NemProgrammering.dk logo

4 ting alle der starter som it-iværksætter bør overveje

Det skal iværksættere huske på

  Skrevet af: Redaktionen     01-05-2023     Skrevet i: Off topic

Er du iværksætter?

Så har du garanteret 100 forskellige ting du skal huske på samt mange forskellige bolde at løbe efter.

Inden du får alt for travlt er der dog et par ting, som alle iværksættere bør overveje og sætte sig ind i, inden de for alvor får kunder og ikke får tid til alle de kedelige og praktisk ting.

I denne guide får du en håndfuld gode og konkrete råd, som du som it-iværksætter bør overveje, når du starter op.

Er dit internet i orden?

Internet, du kan ikke klare dig uden.

Derfor har du sikkert allerede sørget for at der er internet på hjemmekontoret, hvis du som en start sidder der hjemme. Men Har du nu også den rigtige og billigste forbindelse?

Helt generelt bør du sørge for at få dig en fast forbindelse, gerne via fiber eller coax, da dette er det mest stabile, så du ikke hakker, når du har teams møder med vigtige kunder.

Der er dog stor forskel på priserne på internet, og det kan sagtens være, at du kan få en bedre og billigere forbindelse end den du har, der hvor du bor.

Det kan derfor som en start godt betale sig at besøge f.eks. musimi.dk, hvor du som noget helt unikt kan teste din adresse blandt mere end 14 udbydere og se, hvad de kan levere, der hvor du bor.

Hvem ved – måske du går og betaler alt for meget for internettet der hjemme?

Derudover kan du overveje, om du også bør investere i en fast IP.

Der kan være flere gode grunde til at få en fast IP til dit internet:

  1. Hosting: Hvis du kører en webserver eller en anden form for server, der skal være tilgængelig fra internettet, skal du normalt have en fast IP-adresse, så andre kan finde din server.
  2. Fjernadgang: Hvis du vil få adgang til en enhed eller et netværk fra en anden placering via internettet, kan du bruge en fast IP-adresse til at identificere enheden eller netværket.
  3. Hvis du skal tilgå dine kunders servere eller it-systemer, kræver dette typisk en form for whitelist af din IP. Har du en dynamisk IP, skal du konstant whitelistes for at komme på, hvilket du undgår med en fast IP.

Det skal dog bemærkes, at en fast IP-adresse normalt kræver et ekstra gebyr fra din internetudbyder, og det er ikke altid nødvendigt for den almindelige bruger. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for en fast IP-adresse, kan du kontakte din internetudbyder for at få mere information.

Har du styr på forsikringerne?

Som iværksætter kan der være en del forsikringer, der kan være gode at tegne, så både du og din virksomhed er sikret.

Det kunne f.eks. være en retshjælpsfosirking, som kan hjælpe dig, hvis en konkurrent eller kunde vælger at slæbe dig i retten.

Derudover er der også en række lovpligtige forsikringer, som du altid skal tegne.

Helt generelt er det afhængigt af, hvad du laver og hvilke typer kunder du har, hvilke forsikringer du skal have.

hjemmesideHvad med din hjemmeside?

Har du styr på din hjemmeside, så dine potentielle kunder kan finde en præsentation af dig og det du laver?

Når du laver hjemmeside er en af de ting du skal tage stilling til valget af webhotel.

Det er vigtigt at vælge det rigtige webhotel i første huk, da det ellers kan blive dyrt og besværligt at flytte efterfølgende.

Prisen er selvfølgelig en vigtig faktor. Du skal undersøge de forskellige webhoteller og finde ud af, hvad de forskellige prispakker indeholder, og om de passer til dit budget. Derudover er det vigtigt, at webhotellet er pålideligt, så din hjemmeside altid online og ikke har nedetid. Du kan undersøge webhotellets opetid og kundeanmeldelser for at finde ud af, om webhotellet har en god ry for pålidelighed. Hastigheden og ydeevnen på webhotellet er også en vigtig faktor, da det kan påvirke brugeroplevelsen på din hjemmeside. Du skal undersøge, hvad webhotellet tilbyder i forhold til ressourcer og hastighed.

Det kan lige ledes være en god idé at vælge et webhotel, der giver dig mulighed for at skalere din hjemmeside, hvis den vokser i fremtiden. Et andet vigtigt parameter er kundesupport. God kundesupport er nemlig vigtigt, hvis der skulle opstå problemer. Du bør undersøge, om webhotellet har en supportafdeling, der er tilgængelig døgnet rundt, og om de kan hjælpe dig med teknisk support – gerne på dansk.

Sikkerheden skal også være i orden på dit nye webhotel, da din hjemmeside kan være sårbar over for hackerangreb og malware. Du kan undersøge, om webhotellet tilbyder sikkerhedsfunktioner som f.eks. SSL-certifikater, DDoS-beskyttelse og backups.

Sidst men ikke mindst bør du også sætte dig ind i de funktioner og værktøjer som webhotellet tilbyder. Du bør også undersøge, hvilke funktioner og værktøjer webhotellet tilbyder, såsom e-mail, databasefunktionalitet og website builder-værktøjer. Du kan vælge et webhotel, der tilbyder de funktioner, du har brug for, til din hjemmeside.

Ved at tage disse faktorer i betragtning, kan du finde et webhotel, der passer til dine behov og budget. Ellers kan det anbefales at tage et kig på webhotelsoversigt.dk for nogle gode anbefalinger.

Træk det fra du kan

Det kan virkelig betale sig at sætte sig ind i, hvad man kan trække fra og hvad man ikke kan, når man starter virksomhed.

Det kan potentielt spare dig for en masse penge, og du bør derfor fra start få trukket alt det fra du kan.

F.eks., når det kommer til internet, kan du typisk trække det fra, så længe det ikke bruges privat.

Du kan hos skat.dk læse mere om, hvad du kan trække fra i din virksomhed.

Dinero har også lavet en ret gode video, hvor du kan lære mere om, hvad der kan trækkes fra og hvad der ikke kan:

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

  • messi 9q siger:

    It might just be a good idea to choose a web host that allows you to scale your website if it grows in the future. Another important parameter is customer support. Good customer support is important if problems should arise. You should investigate whether the web hotel has a support department that is available around the clock, and whether they can help you with technical support – preferably in Danish.