NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Hvad er PHP?
6 - PHP

Tilbage   Næste    Oversigt

PHP står for "Hypertext Preprocessor"

PHP ligner meget JavaScript i sin opbygning. Kan du det basale i JavaScript, vil du hurtigt kunne lære PHP. Den store forskel på PHP og JavaScript ligger i, at PHP er et server-side sprog, mens JavaScript er et client-side sprog.

Dette betyder i praksis, at al bearbejdning af kode og data i PHP bliver kørt på serveren, som herefter sender resultatet tilbage som HTML til brugerens browser. Dette ligger i kontrast til JavaScript, hvor koden bliver læst og udført direkte i/af klientens browser.

Alle filer der vil anvende PHP skal ende på .php, ellers vil serveren ikke kunne læse udføre PHP koden. Du kan både skrive PHP, HTML, CSS og JavaScript i PHP filer.

PHP giver dig mulighed for at sende e-mails fra din hjemmeside, have login funktionalitet på din hjemmeside, køre et forum, lave afstemninger samt mange andre interaktive og databasedrevne webapplikationer. Disse webapplikationer er alt sammen noget, som ikke er muligt udelukkende med HTML, CSS og JavaScript for den sags skyld.

PHP er og bliver et fantastisk programmeringssprog med utroligt mange muligheder, hvis du lærer at bruge det rigtigt. Specielt sammen med MySQL er mulighederne store med PHP.

På NemProgrammering.dk kan du lære PHP fra bunden med vores gratis PHP video-kursus for begyndere.


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

Vær den første til at skrive en kommentar!