NemProgrammering.dk logo

Få hjælp til SEO | Lær at lave SEO optimering selv

hjælp til SEO optimering

  Skrevet af: Redaktionen     16-05-2017     Skrevet i: SEO + SEM

Har du brug for hjælp til SEO på din hjemmeside eller webshop? Så læs med her, hvor vi giver dig et komplet overblik over de muligheder du har for at få hjælp til SEO enten ved at lære at gøre det selv eller ved at hyre en kompetent SEO-konsulent til at hjælpe dig. 


seo
seo kursus Lær SEO idag og kom til tops i søgeresultaterne!
Læs mere
Videolektioner: 33 Kursus længde: 8 timer Ubegrænset adgang Kursusbevis Pris: 399 DKK Virksomhed eller underviser?

Vil man sælge noget på nettet eller blot opnå mange besøgende på sin hjemmeside, så kan man ikke komme udenom SEO. Uden SEO vil din side sandsynligvis ikke blive set af ret mange, og driver du en webshop, ja så vil der typisk være langt mellem ordrene, hvis du ikke er ordentligt synlig i søgeresultaterne.

Lang de fleste laver idag en Google søgningen inden de køber noget på nettet. Derfor henter de fleste danske webshops også deres primære omsætning fra kunder, der har fundet deres produkter via Google.

Et godt citat som understreger vigtigheden af SEO, og det at opnå synlighed i søgeresultaterne lyder således:

Det bedste sted at gemme sig på nettet er på side 2 i Google…

Udsagnet ovenfor understøttes af undersøgelser, som viser, at langt de fleste der søger på Google, aldrig kommer længere end til side 1. Faktisk er det kun 9% af alle der søger, der når til side 2, de resterende 91% kommer aldrig længere end side 1. Derfor er det utrolig vigtigt, at din side er synlig på side 1, helst i top 5, hvor antallet af klik er højest.

Det er dog ikke helt nemt at komme til tops i Google, og det er derfor at SEO, er så vigtig for din side. Laver du din SEO ordentligt, så vil du blive belønnet med gode placeringer i Google.

Der findes grundlæggende to muligheder for at få hjælp til SEO og komme frem i søgeresultaterne.

  1. Hjælp til selvhjælp – Lær at lave SEO selv
  2. Få hjælp af en professionel – Køb dig til SEO

Nedenfor har vi beskrevet begge måder, og hvordan du kan komme igang!

Lær SEO selv

En SEO-konsulent er ikke billig i drift, og har du en mindre webshop eller er du lige startet op som selvstændig, så kan det være en stor udgiftspost at investere i SEO.

For mange kan det derfor godt betale sig at investere sin egen tid i at lære at lave SEO selv – for det er faktisk slet ikke så svært!

Men hvor starter man lige, når man gerne vil lære SEO? Der findes utallige SEO optimerings-guides og videoer på nettet, men det kan være meget svært at danne sig et samlet overblik over disciplinen, og hvilke ting man bør kaste sig ud i som det første.

Her på NemProgrammering.dk ved vi, hvor svært det kan være at komme ordentlig i gang med SEO, og derfor har vi lavet en række videoguides, som hjælper dig hele vejen til at kunne blive din egen SEO-ekspert.

Vores videoserie indeholder 30 videoer, og du kan se de to første samt gå videre til de resterende videoer herunder:

Lektion 1 – Introduktion til SEO

Lektion 2 – Hvad er SEO

Se flere videoer

Vil du gerne lære mere om SEO via video-undervisning, så kan du tage det fulde kursus i SEO herunder:

Få hjælp af en professionel

Har du hverken tid eller lyst til at lære at lave SEO selv, så findes der et hav af udbydere, både freelancere og bureauer, som gerne vil hjælpe dig med din SEO.

Her er det dog vigtigt, at du har 100% styr på, hvad du vil have lavet, inden du går ud og hyrer hjælp til SEO. Der findes nemlig både gode og dårlige SEO udbydere, og bliver SEO ikke lavet korrekt og i henhold til Google´s retningslinjer, ja så kan det være direkte skadeligt for din hjemmeside eller wbshop.

Herunder har vi lavet en tjeklisten, som du kan anvende, når du køber hjælp til SEO hos en professionel:

Tjeklisten til køb af SEO

  1. Du vil blive tilbud linkbuilding i forbindelse med det SEO arbejde, der skal laves. Her er det vigtigt, at du ikke køber en løsning, hvor du bliver lovet mange hundrede ingående links til få penge. Indgående links er vigtig for din side, men dårlige links kan også være skadelige. Bliver du tilbud f.eks. 200 links for 5.000 kroner, er det et tegn på, at de links du vil få er af dårlig kvalitet, og du bør derfor ikke tage imod tilbuddet. Gode links koster penge, men 1 godt link kan så også være langt mere værd 200 dårlige. Vær derfor ikke overraske hvis ét godt link koster mellem 500 og 1.000 kroner hos en freelancer eller et bureau.
  2. Prøv din udbyder af. Lad være med at binde dig for lang tid eller købe den største SEO-pakke med det samme. Lav istedet en aftale om at SEO-udbyderen optimerer en eller to af dine sider samt laver linkbuilding til disse sider. Herefter kan du vurdere om det arbejde der er blevet udført har givet en effekt, og om du kan stå inde for den linkbuilding, der er blevet lavet. Hvis alt er ok, kan i fortsætte samarbejdet.
  3. Sæt dig ind i SEO inden du går ud og køber det. Hvis du ikke aner noget om SEO, så er risikoen langt større for at du enten bliver snydt eller køber SEO, som er skadelig for din side. Gør dig derfor selv den tjeneste, og sæt dig ind i de grundlæggende SEO begreber og teknikker, inden du tager kontakt til en udbyder. En udbyder kan med det samme fornemme om du ved noget om det du er ved at købe, og hvis det er klart, at du ikke aner en dyt om SEO, så kan en uærlig udbyder sagtens finde på sælge dig SEO til overpris eller SEO som har en meget lille effekt.
  4. Forlang gennemsigtighed. Det er vigtigt at din udbyder viser dig de links han laver samt de forbedringer, der laves på dine sider. En udbyder som har rent mel i posen og som laver “best practice” SEO vil ikke have noget problem med at vise dig det arbejde han har lavet.
  5. Sæt mål og få månedlige rapporter. Det er vigtigt at du sammen med din SEO-udbyder sætter mål for dine placeringer i Google. Lav f.eks. et mål om at komme i top 5 på et eller flere specifikke søgeord og følg så op på, hvordan det går med at nå dette mål på ugentlig eller månedlige møder. Husk dog på at en SEO-udbyder ikke har kontrol over Google, og der er derfor sjældent nogen, som vil love dig en placering som f.eks. nummer 1 eller 2. I kan arbejde hen mod målet, men en garanti er der ingen der kan give dig. Får du alligevel garanteret en top-placering, så er der sandsynligvis noget uldent ved den SEO-udbyder, der har lovet dig det.
  6. Undgå SEO-pakker der lover dig guld og grønne skove. Der findes rigtig mange sider, specielt amerikanske, hvor du ifølge dem selv, kan købe verdens bedste SEO-pakker, der kan give dig en topplacering “In no time”. Hold dig langt væk fra disse firmaer  – det vil kun skade din side at købe deres SEO-pakker.
  7. Køb lokalt/national. SEO er en lokal disciplin forstået på den måde, at det er meget svært for en dansker at lave SEO til en tysk side og omvendt. Hvis du skal have lavet SEO i udlandet, så vælg en udbyder, som er fra det givne land. Det samme gælder her i Danmark – køb SEO hos en dansk udbyder!

Med ovenstående tjekliste vil du ikke gå helt galt i byen, hvis du vælger at købe hjælp til SEO istedet for at lave det selv.

Har du spørgmål til denne artikel, til vores SEO kursus eller til SEO i det hele taget, skal du være velkommen til at skrive til os via kommentarsporet nedenfor

SEO kursus

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.