NemProgrammering.dk logo

4 trin til at lave din egen hjemmeside

4-trin

  Skrevet af: Ekstern Blogger     29-01-2018     Skrevet i: Partner indhold

Det har aldrig været nemmere at lave sin egen virksomhed end det er i dag. Man kan stort set finde alle informationer omkring oprettelse af virksomheden online, hvor blandt andet cvr og registrering sker online.  Lige så let er det at starte sin egen virksomhed online, hvor der ikke skal mange klik til, før du er indehaver af en webshop eller en hjemmeside.  Her kommer nogle tips til, hvad man skal være opmærksom, når man starter en webshop.

Formål

Inden du starter din egen hjemmeside er det relevant, at finde ud af, hvad du rent faktisk vil med den. Er det til mere kommercielt brug eller skal den hovedsageligt bare være informativ og bidrage med viden til de besøgende der nu måtte komme forbi. Hvis det er en decideret webshop der skal laves, skal der lige så høj grad overvejes hvilke produkter der skal sælges og ikke mindst, hvordan skal de distribueres. Hvis det er tallerkner eller trådløst headset, så skal det pakkes forsvarligt ind.

Domænenavn

I samme ombæring skal man ikke negligere, hvad det er hjemmesiden eller webshoppen kaldes.  Hvis navnet på nogen måder ikke hænger sammen med det indhold der er på hjemmesiden, vil det være svært at tiltrække besøgende, ligesom det vil være svært at sælge sine produkter. Et valg af forkert navn kan have den konsekvens, at man bliver nødt til at ændre det efter x antal måneder og det er ikke hensigtsmæssigt, hvis man allerede har oparbejdet en kundegruppe, så kan de potentielt have svært at identificere det nye navn med webshoppen eller hjemmesiden.

Opsætning

Når man skal lave en hjemmeside er eller en webshop, så er det vigtigt at bruge det rigtige CMS system eller på dansk indholdsstyringssystem.  Et indholdsstyringssystem er med at afgøre, hvor let det er at navigere rundt og ikke mindst lave ændringer på si hjemmeside.   Der eksisterer to cms-systemer, som er nemme at komme i gang med når man skal oprette sin hjemmeside. Det er WordPress og Magento.

Der er fordele og ulemper ved begge systemer, som er open source systemer, hvilket betyder, at man kan rette og redigere i dem som man vil uden at skulle betale for det. Forskellen er bare sværhedsgraden. WordPress er god til dem, som ikke har de helt vilde IT-kompetencer, hvorimod Magento kræver forholdsvis gode tekniske skills, før man kan navigere i programmet.

Fordelen ved at bruge et program som wordpress  er først og fremmest at det er gratis, dertil bliver er hele tiden udviklet nye designs og funktioner til wordpress, så den er meget let at tilpasse til dine egne behov og ikke mindst opdatere eksisterende indhold. Dertil er wordpress et meget god til søgemaskineoptimering, hvorfor det hjælper virksomheder med at forbedre deres online tilstedeværelse.

Magento er som førnævnt mere relevant for dem, som har nogle gode tekniske kompetencer.  En af de primære fordele ved at bruge et program som Magento, er hvis man har planer om, at have mange informationer eller en stor produktportefølje, vil denne være bedre til at administrere disse end WordPress.

Hvis man er indehaver af en webshop kan det være rart, at have en computer ved sin side, hvis der skal laves øjeblikkelige ændringer, hvorfor det kan være nødvendigt med en ny bærbar. Derfor kan det være relevant at læse bærbar anmeldelse.

Interface

En af de vigtigste faktorer når man laver en hjemmeside er brugerinterface. Brugerinterface handler om det æstetiske udseende på hjemmesiden og designet. Det kan ikke betale sig at have det bedste produkt eller domænenavn, hvis de besøgende ikke kan finde rundt på hjemmesiden pga. dårligt brugerinterface.  Af denne grund er det relevant at sætte tid af, til at gøre hjemmesiden brugervenlig. De fleste mennesker arbejder bedst med musik i øret, hvorfor det kan være en god idé med et headset, hvilket man kan finde her.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *