NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Køb linkbuilding | Sådan vælger du den rette udbyder

Skrevet/opdateret af Thomas Skov Iversen

køb linkbuilding

Ejer du en webshop eller en hjemmeside, så har du sikkert hørt om "linkbuilding" før. Linkbuilding er en af de vigtigste discipliner indenfor søgemaskineoptimering, men også en af de mest tidskrævende. At skaffe gode links til sin hjemmeside eller webshop er nærmeste et fuldtidsjob, da det kræver, at du konstant skriver gode og relevante artikler til diverse blogs, forsøger at få dig og din side nævnt på nyhedsmedier, er aktiv på foraer og sociale medier og måske endda indsender et link eller to til et linkkatalog i ny og næ.

Netop fordi god og vedvarende linkbuilding er så tidskrævende, er der mange som vælger at outsource det til en ekstern leverandør. Det er dog langt fra alle leverandører, som er lige gode til linkbuilding, og nogle kan faktisk ligefrem skade din side, fordi de gør det på en måde, der strider imod Googles retningslinjer. Vil du gerne vide mere om hvad god linkbuilding er, kan du med fordel se vores SEO kursus for begyndere her på NemProgrammering.dk. Dette kursus vil klæde dig rigtig godt på til at gå ud og købe god og ikke-skadelig linkbuilding.

Som allerede beskrevet så kan linkbuilding i nogle tilfælde skade mere end det gavner. En gylden regel er IKKE at købe alt for billig linkbuidling. Hvis du f.eks. kan få 300 links fra 300 forskellige domæner for måske 1.000 kr., så er det sandsynligvis for godt til at være sandt. Du skal måske nok få de links du har betalt for, men kvaliteten af dem og den måde de er lavet på, kan være helt katastrofal.

For eksempel kan du efterfølgende komme ud for, at de links du har fået er blevet oprettet på utroværdige russiske sites og indsat i tekster der er volapyk for normale mennesker. Noget andet du måske også ville opleve er, at de links du får er såkaldte ”spam-links”, som er opnået ved at en robot opretter sig på en række foraer, blogs og andre steder, hvor man kan skrive kommentarer, hvorefter den lægger kommentarer ind der absolut ingen meninger giver, men som stadig indeholder et link til din side. Mange oplever også, at links som disse ikke holder ret længe, så selvom du får f.eks. 50 links relativt hurtigt og billigt, så vil disse 50 links hurtigt forsvinde på den ene eller anden måde.

Tag bare et kig på nedenstående eksempel fra et real life website jeg kender. Dette websitet valgte at købe billige links fra en amerikansk linkbuildingudbyder:

køb linkbuilding

Den gule kurve viser antallet af domæner som linker til hjemmesiden, mens den blå linje viser antallet af links. Som man tydeligt kan se, så har hjemmesiden i løbet af meget få måneder fået opbygget mistænkeligt mange links fra unaturligt mange domæner. Disse links holder dog ikke længe, og på kun 1 måned mister hjemmeside halvdelen af de links de har købt. Dette er uholdbar linkbuilding, og det kan kun frarådes at købe links som disse fra, ja jeg vil næsten kalde dem "svindelfirmaer". Det kan også tilføjes, at tendensen fortsatte for denne hjemmeside, indtil den ikke havde mere end 20-30 links tilbage.

Google kender også udemærket til disse "black-hat" linkbuilding-metoder, og når Google opdager, at din hjemmeside eller webshop ikke har andet end disse "falske" links, så vil du sandsynligvis blive straffet for det således, at du istedet for at stige i Google´s søgeresultater vil blive skubbet længere ned, hvis ikke fjernet helt.

Det er derfor vigtigt, hvis du køber linkbuilding, at du gør det hos nogen som har forstand på det, og som kan skaffe dig det man vil kalde for "kvalitetslinks". Kvalitetslinks koster typiske mellem 200 og 500 kr. per. styk, men det er fordi, at der ofte ligger timers arbejde i at skaffe dem. Kvalitetslinks er links som kommer fra relevante og seriøse blogs / hjemmesider.

Kvalitetslinks forefindes typisk i en tekst som først og fremmeste giver værdi for den der læster den, men som også omhandler et emne, som er relevant for din hjemmeside. Et eksempel på et godt link til en webshop der sælger haveartikler kunne være fra en anerkendt blog om haver i et indlæg, hvor der beskrives, hvordan man ikke bør anvende gødning til sine roser. Links som disse tildeler Google altid langt mere værdi end ”black-hat” links som beskrevet ovenfor. Derfor kan ét kvalitetslink ofte være bedre end 30 "black-hat" links, og samtidig holder kvalitetslinks også altid meget længere.

Mit råd er derfor: Invester i kvalitets linkbuilding! Det er måske lidt dyrere nu og her, men det giver langt mere værdi på den lange bane, og så risikerer du heller ikke, at bliver straffet af Google for at bruge "black-hat" links!


Denne side blev sidst opdateret:

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Malthe    07-07-2016

Super god artikel - det er værd at huske, nu hvor man selv er på udkig efter noget professionel sparring :) Mvh. Malthe


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    03-08-2015

Hej Finn, Tak for din kommentar. Relevante udgående links er selvfølgelig også vigtige ja, og dem vil vi helt sikkert også skrive om i et andet indlæg. For at holde fokus er det dog ikke omtalt her - ellers bliver artiklen bare for lang ;-) Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Finn Bennetsen    29-10-2011

God artikel og ingen tvivl om at arbejdet med linkbuilding har positiv indflydelse på placeringen i søgemaskinerne. Jeg kan dog ikke forstå hvorfor denne og andre artikler kun snakker indgående links. Jeg mener at udgående links også er vigtige og gode informative udgående links giver en bedre rang i søgemaskinerne. Det har jeg også skrevet et indlæg om her: http://seosyd.dk/udgaende-links.html Med hensyn til linkkataloger, så kigger jeg på om Google overhovedet har indekseret de nyeste links.