NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Gratis hjemmeside-skabeloner
...Og lidt andet gratis grafik til din hjemmeside!

Skrevet/opdateret af Thomas Skov Iversen

Står du og skal i gang med din egen hjemmeside, men kan ikke lige overskue, at lave layout, billeder og ikoner helt fra bunden, så kan du med fordel finde "færdiglavede" skabeloner, baggrundsbilleder og ikoner på nettet. Fordelen ved eksempelvis gratis HTML skabeloner er, at du nemt og hurtigt kan komme i gang med at skrive indhold til din hjemmeside, i stedet for at brug lang tid på at kode HTML-layout og CSS-styling.

Når du har hentet en gratis HTML skabelon på nettet, får du både HTML-, CSS- og billedfilerne med. Du kan så herefter gå ind og rettet filerne til, således at de passer til netop dine behov. Det kræver dog, at du kender til HTML og CSS, og vi anbefaler derfor at du ser vores gratis video-kurser om HTML og CSS, inden du begynder at bruge færdiglavede hjemmesideskabeloner.

Herunder finder du en række hjemmesider, hvor du gratis kan downloade forskellige HTML-skabeloner:

www.designstart.dk- En dansk hjemmeside med gratis danske skabeloner
www.webskabelon.dk - Endnu en dansk hjemmeside med gratis danske skabeloner.
www.freewebsitetemplates.com - Et stort amerikansk site med mange skabeloner.
www.globaltemplates.com - Også et amerikansk site med gratis HTML skabeloner.

Når du har valgt en gratis HTML-skabelon til din hjemmeside, og skal hen og rette den til, kan du måske få brug for nogle nye billeder eller baggrunde. Her kan du også med fordel tage et kig på, hvad der findes gratis på nettet. Herunder har vi udvalgt to hjemmesider, som henholdsvis tilbyder gratis billeder og gratis baggrunde til hjemmesider:

www.hooverstock.com - Forskellige gratis billeder til din hjemmeside.
www.dinpattern.com - Flotte gratis baggrundsmønstre og billeder.

Og når vi nu er i gang, så kan vi jo lige så godt give dig et par links mere... Denne gang finder du et par sites, som tilbyder gratis ikoner til din hjemmeside. Der er rigtig mange unikke ikoner at finde, og de kan bruges til lidt af hvert. Husk dog altid at læse betingelserne for brug af ikonerne, da de f.eks. ikke altid må anvendes kommercielt. Dette gælder også for gratis skabeloner, billeder og baggrunde du finder på nettet.

www.freeiconsweb.com - Gratis ikoner til din hjemmeside.
www.iconfinder.com - Flere gratis ikoner til din hjemmeside.
www.iconshock.com - Endnu flere gratis ikoner til din hjemmeside.

En sidste, men også rigtig god mulighed for dig som gerne vil hurtigt og nemt i gang med en hjemmeside, er WordPress. WordPress er et hjemmesidesystem, hvor du med få klik kan oprette præcis den hjemmeside du vil gerne have, uden at skulle tænke hverken på koder, programmering eller grafik. På NemProgrammering.dk tilbyder vi et gratis kursus i WordPress.

Læs mere om WordPress og start kurset her: Gratis WordPress video-kursus for begyndere.


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Christine    03-04-2018

Jeg har brug for et alfabetisk register på min hjemmeside. Det skal ligge som underpunkt i menuen og kun alfabetisere mine plantesorter, ikke hele sidens indhold. Jeg ønsker hjælp til at finde et plugin, der kan løse dette. Og til at installere/bruge dette. Håber mit ønske kan opfyldes🙏😊


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    13-11-2015

Hej Gro, Hmm... Det lyder ikke som noget der er helt nemt at lave og du skal nok have en programmør ind over. Jeg ved faktisk ikke hvordan du kan gøre det. Prøv evt. at spørge på vores forum, måske er der en udvikler der inde der kan hjælpe. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Gro     13-11-2015

Hej, jeg ved ikke om det er den slags spørgsmål i kan svare på, men nu spørger jeg bare...: jeg skal lave min egen hjemmeside som skal inkludere google earth, så mine kunder kan navigere rundt på kloden og vælge et udsnit af et område de gerne ønsker at bruge til mit produkts endelige resultat. Dette udsnit skal kunne markeres med en firkant. Er er nogen som kan fortælle mig hvordan jeg kan lave sådan en side?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Bo Hansen     03-08-2015

Hej jeg vil gerne lave en hjemmeside i wordpress ala dba hvordan kan jeg lave sådan en side


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    24-03-2012

Hej KittyCat Ummiddelbart keder jeg ikke til nogle vejledninger i at lave sådanne systemer, men kunne forestille mig at der måske var nogle Wordpress themes der kunne klare jobbet...google evt. lidt efter det...


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
KittyCat    24-03-2012

Hej NemProgrammering Findes der en vejledning til at lave online-booking via egen hjemmeside? Der findes købe-programmer startende fra kr. 50 og op til flere hundrede kr - men har ikke lyst til at betale et fast abbonnement hver måned...


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
NemProgrammering    23-11-2011

Hej Peter Har taget en lille tur på google, for at se hvad jeg kunne finde, men det er ikke nemt at støve noget op...specielt ikke hvis det skal være gratis... Fandt dog 2 simple templates du måske kan bruge som begge er gratis: http://www.mobifreaks.com/2011/04/15/mobifreaks-classic-mobi-free-mobile-website-template/ og http://www.mobifreaks.com/2011/04/15/mobifreaks-classic-mobi-free-mobile-website-template/


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
peter    22-11-2011

Hej NemProgrammering.dk Har i nogle links til mobil hjemmesider skabeloner