NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Joomla webhotel
Sådan vælger du det rette webhotel til Joomla

Er du på udkig efter webhotel til Joomla, så er der en række ting du skal være opmærksom på, inden du tager den endelige beslutning og binder dig til et bestemt webhotel. Det er nemlig ikke alle webhoteller der kører Joomla lige godt, ja faktisk er der enkelte der faktisk slet ikke kan køre Joomla. Gør dig derfor selv den tjeneste og læs vores anbefalinger nedenfor igennem, inden du køber webhotel til din Joomla hjemmeside.

Hos NemProgrammering.dk anbefaler følgende to webhotel-udbydere, som med sikkerhed kan køre Joomla helt uden problemer:

Men hvorfor så lige Simply.com og nordicway.dk (67% rabat lige nu)?

Som sagt, så er det ikke helt lige meget, hvilket webhotel du vælger til din Joomla hjemmeside. Vi anbefaler de ovennævnte webhotel-udbydere, fordi vi ved, at de understøtter Joomla 100%. For at understøtte Joomla 100% skal et webhotel som minimum opfylde følgende fire punkter.

1 - PHP og MySQL

Joomla er bygget på teknologierne PHP og MySQL. Derfor er det selvsagt, at et webhotel skal understøtte disse teknologier før end at det kan køre Joomla. Det er dog ikke alle webhoteller der understøtter PHP og MySQL, og du kan sagtens komme ud for at alt afhængig af, hvilken pakke du køber hos udbyderen, så er PHP og MySQL enten inkluderet eller ekskluderet.

Der findes desuden også andre typer webhoteller, der kører på .NET teknologierne (Microsoft teknologier), og disse vil heller ikke kunne køre Joomla. Hos de to nævnte webhotel-udbydere er PHP og MySQL som standard inkluderet i alle webhotel-pakkerne.

2 - Hurtige databaseservere

Selvom et webhotel måske kører PHP og MySQl som det skal, så er dette dog ikke ensbetydende med, at Joomla så også vil køre upåklageligt. Det vil måske fungere, men ikke nødvendigvis rigtig godt. Der er nemlig ofte forskel på, hvor kraftige og hurtige databaseserverne hos de enkelte udbydere er, og eftersom Joomla er dybt afhængig af en hurtig databaseserver, så er der en direkte sammenhæng mellem performance på din Joomla hjemmeside og den databaseserver den kører på.

Du skal derfor sikre dig, inden du køber webhotel, at webhotellet har nogle nye, opdaterede og ikke-overbelastede databaseservere. Dette kan godt være lidt svært at finde ud af, men du kan evt. prøve at skrive til udbyderen eller forhøre dig på diverse fora, hvor andre måske har erfaringer med at køre en Joomla hjemmeside hos den givne udbyder. Hos de to anbefalede webhoteller har vi selv prøvet at drive hjemmesider der er afhængige af en hurtig databaseserver, og vi kan med sikkerhed sige, at vi ikke har oplevet nogen problemer overhoved.

3 - One-click-installation

Hvis du ikke har lavet din Joomla hjemmeside endnu, og måske først skal hen og installere det på dit webhotel, så er det utrolig hjælpsomt, at have en one-click-installation til rådighed på sit webhotel. En one-click-installation er en funktion, som webhotellet stiller til rådighed for dig som bruger, der gør det muligt at installere og komme i gang med Joomla med bare et enkelt klik.

Hvis du ikke er så teknisk anlagt og ikke ønsker at skrive en eneste linje kode for at komme i gang med Joomla, så er et webhotel med en one-click-installation det rette valg for dig. Både Simply.com og nordicway.dk (67% rabat lige nu) tilbyder one-click-installationer til Joomla.

4 - Joomla supportere

Dette er ikke en decideret krav til et webhotel for at kunne køre Joomla, men det er bestemt en faktor du bør overveje inden du vælger webhotel. Der kan nemlig ofte være faktorer på dit webhotel som har indflydelse på din Joomla hjemmeside, og derfor er det rart at have et webhotel, hvor supporterne kender godt til Joomla og hvordan det bedst opsættes i forhold til dit webhotel.

Så vores råd til dig, er at finde et webhotel der er store nok til at have supportere der ved noget om Joomla, så disse supportere kan hjælpe dig i tilfælde af, at dit webhotel skal konfigureres på en speciel måde for bedre at kunne køre Joomla og de tilhørende extensions du måtte vælge at installere.

Rabat på dit Joomla webhotel!

Hvis du allerede nu ved, hvilket webhotel du har tænkt dig at købe, så kan du med fordel anvende vores tabel nedenfor og måske få noget rabat på købet. Vi har nemlig samlet en masse rabatkuponer til en lang række webhotel-udbydere i Danmark. Vi vil typisk også have en rabatkode til et af de webhoteller vi anbefaler i denne artikel.

Swipe til venstre for at se mere.
Udbyder Rabatten Rabatkode
Simply.com webhotelVIS
RABATKODEN!
3 mdr. gratis webhotel rabat-Simply.com
nordicway webhotelVIS
RABATKODEN!
67% rabat rabat-nordicway
One.com webhotelVIS
RABATKODEN!
70% rabat rabat-One.com
DanDomain webhotelVIS
RABATKODEN!
Halv pris 1. år rabat-DanDomain
cHosting webhotelVIS
RABATKODEN!
20% rabat rabat-cHosting
Azehosting webhotelVIS
RABATKODEN!
30% rabat rabat-Azehosting
Data senest opdateret: 07.07.2020