NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Hvad er et partner-program?

Skrevet/opdateret af Thomas Skov Iversen

Definition: Et partner-program er i al sin enkelthed linket mellem dig, og det firma der vil reklamere.

Affiliate programs, på dansk "partner-programmer", bygger på en marketing strategi kaldet affilate marketing. Affiliate marketing er bedst beskrevet ved hjælp af figuren nedenfor.

Affiliate marketing figur

Som det fremgår af figuren, er et partner-program bindeleddet mellem dig, og et brand eller firma der gerne vil promovere sig selv eller et produkt på din hjemmeside. Partner-programmet sørger for, at firmaets reklamer bliver vist på din hjemmeside. Du bliver altså en "partner" til det annoncerende firma.

Hvis en person skulle komme forbi din hjemmeside, og gå videre derfra til firmaet via en reklame, vil firmaet betale dig en kommission for at kunden fandt firmaet via din side.

Nogle firmaer betaler dig per henvisning, mens andre først udbetaler kommission, hvis kunden du henviste til firmaet rent faktisk købte noget efterfølgende. Partner-programmer er gratis for dig at deltage i, da du som partner hjælper firmaerne med at viderebringe og vise deres annoncer.

En samling af forskellige partner-programmer kaldes et affiliate netværk eller partner netværk. Et eksempel på et affiliate netværk er danske Partner-Ads.

De fleste affiliate netværk tillader dig selv at bestemme, hvilke firmaer du vil have til at reklamere på din hjemmeside. Andre, f.eks. Google Adsense, bestemmer ud fra dit indhold på din hjemmeside, hvilke reklamer der passer bedst til dig og din hjemmeside. Ofte er det også de kampagner, som partner-programmet på det givne tidspunkt kører, der bestemmer hvad der vises på din hjemmeside.

Husk på, at affiliate netværket der formidler kontakten mellem dig og partner-programmet også tjener penge, hver gang en besøgende trykker på en reklame. De har derfor også en interesse i at have de rette reklamer på din hjemmeside.

Der findes utrolig mange affiliate netværk, som kvit og frit vil lade dig anvende de partner-programmer de har i deres netværk. Vi har her på NemProgrammering.dk lavet en liste med de mest udbredte affiliate netværk, som du kan bruge til at finde det netværk der passer bedst til dig.

Hvis du godt kunne tænke dig at lære mere om andre måder, hvorpå du kan tjene penge online. Så kan du med fordel besøge Onlinebijobber.dk

Kilder: E-Business and E-Commerce management af Dave Chaffey , www.mikkelsenmedia.dk , www.google.com/adsense , www.TDC.dk , www.tradedoubler.com , www.adservicemedia.dk , www.amino.dk

Lær mere om at tjene penge online med affiliate marketing


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Morten    17-09-2012

Er der nogen som kan svare på hvilket niveau indtjeningen ligger på med hjælp fra affiliate netværk/programmer ? Der må findes en eller flere som har et eller flere eksempler ? Jeg ved godt at det kommer an på flere variabler men så kom med en kort beskrivelse og nogle eksempler så man kan danne et indtryk om det kan betale sig. Tak