NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Gratis programmer til PHP og MySQLi

Skrevet/opdateret af Thomas Skov Iversen

Når du skal lave din egen hjemmeside, har du et væld af muligheder, når det kommer til hvilken editor du vælger at skrive din PHP i. Nogle er gratis og andre koster penge. Her på NemProgrammering.dk har vi lavet en liste over hvilke programmer vi anbefaler dig at bruge, hvis du planlægger at lære PHP udvikling.

- PHP og MySQLi

XAMPP
Når du skal til at anvende PHP og MYSQLi, skal du først have fat på et server-program også kaldet en virtuel server.

Et gratis stykke software, som bare fungerer, er XAMPP. XAMPP er en virtuel server, som du installerer lokalt på din computer. Når det er installeret, vil du kunne bruge PHP lige så tosset du vil. Derudover kan du også arbejde med MySQL databaser via MySQLi, da der i XAMPP er en MySQL database og phpMyAdmin indbygget. Det smarte ved XAMPP er, at det kører på din egen computer, og du behøver derfor ikke et webhotel for at teste din PHP og MySQLi kode.

I vores video-tutorials på NemProgrammering.dk vil vi bruge XAMPP som server og skrive vores PHP og MySQLi koder i NetBeans ( XAMPP virker også med Dreamweaver, Notepad eller lignende ). Vi vil selvfølgelig inden vi starter med at skrive PHP og MySQLi i NetBeans vise dig, hvordan du installerer XAMPP

XAMPP kan downloades gratis her

Hvis du ikke kan få XAMPP til at virke, så findes der selvfølgelig også andre alternativer. Her kan blandt andet nævnes MAMP og WAMP.


NetBeans IDE
Oprindeligt er NetBeans IDE en editor, hvori du kan skrive PHP. IDE står for "Integrated Development Environment". NetBeans er det perfekte program for dig der er begynder i PHP, da det blandt andet hjælper dig med at færdigøre dine PHP scripts via code-completion, og samtidig gør dig opmærksom på fejl i din syntax og opbygning.

Netbeans er også den software vi vil bruge i vores HTML, CSS, JavaScript og PHP video-tutorials, da det har udviklet sig til at understøtte alle disse sprog.

I vores første HTML tutorial vil vise dig, hvordan du installerer og kommer i gang med NetBeans IDE


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Lasse froulund    06-05-2012

Hvordangør mand helt