mappe i WP-installationen skal man lægge .php-finen i? Htdocs? Skal den ikke i en af de mange undermapper?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Michael    07-05-2014

Hej. Har sat og lavet akkurat det samme som jer i forrige videoer, men i denne siger den det her når jeg skal tjekke om det virker: Parse error: syntax error, unexpected '$data' (T_VARIABLE), expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\MySQL\index.php on line 15 line 15: $data = mysql_query("SELECT * FROM brugerinfo" ) or die(mysql_error()); hvad kan problemet være? Mvh. Michael


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Teddy    24-04-2012

hejsa :-) har læst lidt ned af denne side, og forstår at dette virker ved et bestemt (id) Men her skal man jo skrive i php filen at id=3 skal komme frem, ----------------------------------------------------------- $data = mysql_query("SELECT * FROM brugerinfo WHERE id=3") or die(mysql_error()); $info = mysql_fetch_array( $data ); echo $info['navn']." - ".$info['beskrivelse']; ----------------------------------------------------------- nu har jeg en login side, jeg vil meget gerne have at den kun skriver det ud fra brugeren som er logget ind! det vil sige at den selv skal kunne regne ud hvilke brugerinfo der skal komme ud idet når man logger ind. har læst mig lidt til at man kan gøre noget i den her stil. men det virker ikke rigtigt for mig hvad kan jeg gøre forkert? ----------------------------------------------------------- $data = mysql_query("SELECT * FROM brugerinfo WHERE bruger='$bruger'") or die(mysql_error()); ----------------------------------------------------------- ps. Forbundet til mysql server og til databasen virker som det skal. MVH Teddy


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Nemprogrammering.dk    07-04-2012

Hej Poul, Prøv at kontakte din hosting udbyder - de burde kunne fortælle dig hvordan du skaber forbindelse til din database...


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Poul Rasmussen    07-04-2012

Det kører bare, men når jeg nu skal have det til at virke på min sqldatabase jeg har oprettet, og fra min hjemmeside, så mangler jeg en demo med sql angivelser. F.eks. ligger min database på http://mysql08.cliche.dk/ men det skal der i virkeligheden kun skrives mysql08.cliche.dk i serveren, og kan jeg kun teste i hjemmesiden, da jeg ikke kører på localhost nu.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Tage Jørgensen    12-03-2012

Ved ikke hvor fejlen ligger, men på min bærbare med 32bit versionen af Win7 prof. fungerer det tilsyneladende. Har dog valgt at erstatte fornavn: med Navn:, ved ikke om det har betydning?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
tage jørgensen    11-03-2012

Hej Meget interessant video serie. Jeg får lidt mere styr over de forskellige udtryk, hvad de dækker over, så rigtig god undervisning. Jeg køre Win 7 64 bit prof. og WAMP. Jeg har disse rækker: id fornavn efternavn brugernavn password int text text varchar varchar Det går fint med at trække data ud fra alle bortset fra fornavn. Men løkken kan jeg ikke få til at virke. Jeg køre Win 7 64 bit prof. og WAMP.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
NemProgrammering.dk    15-02-2012

Hej Lau, Vi kan desværre ikke hjælpe dig med dit specifikke eksempel, da det afhænger meget af dit styresystem og den computer du sidder på. Men hvis du laver en søgning på google omkring "outbound ports" og så dit styresystem så burde du kunne finde en løsning til hvordan du åbner op for dem... Et hint kunne være at kigge lidt på din firewall...


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Lau    15-02-2012

Halløjsa, jeg kan ikke forbinde til min Mysql server pga. den har lukket for outbound connections, can du hjælpe mig med det?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
NemProgrammering    26-09-2011

Ja det kan du sagtens... Du kan blot echo en HTML tabel hvori din data kan blive præsenteret som du vil i kolonner og spalter. HVis du vil kan du skrive på vores forum og få et eksempel hvordan det kan gøres...


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Anonym    26-09-2011

Hej. Hvis man har en rigtig lang liste over sine brugere, er det så muligt at dele listen op i spalter/kolonner i php-outputtet?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    13-09-2011

Hej Hvis du f.eks vil trække et bestemt id nr ud kan du gøre det på følgende måde: $data = mysql_query("SELECT * FROM brugerinfo WHERE id=3") or die(mysql_error()); $info = mysql_fetch_array( $data ); echo $info['navn']." - ".$info['beskrivelse']; På denne måde vil du kun trække data ud hvor id=3 hvis du vil trække ud efter navn kan du også skrive "WHERE navn='poul'" f.eks.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Ukendt    13-09-2011

Hej! Jeg kan se at hvis man ikke bruger "while"-funktionen, vil den allerførste bruger med tilhørende data blive printet ud. Er det muligt at få printet en enkel bestemt bruger ud? Eks: Vi har bruger 1, 2, 3, 4 med tilhørende data, hvor det ønskes at printe bruger 3 med tilhørende data, som den eneste. Er dette muligt?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    09-08-2011

Hej Tobias Jeg har netop set videoen i alle browsere og også på min mac, og kan altså ikke genkende dit problem - Er det det samme på alle de andre videoer også eller er det bare den her ? Når du vælger HD skal du huske at vælge nede hvor der står 360p - her skal du vælge 720p HD.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Tobias    09-08-2011

Ved ikk om det bare er mig .. Men jeg synes at video kvaliteten er virkelig ringe selv i HD. Videoen virker for lys så det næsten er umuligt at se skærmen. Mens lyden faktisk er virkelig god.