NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Hvad er PHP?
6 - PHP

Tilbage   Næste    Oversigt

PHP står for "Hypertext Preprocessor"

PHP ligner meget JavaScript i sin opbygning. Kan du det basale i JavaScript, vil du hurtigt kunne lære PHP. Den store forskel på PHP og JavaScript ligger i, at PHP er et server-side sprog, mens JavaScript er et client-side sprog.

Dette betyder i praksis, at al bearbejdning af kode og data i PHP bliver kørt på serveren, som herefter sender resultatet tilbage som HTML til brugerens browser. Dette ligger i kontrast til JavaScript, hvor koden bliver læst og udført direkte i/af klientens browser.

Alle filer der vil anvende PHP skal ende på .php, ellers vil serveren ikke kunne læse udføre PHP koden. Du kan både skrive PHP, HTML, CSS og JavaScript i PHP filer.

PHP giver dig mulighed for at sende e-mails fra din hjemmeside, have login funktionalitet på din hjemmeside, køre et forum, lave afstemninger samt mange andre interaktive og databasedrevne webapplikationer. Disse webapplikationer er alt sammen noget, som ikke er muligt udelukkende med HTML, CSS og JavaScript for den sags skyld.

PHP er og bliver et fantastisk programmeringssprog med utroligt mange muligheder, hvis du lærer at bruge det rigtigt. Specielt sammen med MySQL er mulighederne store med PHP.

På NemProgrammering.dk kan du lære PHP fra bunden med vores gratis PHP video-kursus for begyndere.


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Arne Madsen     24-12-2022

Hej. Jeg vil gerne spørge om det vil være forholdsvis enkelt at lave en php fil som kan. 1. Ligge på Dropbox (eller et link til den på Dropbox) 2. Filen skal kunne fungere som en booking af tider i en ugeplan. 3. Skal være muligt at alle som har adgang til den kan booke tider. Jeg har nærmest ingen erfaring med programmering men er ok til at følge guides som dem i laver. Jeg har forsøgt mig med at lave en Excel fil til formålet og det fungerede forholdsvis godt, men krævede at alle brugere havde en Microsoft konto og den rigtige Excel version installeret på pc eller tlf. Mange af brugerne er ikke så teknisk dygtige... Har også forsøgt med en skrivbar pdf. Den opstår der imidlertid meget nemt fejl på under brug. Håber I lige kan gi jeres vurdering af om php fil vil være løsningen. Vh Arne M