NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Få din hjemmeside på Google | Sådan gør du!

Få hjemmeside på Google

Har du netop fået lavet dig en hjemmeside eller webshop?
Og vil du gerne have at folk skal kunne finde den når de søger på Google?
Så læs med her!

Der findes 4 helt simple tiltag, som du kan kaste dig ud i for at få din hjemmeside på Google.

1 - Indsend din hjemmeside til Google

En af de første ting du kan gøre for at få din hjemmeside på Google er, at indsende et link til din hjemmeside til Google. Du kan indsende dit link HER.

Det der vil ske efter du har indsendt din hjemmeside til Google er, at de vil sende en robot ind på din hjemmeside. Det som robotten gør, er at læse og huske alle dine siders indhold. Når robotten har været på besøg, vil der så gå et stykke tid inden at dit indhold kan fremsøges via Googles søgemaskine.

Problemet med denne fremgangsmåde er, at robotten ikke kommer på besøg lige med det sammen, og faktisk kan du ikke være sikker på at det nogensinde vil ske. Tænk på alle de mange tusinde sider der hver dag kommer på nettet. Googles robot skal finde og kigge på dem alle sammen, og da din hjemmeside er ny er det måske ikke lige den der får førsteprioritet. Du bør derfor også kigge på de næste punkter, og ikke kun holde dig til at indsende din side til Google på denne måde.

2 - Få links til din hjemmeside fra andre sider

En af de bedste måder at få sin hjemmeside på Google er ved at få links til sin side fra andre sider. Hvis du kan få links fra andre sider til at penge på din side, så vil din side med stor sandsynlighed komme hurtigt på Google, specielt hvis en af de sider som linker til dig, er en stor og vigtig en af slagsen.

Tænk igen på robotten vi talte om før. Hvem vil den først besøge? En lille ny side eller en stor side med mange tusinde besøgende hver dag?... Den store side selvfølgelig. Men hvis du kan få et link på den store side, så vil robotten også følge det link og dermed også besøge din side når den nu alligevel er i gang med at læse den store sides nye indhold.

Du kan få links fra andre sider på forskellige måder. Det kan f.eks. være:

- Blog-indlæg, hvor du inkluderer dit link i indlægget.
- Opret kommentarer til indhold og samtidig inkluder dit link.
- Hvis en side har et forum, så opret dig der og inkluder et link i dine debatter.

Gør det dog på en ordentlig måde. Der er ikke noget værre end indlæg med links som kun er lavet for linkets skyld. En anden ting du skal være opmærksom på, er at der i kildekoden til dit link ikke står rel="nofollow", da dette fortæller Google, at linket ikke skal følges og besøges.

3 - Tilmeld dig linkkataloger

En anden måde at få links fra andre sider er ved at tilmelde sig linkkataloger. Det gør du blot ved at udfylde en formular hos linkataloget, hvor du beskriver din side og indsætter dit link. Du kan på www.linkkataloger.dk få et overblik over de forskellige linkkataloger. Prøv evt. at få din hjemmeside tilføjet i nogle af de kataloger de anbefaler.

4 - Google Webmastertools

Opret en konto hos Google Webmastertools. Her kan du efterfølgende indsende et sitemap. Et sitemap er en fil, som indeholder links til alle dine sider - et slags link-kort over din side. Ved at give denne fil til Google fortæller du dem, at du gerne vil have dem til at kigge på dine side. Det gode ved at gøre det på denne måde er, at du sikrer at Google får kigget på hele din hjemmeside og ikke kun enelte sider.


Når du har fulgt disse steps, skulle du gerne kunne finde din hjemmeside på Google. Nogle gange kan det godt tage lidt tid, så giv det lige 4-6 dage efter du har lavet ovenstående steps inden du tjekker om du er kommet på.

Efter 4-6 dage så prøv at søge på denne her måde på Google: site:dit-domæne.dk. Kom din hjemmeside frem? Hvis ja, så tillykke, din hjemmeside er nu på Google.

Det er nu tid til at forbedre din placering i søgeresultaterne, så du kan komme helt frem på side 1 hos Google. Det er vigtigt at ligge langt fremme i søgeresultaterne på Google, da folk typisk ikke kommer ret meget længere end side 1 når de søger efter noget. Et godt ordsprog som understreger dette er "Det bedste sted at gemme sig på nettet er på side 2 hos Google".

For at komme længere frem på google skal du optimere dine sider med SEO og opbygge links til din hjemmeside. Det kan du blandt andet læse mere om her: Søgemaskineoptimering, Linkbuilding.

Lær mere om at blive synlig i Google med vores SEO kursus og/eller AdWords kursus

Denne side blev sidst opdateret:

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    28-04-2022

Hej Mette, Det gør man desværre ikke. Du kan stille spørgsmål til indholdet i kurset, men underviserne kan desværre ikke hjælpe dig med konkrete problemer. Nogle undervisere kan dog ansættes på konsulentbasis, men det ligger udenfor det kursus vi tilbyder. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Mette Nielsen    28-04-2022

Hvis man køber en af jeres online kurser kan man så hente hjælp hos jeres konsulenter? Har aldrig arbejdet med Google AdWords, og med de kommende ændring får jeg brug for mere viden. Mvh. Mette


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Casper Lyngbæk    09-04-2019

Tusinde tak for den virkelig gode hjælp! Har dog forsøgt at følge alle trinene med min første hjemmeside: http://an-no.dk/ , dog uden held endnu. Tænker det kan tage sin tid.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas Faugsted    03-02-2018

Virkelig fed og informativ artikel som giver et klart og overskueligt opsummeret indblik i emnet SEO.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    22-01-2018

Hej Signe, Det er svært at sige, da det selvfølgelig kommer an på, hvad du skal have lavet og hvem du vælger. SEO koster dog typisk 500-600 kr. i timen og gode links koster også nemt 700-1.000 kr. per stk. Så det kan bestemt godt betale sig at tage et SEO-kursus, og lave så meget selv som muligt. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Signe Kristensen    20-01-2018

Hvad vil et gæt på billigste pris for SEO hjælp mon være. Jeg er endnu ikke at finde via Google? Kan de mon svare sig for et lille firma? Men måske jeg bliver nødt til at tage online kurset - men det kniber lidt med tiden/energien :) Mvh. Signe www.kkraadgivning.dk


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Signe Kristensen    11-12-2017

Dejligt med forklaringer, der kan forstås af nybegyndere - tak for en god hjemmeside.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Malthe    29-06-2016

Super fin læsning :) Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    20-10-2014

Hej Søren, Jeg er ikke sikker på jeg forstår dit spørgmål. Kan du uddybe lidt? Der er ingen grund til at bruge mange penge på linkbuiling, hvis du har tiden og lysten til at gøre det selv. Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Søren    20-10-2014

Hvis man linker sine sider på forum hvor der er 200 udgående links, for man så noget ud af det? Jeg er lige ved at lave en gratis blok om at male sit hjem, så gider ikke bruge en masse penge på det linkbuilding, men har du nogle forslag ?