NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Hvad er HTML?
1 - HTML

Tilbage   Næste    Oversigt

HTML bruges til at strukturere indholdet på en hjemmeside ved hjælp af en række HTML-elementer. HTML-elementer består af tags. Et tag består af < og >. Det der står imellem < og > er tag-typen. Der findes altid et start tag <tagnavn> og et slut tag </tagnavn>. Imellem disse tags kan du skrive tekst eller andet data. Den tekst eller data du indsætter mellem start-tagget og slut-tagget, vil blive behandlet i henhold til hvad tagget betyder. F.eks. betyder <h1></h1>, at du kan skrive en overskrift (heading) mellem tags´ne.

Skriver du eksempelvis <h1>Min Overskrift</h1>, har du lavet et overskrifts-element, og teksten ”Min Overskrift” vil blive vist på din hjemmeside som en overskrift. Et element kan også have tilhørende attributter, som afgør hvordan elementet skal behandles. HTML er relativt nemt at lære, da koderne ofte siger sig selv. Når du ser vores HTML video-tutorials vil du hurtigt se pointen!

Den korrekte struktur i et HTML dokument ser således ud:

<html>
  <head>
    <title>Sidens titel</title>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <meta name="description" content="Beskriv denne sides indhold" />
    <meta name="keywords" content="søgeord adskilt med komma" />
  </head>
  <body>
    <-- Indhold på siden - >
  </body>
</html>
    

Som du kan se, anvendes der allerede i selve strukturen i et HTML-dokument en masse forskellige elementer.

Lad os prøve at opsummere hvad vi har fortalt indtil nu...
- HTML bruges til at strukturere indhold på hjemmesider. Med "strukturere" menes der, at man f.eks. anviser, at "her skal der være navigation", "her skal der være et billede" osv.
- Man bruger HTML tags til at definere, hvad der skal ske med den tekst eller data der står mellem tags´ne. Et start- og slut-tag samt det der står imellem kaldes et HTML-element.

I vores video-tutorials om HTML vil du lære at skrive og bruge HTML fra bunden.


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    28-06-2019

Hej Tina, Nej, det gør jeg det gør jeg desværre ikke. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Tina    28-06-2019

Kommer du på dit kursus ind på hvordan man koder HTML, så man overholder loven vedrørende webtilgængelighed? Det kræver jo at koden fx kan læses af en skærmlæser eller andre hjælpeværktøjer for personer med funktionsnedsættelser-


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    09-08-2015

Hej Daniel, Prøv f.eks. at se denne artikel jeg har skrevet om netop dette emne: http://www.nemprogrammering.dk/Tutorials/Startviden/lav-en-hjemmeside-fra-bunden.php Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Daniel Kehlet    09-08-2015

Kan du forklare hvad man skal udover html for at starte sin egen hjemmeside fra "bunden" af? Og hvordan man måske kan lære mere om de ting så ? :)


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Nemprogrammering.dk    01-05-2011

Hej Søren Du kan sagtens bruge HTML til at lave en hjemmeside. Rene HTML hjemmesider er dog meget begrænset til tekst, billeder og andet statisk indhold ( se evt. vores video kursus om netop HTML ). Hvis du har i sinde at lave en webshop, vil vi anbefale at du køber en der er "færdig lavet". Det er et stort og indviklet arbejde at lave en webshop, og du skal både have fat i PHP, Javascript, MySQL og meget meget mere for at lave sådan en. Det er dog stadig en god idé at kunne lidt HTML, CSS og PHP, når du engang har fået webshoppen op og køre, for så vil du bedre kunne forstå opbygning af din webshop og evt lave ændringer i siderne selv. Håber du kunne bruge svaret...


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
søren    30-04-2011

så man kan ikke kun bruge HTML til at lave en hjemmeside, hvad skal man ellers også lære for at lave en pæn webshop?