NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Linkbuilding for begyndere

VIGTIGT!
Denne artikel er IKKE skrevet af NemProgrammering.dk, men af en af vores brugere! Nemprogrammering.dk tager hverken ansvar eller æren for artikler skrevet af andre end Nemprogrammering.dk - Se videoer og læs artikler lavet af vores PROFESSIONELLE TEAM HER

Skrevet af: Erik Hamre

Gode links fra andre websites er afgørende for gode placeringer i Google og andre søgemaskiner. I denne artikel ser vi på 5 klassiske linkbuilding metoder som alle kan lave – uanset budget.

1) Linkkataloger
Linkkataloger går langt tilbage i internettets historie, faktisk fra før Google rigtig blev populær. Dengang kunne det faktisk være svært at finde de informationer man ledte efter i søgemaskinerne og derfor var et godt linkkatalog meget brugbart. I dag bruges linkkataloger primært til linkbuilding. For et par år siden fik de danske linkkataloger en manuel degradering af Google selv. Det er dog efterhånden lang tid siden og linkkataloger er stadig en meget nem måde at få links fra en masse forskellige IP adresser, for det er ikke ’linkjuice’ du får mest af her.

2) Artikel kataloger
Artikel databaser er websites som modtager artikler fra brugere. Disse artikel kataloger er niveauet over linkkataloger i forhold til værdi i søgemaskinerne. Det skyldes primært at du kan få links i tekst, altså kontekstuelle links, og vælger du de rigtige kataloger kan du endda få nogle besøgende direkte. Husk altid på at skrive unikke artikler til hvert katalog og at dine artikler skal være hjælpsomme for læseren.

3) Gæsteindlæg
Gæsteindlæg er artikler som denne, som bliver udgivet på andre websites og blogs, men ikke egentlige artikel databaser. Dette er absolut en af de bedste måder at linkbygge på. Du får din artikel med link på en relevant side og oftest følger der både omtale og besøgende med. Her gælder det især om at skrive gode, relevante gæsteindlæg som tilfører værdi for læserne af den side du bliver udgivet på. Hvordan finder du muligheder for gæsteindlæg? Nogle websites, for eksempel Nemprogrammering.dk, har en sektion for gæsteindlæg, men det er langt fra alle. En god måde er at komme i kontakt med andre webmastere og bloggere i din niche gennem sociale medier som Twitter og Google Plus. Skab nogle ægte relationer, så kommer mulighederne helt af sig selv.

4) Pressemeddelelser og linkbait
Linkbait er hvad SEO folk kalder indhold som er skabt for at få andre til at linke til sig. Det kan fx være en pressemeddelelse som er så interessant at en eller flere journalister samler den op og skriver en artikel på baggrund af den. Det kan også være en konkurrence eller en artikel som er så sjov/interessant/kontroversiel at andre linker til den. Ofte kan det være artikler med ’Top 10’ eller kontroversielle synspunkter. Linkbait er måske den sværeste måde at bygge links på da det kræver meget kreativitet og derudover kan man aldrig vide hvilken effekt det får.

5) Egne linkbuilding blogs
Til sidst skal vi tale lidt om linkbuilding blogs eller ’splogs’ som de også kaldes. Dette er blogs som er oprettet med det formål udelukkende at man selv skriver artikler med links i. Det er en meget brugt metode, men hvor langtidsholdbar den er, mangler vi stadig at se. Det foregår konkret ved at man køber et domæne, som man derefter hoster på et selvstændigt webhotel. Dette er vigtig da links fra unikke IP adresser tæller langt mere end links fra samme IP adresse. Herefter skriver man så indlæg hvor man linker til sin blog eller website. Jo mere du gør ud af dine linkbuilding blogs desto bedre effekt får du.

Sidst en lille kommentar til linkbuilding. Når jeg taler med folk der er nye i forhold til websites, så er linkbuilding ofte noget af det som giver dem størst udfordringer. Med disse 5 metoder har man faktisk alt der skal til for at opnå gode resultater i søgemaskinerne. Det vigtigste er at komme i gang og jævnligt gøre en af de ovennævnte. Søgemaskineoptimering er ikke en spurt men en marathon!