NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Sådan får du din hjemmeside online

få din hjemmeside online

Ja, hvordan får man egentlig sin hjemmeside online

Mange it-folk ville måske mene, at dette var et virkelig dumt spørgsmål, men for mange er dette ikke et spørgsmål som giver dig selv. Derfor har vi her på NemProgrammering.dk skrevet denne guide, som trin for trin vil hjælpe dig med at få din hjemmeside online.

1 - En hjemmeside

Eftersom du sidder og læser denne guide til, hvordan du får din hjemmeside online, så går vi ud fra, at du rent faktisk HAR en hjemmeside som gerne du vil have online. Det kan være, at du selv har kodet er par html sider, som du gerne vil kunne tilgå fra nettet. Det kan også være at du har du lavet en WordPress hjemmeside lokalt på din computer, som du nu gerne vil have lagt online.

Hvis du har din hjemmeside klar og blot vil vide, hvordan du kan få den lagt online på nettet, så kan du gå videre til næste trin. Ellers kan du faktisk lige her på NemProgrammering.dk lære at lave din egen hjemmeside. Dette kan du læse mere om her: Lav din egen hjemmeside.

2 - Domæne

Når du har din hjemmeside klar, så er det tid til at finde sig et domæne. Et domæne kan sammenlignes med din postadresse. Det er denne adresse, som dine venner og familie kan besøge dig på, og de ved sandsynligvis, at de altid kan finde dig på netop dette sted. Det samme gælder for et domæne, som er det sted på nettet, hvor folk ved at de kan besøge din hjemmeside. F.eks. kan du besøge tv2´s hjemmeside på www.tv2.dk, fordi tv2.dk er deres domæne og dermed det sted på nettet, hvor du kan besøge dem.

Du kan frit vælge, hvilke domæne du vil have, og dermed hvad folk skal taste ind for at finde dig og din hjemmeside på nettet. Du skal dog være opmærksom på, at mage domæner allerede er optaget. Derfor skal altid tjekke, om det domæne du gerne vil have er ledigt, inden du endeligt beslutter dig for at det skal være det. Et .dk domæne koster 50 kroner om året, så det er lige til at overkomme.

Du kan se om dit foretrukne domæne er ledigt med vores domæne-tester herunder:

Vent dog med at købe domænet indtil du har læst næste trin!

3 - Webhotel

Når du har fundet det domæne du gerne vil have, og sikret at det også er ledigt, så er du klar til at finde dig et webhotel.

Et webhotel er det sted, hvor du har dine hjemmesidefiler liggende. For at forklare det helt simpelt, så er et webhotel forbundet til nettet. Eftersom det er forbundet til nettet, så vil andre også kunne finde dine hjemmesidefiler, så snart du får dem lagt ind på webhotellet. Det hedder et hotel, fordi du lejer plads hos dem, hvor du så kan have din hjemmeside og dens filer liggende.

Der findes utroligt mange webhoteller, og det er op til dig at vælge det du synes er bedst. Prisen svinger meget, men hvis du blot skal have et basis webhotel, så burde du ikke skulle give mere end 50-150 kr. per mdr. for det.

Når du køber dit webhotel, kan du oftest også købe dit domæne samtidig.

Det der sker når du køber et webhotel + domæne er, at webhotellet vil gøre din plads hos dem klar, og sørge for at dit domæne peger mod din plads på webhotellet. Derved vil folk der besøger nettet, kunne skrive www.det-domæne-du-har-valgt.dk og så vil de komme ind på din hjemmeside.

På NemProgramming.dk anbefaler vi, at du køber webhotel hos nordicway.dk (67% rabat lige nu), som ifølge anmeldere og Trustpilot tilbyder markedets billigste og bedste webhotel.

Du kan hvilket webhoteller de udbyder her: nordicway.dk

4 - Upload

Du har nu dit domæne og webhotel på plads. Nu skal du bare have lagt din hjemmeside op på din plads på webhotellet. Hvis du ikke ved hvordan du gør dette, så anbefaler vi, at du kontakter dit webhotel. De vil helt sikkert kunne hjælpe dig!

Når du har fået lagt din hjemmeside på dit webhotel, så er din hjemmeside faktisk online. Hvis du f.eks. har købt domænet "pers-hjemmeside.dk", så kan du prøve at taste www.pers-hjemmeside.dk i din browser, for at se om du kommer ind på din hjemmeside. Virkede det?

Hvis det virkede, vil det næste skridt være at få din hjemmeside på Google, så andre også kan finde din hjemmeside og måske besøge den.

Du kan læse meget mere om hosting og webhoteller på Billig-Webhosting.dk.

Denne side blev sidst opdateret:


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    12-09-2018

Hej Maria, Hvis du blot vil prøve noget html af, så kan du bare gøre det på din computer, uden webhotel. Prøv f.eks. at følge vores kursus: https://www.nemprogrammering.dk/Tutorials/HTML/oversigt_html.php hvor vi netop skriver HTML lokalt på vores egen computer. Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Maria    12-09-2018

Jeg er i gang med at lære HTML og programmering og vil gerne have et sted at "øve mig". Vil et webhotel hos jer kunne bruges til hjemmesider lavet direkte med HTML, eller skal man bruge f.eks. Wordpress eller andre lignende programmer? På forhånd tak for hjælpen :)


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    04-08-2016

Jeps, det er præcis det samme for webshops.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Anne    03-08-2016

er dette også anvendeligt til oprettelse af webshop?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    21-10-2014

Hej Rasmus, Det det kan måske godt virke lidt underligt at man skal betale for at publicere på nettet - det er vel et offentligt sted?!? Men sådan er det nu engang, og det er ikke pladsen på nettet du betaler for men de tekniske systemer der skal til at at det kan lade sig gøre. Du kan også sagtens undgå et webhotel, men så skal du hoste din egen server, og det er næste mere besværligt og dyrere end at købe et webhotel til 12 kr/ mdr. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Rasmus Plauborg    21-10-2014

Hejsa. Jeg er datalogi-studerende i Aarhus og vil gerne udfordre mig selv lidt og samtidig lære noget HTML5, C-sharp osv. Jeg ville derfor gerne have et domæne og sidde og lege med det og samtidig kunne publicere hjemmesiden. Dog synes jeg det er mærkeligt man skal betale for at have en hjemmeside på nettet, hvis man laver den helt fra bunden selv? Er der ikke andre muligheder, så man ikke skal have WebHotel?.. MVH Rasmus Plauborg