NemProgrammering.dk logo

Rutevejledning med Google Maps på din hjemmeside

  Skrevet af: Redaktionen     12-05-2013     Skrevet i: HTML + HTML5

Google Maps er en fantastisk opfindelse, og det er efterhånden de færreste der ikke på et eller andet tidpunkt har brugt det til at finde vej eller tjekke et område ud via streetview. Når nu Google Maps er så smart, hvorfor så ikke udnytte det og bruge det på din egen hjemmeside?

Lad os nu sige, at du har en fysisk begivenhed som du rigtig gerne vil have at dine besøgende på din hjemmeside kommer til. Begivenheden foregår på en adresse i Randers og du vil derfor gerne hjælpe dine besøgende (som kommer fra hele Danmark) med at finde vejen dertil. Til dette kan du bruge koden nedenfor. Alt hvad dine besøgende skal gøre er, at taste deres egen adresse ind i inputfeltet og de vil derefter få den komplette rutebeskrivelse til din begivenhed i Randers via Google Maps.

Koden ser således ud og er basseret på en simpel HTML formular:

<form action="http://maps.google.dk/maps" method="get" target="_blank">
   <label for="saddr">Indtast din adresse</label>
   <input type="text" name="saddr" />
   <input type="hidden" name="daddr" value="Hvidemøllevej 12, Randers" />
   <input type="submit" value="Få rutevejledning" />
</form>

I demoen er den viste kode blevet anvendt. Slut-adressen er sat til “Hvidemøllevej 12, Randers”, da det er her vores fiktive begivenhed finder sted. Hvis du taster din adresse ind, skulle du gerne få rutevejledningen til Hvidemøllevej 12 i Randers.

DEMO:

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *