NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Tips og tricks der kan hjælpe dig med din hjemmeside

Skrevet/opdateret af Thomas Skov Iversen

Der findes et væld af hjælpeprogrammer og gratis tjenester på nettet, som kan gøre et stort stykke arbejde for dig i henhold til din hjemmeside. Herunder har vi listet en række sider og tjenester, som det kan anbefales at du anvender, når du skal udvikle og drive en hjemmeside.

Find døde links nemt, hurtigt og gratis

En side som har hjulpet en masse webudviklere igennem tiderne er www.brokenlinkcheck.com. På denne side kan du indtaste dit domæne, hvorefter din hjemmeside vil blive tjekket for døde links. Dette er super smart, for så behøver du ikke selv at teste alle dine links, og det sparer dig derfor for en masse tid! Brokenlinkchecker.com viser dig også præcis, hvor dine døde links er placeret, og hvor mange der er i alt. Du vil som regel gerne undgå døde links, da det er frustrerende for dine besøgende hele tiden at ramme blindgyder når de browser din side. Så brug denne side og få rettet de døde links.

Få lavet et sitemap gratis

Hvis du skal findes på google, så er det vigtigt, at du har et godt sitemap. Et sitemap er en fil (sitemap.xml), som ligger sammen med din index-fil i roden af dit site. Google bruger din sitemap fil til at indeksere dine sider. I stedet for at lave et sitemap selv kan du bruge en side kaldet www.xml-sitemaps.com. Her taster du igen bare dit domæne ind, og så vil dit sitemap blive lavet for dig. Alt hvad du behøver, er at placere det som der bliver generet i din sitemap.xml fil, og så du er "good to go". Dette er et super værktøj, der sparer dig for en masse tid!

Få rabat når du køber webhotel

Hvis du alligevel skal ud og købe webhotel til din hjemmeside, hvorfor så ikke få lidt rabat på dit køb? Hos Billig-Webhosting.dk har de altid en opdateret liste med rabatkoder til webhoteller. Du kan se listen her og måske spare en del penge ved at anvede rabatkoderne: Webhotel rabatkoder

Få lidt statestik på din hjemmeside

www.woorank.com er en side som nemt og hurtigt giver dig en masse statistik og information omkring din hjemmeside. Så hvis du f.eks. er i tvivl om du har glemt nogle vigtige tekniske detaljer eller bare vil have lidt information omkring din hjemmeside, så kig forbi woorank.com.

Test hvor hurtigt din hjemmeside loader

En vigtig del af at have en velfungerende hjemmeside er hurtige load tider. Jo hurtigere din side loader, jo bedre kan både Google og dine besøgende lide den. tools.pingdom.com er en gratis tjeneste, hvor du kan teste, hvor hurtigt din side loader. Den giver dig ydermere en indikation af, hvad på din side der tager lang tid at loade, så du efterfølgende har mulighed for at forbedre load tiden.

Se hvilke sider Google har indekseret

Dette er ikke et link eller program der kan hjælpe dig, men snarer et simpelt tip. Ofte er det meget rart, at kunne se hvilke sider på ens hjemmeside Google egentlig har indekseret. At søge alle sine sider igennem kan tage utrolig lang tid, og kan virke ret uoverskueligt. Lad os tage NemProgrammering.dk som eksempel. Ved at skrive "site:www.nemprogrammering.dk" i søgefeltet i Google, vil du få vist alle de sider på din hjemmeside, som Google pt. har indekseret. På denne måde kan du altså hurtigt få et overblik over dine sider, og om de er indekseret eller ej.

Se hvilke sider der omtaler din hjemmeside

Dette er heller ikke et link eller program, men også et simpelt tip. Når det handler om at tiltrække mange besøgende til din hjemmeside, er det vigtigt at der er andre hjemmesider, der linker til samt omtaler din hjemmeside. At finde ud af hvem der skriver om dine sider, og hvorfor de gør det, er en svær opgave, specielt hvis man skal gøre det manuelt. Heldigvis kan Google igen hjælpe dig. Ved at skrive "link:www.ditdomæne.dk -site:www.ditdomæne.dk" i søgefeltet i Google vil du få vist alle hjemmesider der omtaler din hjemmeside. Herved kan du hurtigt og nemt få et overblik over, hvad der skrives om dig på nettet. Hvis du også gerne vil se hvem der linker til din hjemmeside, så kan du med fordel anvende Google Webmaster Tools. Med Google Webmaster Tools kan du få et præcist overblik over, hvilke andre hjemmesider der linker til dig samt hvilke af dine sider der linkes.

Find de bedste søgeord!

Når du skriver en tekst på din hjemmeside, så er det vigtigt, at du altid tænker over hvordan dine ord kan påvirke din placering på f.eks. Google. Hvis du f.eks. skriver en tekst om katte, så vil du selvfølgelig gerne have, at folk der søger på katte skal finde netop din side. Desværre er der ofte stor konkurrence på de mest oplagte søgeord, og selvom du måske bruger ordet "katte" i din overskrifte, titel og tekst, vil din side sandsynligvis ikke komme i top på Google.

Istedet for at bruge de søgeord som alle andre bruger, så prøv istedet at gå ind på google og skrive "Google Adwords Keyword Tool" i søgefeltet (vælg det første link). Herefter vælger du værktøjer -> søgeordsplanlægning -> søgeordsideer.

Dette er et værktøj, som Google tilbyder gratis. Det eneste du skal gøre er at oprette en Adsense konto (som er gratis), og så er du i gang. Du kan bruge søgeords-værktøjet til at undersøge, hvilke søgeord der er mange der søger på, og hvor meget konkurrence der er på dem. F.eks. kunne værktøjet måske fortælle dig, at der er 1.000 danskere der søger på "katte til salg" hver måned, men at der er stor konkurrence på ordet.

I stedet for at bruge de samme ord som alle andre, kan du altså bruge dette gratis værktøj til at finde mere specifikke ord, som der er mange der søger på, men som har en lav konkurrence - Det kunne evt. være "bengal kat til salg" i stedet for bare "katte til salg".

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Dorohn    07-10-2014

Hej Thomas Takker for hjælpen - det er bare mærkeligt at det ikke giver noget resultat overhovedet, når man IKKE har den sidste del med, men der kommer en masse frem når man så frasorterer sin egen side (logisk burde der jo komme flere når man udelod den sidste del). Mvh John


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    05-10-2014

Hej Dorohn, Det betyder at jeg trække alle de links fra der kommer fra mit eget site. Jeg er jo ikke interesseret i at se de sider, hvor jeg selv har nævnt min side ;-) Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Dorohn    05-10-2014

Hej Thomas Det virkede - tak for det. Det der -site:www.nemprogrammering.dk du laver bagefter, hvad betyder det? - og er det det der gør det? Mvh. John


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    03-10-2014

Hej Dorohn, Prøv denne her struktur istedet: link:www.nemprogrammering.dk -site:www.nemprogrammering.dk Hvor du selvfølgelig skifter nemprogrammering ud med dit domæne. Det skal dog sige at dette ikke vil vise dig, hvem der linker, men mere hvem der omtaler din side på nettet. Med hensyn til load, så kan du udbyder sikker opgradere din server til en hurtigere en, men det vil nok koste ekstra om måneden. Derudover kan du selv sørge for at gøre dine sider lette og dermed hurtige at loade. Med lette menes der ingen store billeder, få javascript funktioner og andre tunge funktioner der tager lang tid at loade. Håber svaret kunne bruges. Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Dorohn    02-10-2014

Hej Thomas Syntes det er en god artikel og har også fulgt flere af tingene. MEN det her med at undersøge link på Google forstår jeg ikke rigtig - jeg ved at der bliver linket til vores side, men når jeg skriver Link:www.dorohn.dk så siger den at der ikke er nogen jeg har prøvet med http:// foran og også fjerne www og .dk og det er først der den giver udslag - burde den ikke give udslag ved hele URL'en? eller har jeg misforstået noget? I øvrigt - problemet med loadning af sider - hvis man nu har et system, som man betaler sig fra, hvordan kan man så få det forbedret - finde en anden eller kan der gøres noget mindre drastisk? - har prøvet at mninimere billederne i størrelse og mange andre ting - spørgsmålet er vel også hvad der anses for en acceptabel loadningstid.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Christopher Hofman    03-09-2013

Hej Thomas, god, informativ artikel. M.h.t. at se hvem som linker til din hjemmeside, så har jeg et endnu bedre trick, da site: ikke er særligt omfattende. Man skal lave en rapport i Google Analytics, som viser, hvem der sender trafik til din hjemmeside. Jeg har skrevet en manual her: http://www.bizzbuzz.dk/2013/09/03/hvem-linker-til-min-hjemmeside/


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    02-04-2013

Hej Svend, Tusind tak for din donation! Dejligt at høre at selv den ældre generation også kan forstå og bruge videoerne! Din donation vil blive brugt på nogle nye Joomla! videoer... Håber du vil fortsætte med at bruge siden og endnu engang tak! Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Svend 1/4-2013    01-04-2013

Jeg bliver stadig begejstret over dine undervisningsvideoer! Selv en ældre (70+) mand kan lære noget nyt. Jeg har derfor tilladt mig igen at donere et beskedent beløb. Selv om datoen i dag er 1. april, er dette ikke en aprilsnar. Fortsat god arbejdslyst! Venlig hilsen Svend G.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Peter     08-10-2012

Hej Thomas Rigtig god side. Jeg har et spørgsmål : Når jeg på google søgte "danske html baggrund" Fik jeg vist din listning på side 1, men hvordan får du dit billed med i Googles listning???? Med vemlig hilsen Peter


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
nick nielsen    13-06-2012

Se hvikle hjemmesider der linker til dig, Se hvikle sider Google har indekseret. To stavefejl i titlerne, udover det, en rigtig fed side. :D Med venlig hilsen