NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Introduktion til CSS styling

CSS kursus | Lær CSS for begyndere
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Underviser: Thomas Iversen, A-kasse priser

Dette er den første video i vores serie on CSS på NemProgrammering.dk. I denne video vil vi give dig en introduktion til CSS, som er kort for Cascading Style Sheets. Vi vil blandt andet forsøge at forklare hvad CSS egentlig er for noget og hvad det bruges. Dette vil vi gøre ved at se på forskellen på CSS og HTML.

Dette kursus vil gennemgå de basale emner indenfor CSS, og dermed også lægge et grundlag for at du efterfølgende kan lære de nye muligheder der ligger i CSS3. Man skal nemlig ikke tænke på CSS3 som noget helt nyt, men blot en udvidelse til de grundelementer der allerede er i CSS. Det og meget mere vil vi også forklare mere om i denne video.

Alle videoer i denne serie vil være bygget op således:

  1. Teori
  2. Teori i parksis via editoren Atom (Du kan også sagtens bruge andre programmer). Atom kan hentes her
  3. Øvelser

Som du kan se vil vi først gennemgå teorien bag det CSS emne som videoen handler om. Derefter vil vi omdanne teori til praksis Atom, hvor vi sammen skal kode en lang række eksempler. Efter alle videoer vil det være en række øvelser som vi anbefaler dig at lave, da det vil forbedre din indlæringsevne, og derved hjælpe dig med at huske det vi gennemgår bedre.

Held og lykke med dette CSS kursus!

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: CSS kursus for begyndere, CSS guides, Lær CSS fra bunden, CSS video-tutorials og Introduktion til CSS

Her har du kildekoden

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <title>Lektion 1</title>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
</head>
<body>
  <p style="font-size:20px">Dette er lektion 1 i serien om CSS på NemProgrammering.dk</p>
</body>
</html>
      

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Mads Kleinsøe    25-10-2019

ca 6 min inde i videoen siger i at, i viser i jeres Css kursus hvordan man downloader Atom, men det er vel HTML kurset i mener? Har heldigvist set nogle af jeres Html videoer og fået downloaded Atom, men det kan måske være forvirrende for nogle, ville bare lige gøre jer opmærksom på det.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    09-03-2018

Hej Lene, Tak fordi du gør os opmærksom på dette. Videoerne blev fornyligt opdateret, og i de nye videoer bruger vi Atom istedet for Netbeans. Det skulle nu være rettet. Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Lene    08-03-2018

I "Information om denne video" fremgår det, at I bruger Netbeans, men i videoen anvendes Atom. Jeg er klar over, at alle editorer kan anvendes, men som begynder er man ofte lidt vaklende i fht., hvordan projekter og filer bedst oprettes i de forskellige programmer.