NemProgrammering.dk logo

Hjemmearbejdsplads for udviklere: Disse ting bør du have

Udviklerens hjemmearbejdsplads

  Skrevet af: Ekstern Blogger     28-09-2017     Skrevet i: Partner indhold

Reklame indlæg

Hvis du arbejder som selvstændig udvikler af hjemmesider, eller du ofte tager arbejdet med dig hjem, vil det have stor betydning, at du får indrettet dig en god hjemmearbejdsplads. På den måde kan du nemmere og mere smertefrit komme igennem dagens arbejde.

En god hjemmearbejdsplads er mere end bare et bord, en stol og din computer. Med de rigtige ting, kan du nemlig gøre dit arbejde som udvikler mere effektivt. For at hjælpe dig godt på vej med at skabe en god hjemmearbejdsplads eller opgradere den, du allerede har, har vi i artiklen her samlet en håndfuld ting, som du ikke kan undvære på din hjemmearbejdsplads.

En ordentlig stol er uundværlig

Som udvikler bruger du det meste af dagen foran computeren. Det betyder, at du hver eneste uge bruger rigtig mange timer på at sidde ned. Det er måske ikke et problem lige nu, men det kan få konsekvenser for din krop, hvis du ikke har en ordentlig stol at sidde på. Det kan nemlig både give problemer med ryg, nakke og skulder, hvis du sidder forkert. Derfor er en af de vigtigste ting ved en god hjemmearbejdsplads at finde den rigtige stol, som er ergonomisk og god for kroppen.

Når du har fundet en stol, som du kan sidde behageligt i, og hvor du samtidig har en god arbejdsstilling, er det også vigtigt, at du får stolen indstillet korrekt. På den måde sikrer du, at du ikke kommer til at overbelaste dine skuldre, eller at du får ondt i lænden.

En blok til dine noter

Selvom en computer kan mange ting, og det er her, du udfører dit arbejde, når du koder eller laver andet arbejde som udvikler, så kan en klassisk notesblok alligevel noget. For hvis du har gang i mange ting på computeren på en gang, og der er en vigtig detalje, du skal huske til senere, eller du har brug for at danne dig et overblik, så kan en notesbog eller blok ofte være mere effektiv.

Med en notesbog og en blyant kan du hurtigt få noteret dine tanker, idéer eller programattiske udfordringer, og så er det nemt at finde frem, når du sidder med netop det sted, hvor din idé eller din udfordring er. Og når du har mange idéer eller tanker i hovedet, kan det ofte hjælpe med at skabe et større overblik og sammenhæng at få det skrevet ned.  Hvis du altid har en blok lige ved hånden, er du også sikker på, at du aldrig risikerer at glemme en god idé.  Hvis du gerne vil finde nogle gode blokke, så se udvalget fra Lyreco.

Flere skærme letter arbejdet

Som udvikler kan du ofte være i gang med flere opgaver på computeren på en gang. Hvis du kun har en enkelt skærm at arbejde med, kan du nemt risikere at miste overblikket, fordi det er besværligt hele tiden at skulle klikke sig frem og tilbage mellem forskellige sider. Derfor kan det være en fordel at have en ekstra skærm at arbejde på.

Hovedskærmen, som er den, der skal placeres det sted på dit skrivebord, som passer bedst i forhold til hvor du kigger hen, er den skærm, hvor du skal lave størstedelen af dit arbejde. Og så kan du have din sekundære skærm, hvor du kan have din mail eller andet, du kigger på løbende, til at være fremme. På den måde behøver du ikke forstyrre dit kodearbejde, når der tikker en mail ind.

Hav inspiration ved hånden

Når du udvikler, kan du lige som med alle andre ting opleve, at du kommer til at køre fast i forhold til arbejdet. Måske sidder du med en svær opgave, hvor det ikke er nemt at se løsningen, eller måske kunne du godt tænke dig at gøre tingene lidt anderledes, end du plejer.

Her kan det være godt at have en liste over sider eller personer, som du finder inspirerende. Lav en liste og hav den liggende på dit skrivebord eller computeren. På den måde kan du altid finde den frem, hvis du har brug for at ryste posen og tænke nyt eller anderledes. Det kan også være en god måde at tage en pause fra arbejdet og samtidig blive klogere eller få nye idéer. Du kan for eksempel få inspiration fra sider som www.smartweb.dk.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *